Den billigaste elen – såhär väljer du billig el och det förmånligaste elavtalet för ditt hem

Den billigaste elen och det billigaste elbolaget? Du är inte den enda som är på jakt efter billiga elavtal – och det lönar sig verkligen att jämföra elpriser, för plånboken kommer att tacka dig! Men den som söker efter ett billigt elavtal borde ändå känna till att det billigaste elpriset och det för dig förmånligaste elavtalet beror på bostadstyp, avtalstyp och marknadspriset. Läs här om våra tips för hur du får hem billig el runt om i hela Finland och under årets alla dagar.

Den billigaste elen? Jämför priser regelbundet

Elpriset varierar konstant på marknaderna, och därför uppdaterar elbolagen ständigt sina priser. Elavtalen återspeglar elens marknadspris. Därför är det som en gång var Finlands billigaste el eller billigaste elavtal inte alltjämt det förmånligaste.

Det bästa sättet att få den billigaste elen är att jämföra priserna regelbundet. Vi på Vasa Elektriska erbjuder dig ett elavtal med genomsnittligt lägre priser och ett pris som utvecklas stabilt jämsides marknadspriset. När elens marknadspris stiger återspeglar våra priser det med måtta. Läs mer om elpriset och teckna ett förmånligt elavtal här!

Hitta det billigaste elavtalet genom jämförelse

För den som föredrar billig el lönar det sig att jämföra elpriserna med några års mellanrum. Genom att konkurrensutsätta elpriserna och byta elavtal kan du spara tiotals eller till och med hundratals euro i året. Jämför elpriserna enkelt här.

Avtalet som gäller tillsvidare passar dig som inte vill följa elpriset regelbundet och som föredrar att elpriset stannar på en förmånlig nivå under en längre period. Tillsvidareavtalets pris justeras fyra gånger per år. Priserna följer den allmänna prisutvecklingen och kan både stiga och sjunka. Med ett tillsvidareavtal har du friheten att ändra dig och konkurrensutsätta din el när du vill. 

Bor du i höghus eller egnahemshus? Ta det här i beaktande när du söker efter det billigaste elavtalet.

Elförbrukningen för den som bor i höghus, i synnerhet om du bor ensam eller om ni bara är två, är ofta måttlig. Då brukar inte elens förbrukningsavgift stiga särskilt högt. Därför lönar det sig för den som förbrukar lite el att uppmärksamma elens grundavgift. Grundavgiften är densamma varje månad, oavsett om man förbrukat el eller inte.

I egnahemshus går det åt mer el, särskilt om egnahemshuset värms upp med el. Därför är ett förmånligt elpris det viktigaste när det gäller elräkningen. Grundavgiften är ofta bara några euro, så i en större elräkning utgör den bara en liten del av helhetssumman. Hos oss är elens energipris genomsnittligt lägre jämfört med den allmänna prisnivån. Teckna ett förmånligt elavtal här!

Kan jag spara pengar på överföringsavgiften?

Elöverföringspriset kan du inte konkurrensutsätta. Att byta elbolag påverkar inte de lokala elbolagens överföringsavgifter.

Från oss får du förmånlig el runt om i hela Finland!

  • Vi erbjuder genomsnittligen billigare el.
  • Vår prissättning är transparent.
  • Vi strävar efter stabila priser
Aktuellt

Längtan efter det analoga: filmfotografering som hobby

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Vintern 2023-2024

Läs mer
Aktuellt

Välkommen tillbaka, vinylskivan

Läs mer
Aktuellt

Hållbarhet utvecklas med tiden

Läs mer
Aktuellt

Likvärdighet kräver handlingar

Läs mer
Aktuellt

Säsongens favoritpasta

Läs mer
Aktuellt

Kaninhoppningens budbärare

Läs mer
Aktuellt

Energieffektivitet – vad betyder det och hur kan man förbruka energi på ett så effektivt sätt som möjligt?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Hösten 2023

Läs mer
Hemma

Solkraftverk för egnahemshus – producera el själv

Läs mer
Mat & recept

Sommarens godaste skärgårdspannkaka

Läs mer
Aktuellt

Tillväxt genom hårt arbete

Läs mer