Flytt och elavtal – gör såhär

BESTÄLL EL TILL EN NY ADRESS

Står du inför en flytt och behöver ett elavtal till det nya hemmet? Från oss får du ett lämpligt elavtal oavsett vart i Finland du flyttar. Läs även våra tips om hur du får el till din nya bostad snabbt och vad den som flyttar bör komma ihåg om el i det gamla och det nya hemmet.

Nuvarande kund: säg upp ditt avtal här.
Nuvarande kund: läs hur du kan flytta ditt nuvarande avtal och pris till din nya adress.

El till ett nytt hem

Elavtal till en ny bostad – teckna elavtal på nätet

Det allra behändigaste är att teckna elavtal på nätet, det går på några minuter!

Vi sköter resten: vi gör i ditt ställe ett överföringsavtal med ditt lokala elnätsbolag och om du vill säger vi upp elen på din gamla adress. Du kommer väl ihåg att det är bra att teckna ett nytt elavtal ett par veckor innan flyttdatumet. Vid behov får du på elen även snabbare än så. Läs här hur du får el direkt.

Kodinkoneiden sähkönkulutus

Elavtal till egnahemshus

Beställ ett elavtal till egnahemshus på några minuter vart som helst i Fastlandsfinland!

Behöver du ett elavtal snabbt? Ring till vår kundtjänst

Du glömde elavtalet och kom ihåg det först under flyttdagen? Ring till vår kundtjänst på numret 06 324 5750. Vi hjälper dig få på elen så fort som möjligt.

Sähkösopimus kerrostaloon

Elavtal till höghus

Från oss får du el till ett höghus över hela Fastlandsfinland!

Vår nuvarande kund – kom ihåg att göra en flyttanmälan

Vill du överföra det nuvarande elavtalet till en ny adress? Det går till så att det gamla elavtalet hävs, varpå ett nytt tecknas för det nya hemmet.

Du kan enkelt överföra ditt elavtal genom att logga in i vår Onlinetjänst och avsluta ditt nuvarande avtal under avsnittet ”Gör flyttanmälan”. Samtidigt kan du vid behov teckna ett nytt elavtal till ditt kommande hem.

Det är bra att sköta flyttanmälan senast ett par veckor innan flytt, men genom att ringa till vår kundtjänst får du el till ditt hem även med kort varsel.

Följ dina förbrukningsdata i vår mobilapp!

Följ din förbrukning med en noggrannhet från timmar till år.

Elavtal och flytt – bra att veta

Att säga upp det gamla elavtalet

Du kommer väl ihåg att säga upp ditt gamla elavtal i samband med flytt? Det avslutas inte automatiskt, även om du tecknar ett nytt elavtal till det nya hemmet. Du kan enkelt säga upp ditt avtal via vår Onlinetjänst. Logga in i tjänsten och avsluta ditt avtal under ”Gör flyttanmälan”. Samtidigt kan du teckna ett nytt avtal för den nya adressen.

Om du glömmer att säga upp det gamla elavtalet får du elräkning tills avtalet avslutats. Utan separat uppsägning avslutas avtalet först när en ny boende tecknar ett nytt elavtal på adressen.

Tidsbegränsat elavtal och flytt

Har du på den nuvarande adressen ett tidsbegränsat elavtal i kraft och står inför en flytt? Ingen fara, du kommer inte att bli fast med två elavtal. Ett tidsbegränsat elavtal kan man oftast avsluta i och med en flyttsituation innan avtalstiden löpt ut, varpå du kan teckna ett nytt avtal för den nya adressen.

Läs mer: Tillsvidareavtal eller tidsbundet avtal? Experten tipsar

Elavtal och helg

Om du behöver få på elen under en helg eller en vardagskväll – ring till ditt lokala elnätsbolags felanmälningstjänst, då kan elen kopplas på som avgiftsbelagd snabbanslutning. Där får du också instruktioner om hur elavtal i sådant fall tecknas.

Sähkösopimus rivitaloon

Elavtal för radhus

Från oss får du el till radhus var du än bor på fastlandet!

Är du en fjärrvärmare vars hem byter ägare?

Om du är vår fjärrvärmekund, meddela om anslutningens ägarbyte.

Frågor om flytten? Läs våra tips!

Ska du flytta? Följande 8 saker bör du veta om elavtalet

Hur får jag el till det nya hemmet? Kan man få elen inkopplad samma dag som man flyttar in? Vad gör jag om jag har glömt att teckna elavtal? För den som flyttar till sitt första egna hem är det inte alltid så lätt det där med elavtal och elräkningar. Med följande tips från Vasa Elektriska lyckas du!

Läs mer