Elavtal för studerande – förmånliga priser i hela Finland

Teckna ett förmånligt elavtal för studerande på webben, det är enkelt och tar endast några minuter! Behöver du få elen påslagen genast? Ring vår kundtjänst. Vasa Elektriska säljer el till hela Finland, oberoende om du bor i Helsingfors eller i Rovaniemi.

Teckna elavtal för studeranden här

Avtalet Studentel 12 mån. kan enbart tecknas för höghuslägenheter och det faktureras elektroniskt. Den första fakturan kommer automatiskt till din e-postadress. När du har ingått avtalet kan vi ännu kontrollera ditt studiekort.

Kopiera kampanjkoden här:

VSXSTUD

Varför lönar det sig att välja Vasa Elektriskas elavtal för studerande?

Förmånligare grundavgift: I vårt elavtal för studerande är grundavgiften 50 % billigare än den normala grundavgiften.
Ett klimatvänligare val: Vårt elavtal för studerande är klimatvänligt och har ett koldioxidavtryck som är lika med 0.
Fast pris: När du beställer elavtalet för studernade får du ett elpris som är det samma i 12 månader. Du behöver inte alltså bekymra dig över växlande elpriser.

Så här gör du ett elavtal för studerande

 1. Kopiera kampanjkoden ovan
 2. Förflytta dig till vår webbutik
 3. Fyll i dina grunduppgifter
 4. Mata in kampanjkoden
 5. Välj avtalet Studentel 12 mån.
 6. Identifiera dig med dina nätbanksuppgifter
 7. Fyll i avtalets uppgifter
 8. Godkänn avtalet
 9. Grattis, du har tecknat ett elavtal!

Hur mycket kostar elavtalet för en studerande?

Studentbudgeten kan ibland vara stram: pengarna ska räcka till bland annat hyra, mat, gymkort och nöjen. Därför vill man att elräkningen ska vara så liten som möjligt.

Vasa Elektriska är ett bra alternativ för dig som studerar eftersom våra elavtalspriser är genomsnittligt förmånligare. Vi strävar också efter att hålla våra priser stabila.

Om du bor ensam i en etta är elförbrukningen uppskattningsvis 1 400 kWh per år.

Med vårt Studentel 12 mån.-elavtal betalar du ca 16,50 € per månad för din elenergi. Som vår Basel-kund skulle du betala ca 18 euro i månaden.

Om du delar en tvåa med en rumskamrat eller partner förbrukar ni tillsammans i snitt 1 900 kWh per år.

Med avtalet Studentel 12 mån. betalar ni ca 22 euro i månaden för elenergin. Som Basel-kunder skulle ni betala ca 23 euro i månaden.

Ju mer el som förbrukas, desto större effekt har priset på el per kilowattimme (c/kWh), och desto mindre effekt har grundavgiften på elräkningens storlek.

I ett kollektiv, till exempel i en radhuslägenhet du delar med några vänner, ligger elförbrukningen på cirka 4 000 kWh i året. Där betalar ni med Studentel 12 mån.-elavtalet ca 530 euro per år för bostadens elenergi. Har ni ett Basel-avtal är kostnaden lite lägre, dryga 520 euro i året med nuvarande prisnivå. Delat på tre blir det ungefär 175 euro per person. Även i detta fall innebär Vindel endast några euro mer per år att betala för var och en.

Observera att de beräknade priserna är uppskattningar. Våra Basel- och Vindel-avtal prissätts 4 gånger per år. Priserna på denna sida har räknats på basen av priset i juli 2023. Du kan kontrollera våra aktuella elpriser här.

Kom även ihåg att du betalar skilt för elöverföringen. Överföringsavgiften beror på ditt lokala nätbolags prissättning.

LÄS MER OM VÅRA ÖVRIGA ELAVTAL

Så här väljer du som studerar elavtal

Elavtalets varaktighet

Du kan välja ett avtal som är i kraft tillsvidare utan bindningstid, eller ett tidsbestämt avtal där priset på förhand avtalas om för hela avtalsperioden. Att välja avtalstyp är något av en smaksak – välj det avtal du tycker känns lättast för dig. Elpriset ändras då och då, och kan både gå ner och upp. Med andra ord är det svårt att förutsäga vilket avtal som på långsikt är bättre. I bägge avtalstyper faktureras du enligt din elanvändning, vilket oftast blir billigare än att betala ett på förhand överenskommet fast månadspris.

Sähkösopimus kerrostaloon

Elavtal till höghus

Från oss får du el till ett höghus över hela Fastlandsfinland!

Ett miljövänligt elavtal för studerande

Om miljöfrågor ligger dig varmt om hjärtat – beställ Vindel eller Klimatel. När du använder ren energi, producerad i Finland, är du med och bekämpar klimatförändringen. Att välja miljövänlig el är en av de enklaste miljögärningarna du kan göra i din vardag! Vår Vindel passar även studentbudgeten: dess inverkan på elfakturan är några euro per år jämfört med den något förmånligare Baselen, där vi använder olika produktionssätt.

LÄS MER OM VÅRA ÖVRIGA ELAVTAL

Våra andra elavtal: Så här väljer du ett elavtal

 • Kontrollera på förhand om elen ingår i hyran eller om du behöver ett eget elavtal. Ibland ingår elen i studiebostäder, men så är inte alltid fallet.
 • Teckna ett elavtal i god tid, gärna ett par veckor innan flytten. Enklast är det att beställa elen på nätet – det går på några minuter och vi sköter resten.
 • Behöver du el genast? Är det mindre än två vardagar kvar till flytten? Du får elen snabbt när du ringer till vår kundtjänst.
 • Innan elen kopplas på, kontrollera att sladdarna till ditt hems elapparater är utdragna och att det till exempel inte ligger något på spisen. På så vis kan elen kopplas på utan brandrisk.

Beställ hEm el här

Den studerandes ellexikon

När du tecknar ditt första elavtal stöter du garanterat på nya termer. Därför har vi sammanställt en ordlista som hjälper dig med saker som rör elavtalet och elfakturan.

 • Mätningssättet är något som finns i fastigheten. Du bör veta din nya bostads mätningssätt, så att du kan teckna ett nytt elavtal. Om du är osäker, välj Allmän el – det är det vanligaste mätningssättet i höghus.
 • Elfakturan utgörs av elens energipris, elens överföringstjänst, elskatten och moms. Dessutom betalar man en fast grundavgift för energipriset och överföringstjänsten, oberoende av din elförbrukning. Elenergin och överföringen kan man även köpa skilt från olika bolag. I så fall får du två separata räkningar – en från ditt elbolag och den andra från ditt lokala elnätsbolag.
 • Elenergipriset är en avgift bunden till den förbrukade mängden elenergi. Den kan man konkurrensutsätta mellan olika elbolag.
 • Grundavgiften är en fast del av elräkningen, som täcker elförsäljarens fasta kostnader. Vasa Elektriskas grundavgifter varierar mellan olika avtal. Grundavgiften för avtalet Studentel 12 mån. är 2,25 euro per månad.
 • Elens överföringsavgift är en avgift man betalar till elnätsbolaget för elöverföringen. Elöverföringen kan inte konkurrensutsättas – den står alltid ditt lokala elnätsbolag för.

Läs mer: Det första egna hemmet? Såhär kan den som bor ensam spara in på elräkningen

Du som flyttar: Följande 8 saker bör du veta om elavtalet

Hur får jag el till det nya hemmet? Kan elen kopplas samma dag som jag flyttar in? Vad gör jag om jag har glömt att teckna elavtal? För den som flyttar till sitt första egna hem är det inte alltid så lätt det där med elavtal och elräkningar. Med följande tips från Vasa Elektriska lyckas du!

Läs mer
Hemma

Tystnad gör gott

Läs mer
Aktuellt

Seglarveteraner

Läs mer
Aktuellt

Färre utsläpp i sjöfarten

Läs mer
Aktuellt

Man lär sig om energibranschen på kaffepausen

Läs mer
Mat & recept

Sommarens fräschaste drink

Läs mer
Iakttagelser

Stora frågor – små gärningar

Läs mer
Hemma

Enkla tips för att sommarstäda bilen

Läs mer
Hemma

Dagens besökskultur är avslappnad, men inte spontan

Läs mer
Aktuellt

Kommer börsel snart att följas i kvarttimmes intervaller i stället för på timbasis?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsöversikt: sommaren 2024

Läs mer
Aktuellt

Många företag är skyldiga att installera laddplats för elbilar ännu i år

Läs mer
Fenomen

Ett hem för många generationer

Läs mer