local_cafe Mat & recept

Surdegsbakning som passion

I köket hemma hos Pauli Kangasniemi, 33, i Helsingfors bor Wilhelm, Harald och Alamo. De är inga keldjur utan surdegsgrunder. Att baka och göra saker med sina egna händer ger en motvikt till den jäktade vardagen och arbetet vid datorn.

Läs mer
whatshot Fenomen

Synpunkten: Världen år 2030

Skulle världen verkligen kunna se ut så här 2030? Det är en fascinerande fråga som man lite varstans söker svar på. Att förutse framtiden är ytterst svårt även på kortare sikt. Historien visar ett flertal exempel på hur fel förutsägelser kan gå. I många fall överskattar man utvecklingen under de närmaste åren och underskattar förändringstakten

Läs mer
whatshot Fenomen

Synpunkten: Världen år 2030

Skulle världen verkligen kunna se ut så här 2030? Det...

Läs mer
whatshot Fenomen

Nya tider för bastun

I somras cyklade etnologistuderanden Juha Kumara med sin vän Matti Kemi...

Läs mer
local_cafe Mat & recept

Taiga Chocolate: Med choklad ut i världen

Där ligger den: en bit Vasakompetens som bäst. Efter att...

Läs mer

Kitesurfing som passion

”Kitesurfing eller draksurfing är en teknikgren. Man åker antingen på...

Läs mer
whatshot Fenomen

Antti Merilehto: Var inte rädd för AI

Stamkaféets barista kommer till bordet med en dubbelespresso till Antti Merilehto...

Läs mer