Edullista sähköä kaikkialle Suomeen

Tilaa sähköt

Meiltä saat aina edullisen sähkösopimuksen kotiisi, olet sitten muuttamassa tai kilpailuttamassa sähkönmyyjäsi. Hintamme ovat keskimääräistä halvemmat ja hinnoittelumme vakaata. Tarjoamamme toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on helppo valinta –  emme sido sinua määräaikaan ja voit irtisanoa sopimuksesi milloin haluat.

Tutustu sähkön hintoihin

info_outline

Perussähkö

Voimassaolo: toistaiseksi
info_outline

Tuulisähkö

Voimassaolo: toistaiseksi

Tutustu tästä koko hinnastoon.

 

Miten sähkösopimus tehdään?

Sähkösopimus on kätevä tehdä netissä parissa minuutissa verkkopankkitunnusten avulla. Kun olet vahvistanut tilauksen, saat meiltä tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Kun sopimuksesi on käsitelty ja olemme saaneet sille vahvistuksen sähköverkkoyhtiöltäsi, saat vielä postitse sopimusvahvistuksen ehtoineen.

Jos teet sopimusta uuteen osoitteeseen, voi se alkaa jopa kuluvana arkipäivänä. Tällaisessa pikatilanteessa sopimuksen voi tehdä vain puhelimitse.  Mikäli kyseessä on myyjänvaihto, uusi sopimus voi alkaa kahden viikon kuluttua tilauksesta. Huomaathan, että jos sinulla on määräaikainen sopimus toisen sähkönmyyjän kanssa, voit siirtyä asiakkaaksemme vasta määräajan päätyttyä. Tällöin uusi sähkösopimus kannattaa tehdä kaksi viikkoa ennen määräaikaisen sopimuksesi päättymistä, jotta uusi sopimus voi alkaa heti määräajan umpeuduttua.

 

Mitä ovat yleissähkö, yösähkö ja kausisähkö?

Nämä ovat kiinteistöissä käytössä olevia erilaisia mittaustapoja. Päätös mittaustavasta on yleensä tehty silloin, kun kiinteistö on rakennettu, joten sähkösopimus tehdään aina sille mittaustavalle, joka käytössä on. Yleissähkö on yleisimmin käytetty mittaustapa, joka sinunkin kannattaa valita sopimusta tehdessäsi, mikäli olet epävarma mittaustavasta. Mittaustavoista käytetään myös erilaisia nimityksiä: yösähköä voidaan kutsua esimerkiksi aikasähköksi ja kausisähköä vuodenaikasähköksi.

 

Perussähköä vai tuulisähköä?

Perussähkö ja Tuulisähkö eroavat toisistaan tuotantotavan ja hinnan osalta. Molempia voi kuitenkin ostaa kaikkiin kiinteistöissä käytössä oleviin mittaustapoihin. Tuulisähkö kannattaa valita silloin, kun haluat osaltasi olla vaikuttamassa uusiutuvien energiamuotojen käyttöön. Tuulisähkön tuotannossa on käytetty pelkästään tuulivoimalla tuotettua sähköä. Vaasan Sähkön Tuulisähkö tuotetaan tällä hetkellä Vaasan, Tornion, Kristiinankaupungin ja Ilmajoen tuulipuistoissa. Perussähkö on suosituin tuotteemme, jonka tuotanto on alkuperältään vaihteleva.

Miten sähkön hinta muodostuu?

Sähkön energiahinta, sähkön siirto, sähkövero ja arvonlisävero muodostavat sähkön hinnan. Energia- eli myyntihintaan vaikuttavat mm. tuotantokustannukset ja pohjoismaisen sähköpörssin Nordpoolin hinnat. Tähän osuuteen laskussasi voit itse vaikuttaa valitsemalla sinulle sopivan sähkömyyjän ja tarkkailemalla energiankulutustasi.

Sähkön siirtohinnan määrittelee paikallinen sähköverkkoyhtiö. Siirtomaksulla sähköverkkoa ylläpidetään ja kehitetään. Myrskyjen aiheuttamat tuhot korjataan ja sähkölinjoja kaapeloidaan maan suojiin. Näin varmistetaan sähköntoimitus paitsi sinun kotiisi, myös muualle yhteiskuntaan.

Erilaiset verot muodostavat noin kolmanneksen sähkön kokonaiskustannuksista. Sähköveroa maksat oman sähkönkulutuksesi mukaan, ja se muodostaakin ison osan siirtolaskustasi. Arvonlisäveroa peritään lisäksi sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja huoltovarmuusmaksusta.

 

 

Jaa sivu