Mockarutor + rocky road = ett drömpar

Alla kommer att bli förtjusta! Mockarutorna är en fyllig delikatess som passar utmärkt att serveras på en julfest eller nyårsbjudning.

När två klassiker möts är resten mumsig historia. Rocky roadglasyren höjer de traditionella mockarutorna till en ny nivå.

För en bakplåt med mumsiga mockarutor behöver du:
200 g smör
4 ägg
2 ½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl mörkt kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

Glasyr:
½ dl kaffe
60 g smör
4 dl florsocker
3 msk mörkt kakaopulver

Garnering:
små marshmallower
salta nötter
torkade tranbär
nonpareller

Salta nötter och sötsaker är en fängslande god kombination.

Börja med bottnen: Smält smöret. Vispa upp äggen och sockret till skum. Blanda ihop vetemjölet, kakaopulvret och bakpulvret. Tillsätt de torra ingredienserna, mjölken och smöret i ägg-sockerskummet. Klä en cirka 30 x 40 cm stor bakplåt med bakplåtspapper och häll på smeten. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills kakan är färdig.

Fortsätt med glasyren: Mät upp kaffet och smöret i en kastrull och värm upp tills smöret har smält. Låt svalna. Rör i florsockret och kakaopulvret. Bred glasyren över kakan.

Fullborda med garnering: Strö marshmallower, salta nötter, torkade tranbär och nonpareller på kakan. Ställ den i kylskåpet i minst en kvart för att glasyren ska stelna. Skär kakan i rutor och servera.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti

Aktuellt

Energieffektivitet – vad betyder det och hur kan man förbruka energi på ett så effektivt sätt som möjligt?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Hösten 2023

Läs mer
Hemma

Solkraftverk för egnahemshus – producera el själv

Läs mer
Mat & recept

Sommarens godaste skärgårdspannkaka

Läs mer
Aktuellt

Tillväxt genom hårt arbete

Läs mer
Aktuellt

Ta sommarsemester från mobilen

Läs mer
Aktuellt

Pappa och söner på samma jobb

Läs mer
Aktuellt

Människans bästa vänner

Läs mer
Aktuellt

Finlandsboomen väller över Sverige

Läs mer
På fritiden

Multerapi i Suonenjoki

Läs mer
Iakttagelser

Produktutveckling med kundens behov i fokus

Läs mer
Aktuellt

Nelli, Saku, Johanna och Onni är vårens Vasa Elektriska-stipendiater

Läs mer