Mokkapalat + rocky road = unelmapari

Kaikki ihastuvat! Täyteläinen herkku on loistava tarjottava pikkujouluihin tai uudenvuodenbileisiin.

Kun kaksi klassikkoa kohtaa, lopputulos on herkullista historiaa. Rocky road -kuorrutus nostaa perinteisen mokkapalan uudelle tasolle.

Uunivuoalliseen tarvitset:
200 g voita
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Kuorrutukseen:
½ dl kahvia
60 g voita
4 dl tomusokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Koristeeksi:
pieniä vaahtokarkkeja
suolapähkinöitä
kuivattuja karpaloita
nonparelleja

Suolapähkinät ja makea ovat koukuttava yhdistelmä.

Aloita pohjasta: Sulata voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet, maito ja voi vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Vuoraa n. 30 x 40 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes mokkapalat ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Tee sitten kuorrutus: Mittaa kahvi ja voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus mokkapalojen päälle. Lisää lopuksi koristeet. Ripottele kuorrutuksen päälle vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, kuivattuja karpaloita ja nonparelleja. Laita jääkaappiin vähintään vartiksi, jotta kuorrutus jähmettyy. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Mari Lahti

Energianeuvonta

Sähköauton latauspiste omakotitaloon – 4 vinkkiä onnistuneeseen hankintaan

Lue lisää
Ajankohtaista

Näin liityt sähköverkkoon

Lue lisää
Energianeuvonta

Sähköauton lataus – kaikki, mitä pitää tietää

Lue lisää
Ajankohtaista

Aurinkopaneelien kannattavuus kasvussa: taloudellinen hyöty entistä suurempi!

Lue lisää
Ajankohtaista

Laiva, josta kohistaan maailmalla

Lue lisää
Ajankohtaista

Neljän vuodenajan mökki: 5 vinkkiä ympärivuotiseen mökkeilyyn!

Lue lisää
Ajankohtaista

Kaukolämpö elää ja hengittää asukkaiden kanssa

Lue lisää
Ajankohtaista

Vaasa on loistopaikka akkuteollisuudelle

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Rakkaudesta kylmäsavuloheen

Lue lisää
Ajankohtaista

Intohimona alpakat: ”Niissä on mystistä voimaa, jota on vaikea selittää”

Lue lisää
Ajankohtaista

Elä hektessä, siedä epävarmuutta: Positiivinen realismi voi auttaa!

Lue lisää
Ajankohtaista

Johan Eriksson: Muuttuva maailma inspiroi kestäviin ratkaisuihin

Lue lisää
Jaa sivu