Fajitas Suomen tyyliin

Tortillojen täyttäminen oman maun mukaan on hauskaa puuhaa koko perheelle.

Kotimaiset uunijuurekset ja trendikäs texmex sopivat loistavasti yhteen. Nämä helpot fajitakset onnistuvat ihan jokaiselta.

Neljän hengen annokseen tarvitset:

yhteensä 500 g juureksia
(porkkana, palsternakka, lanttu)
1 punasipulin
250–300 g maustamatonta tofua
2 rkl öljyä
2 rkl tacomaustetta
1 tl suolaa

8 pientä tortillaa
(kaura-)kermaviiliä
salsaa
salaattia
korianteria
limelohkoja

Voit korvata tofun kypsennetyillä broilerifileesuikaleilla.

Valmistele täytteet:
Kuori juurekset ja leikkaa ne sormen kokoisiksi tikuiksi. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi. Purista tofusta ylimääräiset nesteet pois ja leikkaa se suikaleiksi.

Mausta ja kypsennä:
Sekoita öljy ja tacomauste juuresten ja tofun joukkoon ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla.

Paahda 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kääräise tortillat folioon ja laita uuniin juuresten kanssa viideksi minuutiksi.

Kokoa annokset:
Tarjoile tortilloiden sisällä juuresten ja tofun lisäksi kermaviiliä, tomaattisalsaa, salaattia, korianteria ja limelohkoja.

Resepti: Hanna Hurtta, Riikka Kaila
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Ajankohtaista

Energiatehokkuus – mitä se tarkoittaa ja miten käyttää energiaa mahdollisimman tehokkaasti?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Syksy 2023

Lue lisää
Energianeuvonta

Aurinkovoimala omakotitaloon – tuota sähköä itse

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän paras saaristolaispannari

Lue lisää
Ajankohtaista

Kasvua kovalla työllä

Lue lisää
Ajankohtaista

Kesäloma kännykästä

Lue lisää
Ajankohtaista

Isän ja poikien yhteinen työpaikka

Lue lisää
Ajankohtaista

Ruotsissa jyllää Suomi-buumi

Lue lisää
Vapaalla

Turpaterapiaa Suonenjoella

Lue lisää
Ajankohtaista

Ihmisen parhaat ystävät

Lue lisää
Havaintoja

Tuotekehitystä asiakkaan tarve edellä

Lue lisää
Ajankohtaista

Nelli, Saku, Johanna ja Onni ovat tämän kevään Vaasan Sähkö -stipendiaatteja

Lue lisää