Fajitas i finsk stil

Att fylla tortillor efter egen smak är ett kul matpyssel för hela familjen.

Ugnsbakade inhemska rotfrukter och trendig texmex passar perfekt ihop. Den här fajitasen är så enkel att det inte går att misslyckas.

För fyra personer behöver du:

500 g rotfrukter (morötter, palsternacka, kålrot)
1 rödlök
250–300 g okryddad tofu
2 msk olja
2 msk tacokrydda
1 tsk salt

8 små tortillor
(havre-)gräddfil
tomatsalsa
sallad
koriander
limeklyftor

Tofun kan bytas ut mot stekt kycklingfilé i strimlor.

Förbered fyllningen:
Skala rotfrukterna och skär dem till fingertjocka och -långa bitar. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Pressa överflödig vätska ur tofun och skär den i strimlor.

Krydda och stek:
Blanda oljan och tacokryddan med rotfrukterna och tofustrimlorna och bred ut dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Krydda med salt.

Värm ugnen till 225 grader och stek rotfrukterna i cirka 15 minuter. Slå in tortillorna i folie och låt dem värmas upp i ugnen med rotfrukterna i fem minuter.

Sätt samman portioner:
Fyll tortillorna med rotfrukter och tofu och toppa med gräddfil, tomatsalsa, koriander och limeklyftor.

Recept: Hanna Hurtta, Riikka Kaila
Bild: Kirsi-Marja Savola

Aktuellt

Hur kan jag minska mitt klimatavtryck?

Läs mer
Aktuellt

Ellösningar på bygget

Läs mer
Aktuellt

Anta utmaningen – gör någon glad!

Läs mer
Aktuellt

Pilotprojektet röjer bort riskträd

Läs mer
Fenomen

Extrema väderfenomen sätter elnätet på prov

Läs mer
Mat & recept

Fajitas i finsk stil

Läs mer
Aktuellt

En bransch i förändring kräver nya lösningar

Läs mer
Energitips

Elförbrukningen i höghus – vad består den av?

Läs mer
Energitips

Elförbrukningen i egnahemshus

Läs mer
Energitips

Elförbrukningen i sommarstugor

Läs mer
Energitips

Elförbrukningen i radhus

Läs mer
Hemma

5 tips för bättre datasäkerhet

Läs mer
Dela