Sähkösopimus Vaasan Sähköltä

Saat meiltä sähköä kaikkialle Manner-Suomeen asuinpaikastasi riippumatta. Tee sähkösopimus kanssamme vaikka heti – tilaat sähköt parissa minuutissa ja me hoidamme puolestasi loput.

Sähkön tyypin valinta. Sähkön tyypin valitseminen muuttaa sivulla olevaa sisältöä.

Valitse osoitteessa oleva mittaustapa. Jos et tiedä sitä, valitse Yleissähkö.

Sivun sisältö on muuttunut

Hiilijalanjälki 0

Ilmastosähkö 6 kk

Lue lisää
Voimassaolo: määräaikainen 6 kk

Perussähkö

Lue lisää
Voimassaolo: toistaiseksi

Hiilijalanjälki 0

Ilmastosähkö 12 kk

Lue lisää
Voimassaolo: määräaikainen 12 kk

Pörssisähkö

Lue lisää
Voimassaolo: toistaiseksi

100% uusiutuvaa

Tuulisähkö

Lue lisää
Voimassaolo: toistaiseksi

100 % uusiutuvaa

Pörssisähkö Tuuli

Lue lisää
Voimassaolo: toistaiseksi

Lisätietoa sähkösopimuksesta ja sen tekemisestä

 • Asiakkaanamme voit tarkistaa voimassa olevat sopimushintasi ja -ehtosi Online-palvelustamme tai sovelluksestamme.
 • Voit tehdä sopimuksen mihin päin Suomea tahansa.
 • Hinnastomme perustuu kolmeen mittaustapaan: yleissähköön, yösähköön ja kausisähköön. Tee sähkösopimus osoitteessa olevan mittaustavan mukaisesti. Tästä voit lukea lisätietoa mittaustavan valinnasta.
 • Myyjänvaihdossa irtisanomme nykyisen sopimuksen puolestasi. Myyjänvaihtotilanteessa sopimuksemme voi alkaa aikaisintaan kahden viikon kuluttua tilauksesta. Jos sinulla on määräaikainen sopimus, uusi sopimus kannattaa tehdä viimeistään 15 vrk ennen määräajan päättymistä, jotta sopimuksemme voi alkaa heti määräajan umpeuduttua.
 • Teemme puolestasi myös siirtosopimuksen paikallisen verkkoyhtiösi kanssa, kun muutat. Muuttaessasi tee kanssamme sopimus mielellään viimeistään kaksi arkipäivää ennen muuttoa, jotta saat sähköt muuttopäiväksi.
 • Ostamme mielellämme aurinkopaneeliesi tuottaman ylijäämäsähkön, voit ilmoittaa mahdollisesta pientuotannostasi sopimuksenteon yhteydessä lisätiedoissa.
 • Laskutamme jälkikäteen toteutuneen kulutuksen mukaan. Oletuksena on paperilasku, mutta voit halutessasi tehdä e-laskusopimuksen verkkopankissasi.

Etusi asiakkaanamme

Tutustu vaihtuviin asiakasetuihisi tästä.

Sähkösopimuksen tekeminen – helpot ohjeet

 1. Uuden sähkösopimuksen tekeminen onnistuu kätevästi verkkosivuillamme 24/7. Se vie vain muutaman minuutin!
 2. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Täytä palveluun nimesi, osoite, johon tilaat sähkösopimuksen, sekä päivämäärä, jona toivot sähköjen olevan päällä. Valitse lisäksi sinulle mieluisa laskutusväli ja haluamasi sähkösopimus.
 3. Sähkön mittaustapa kotonasi on ainoa kinkkisempi kysymys sähkösopimusta tehdessä. Mittaustapa tarkoittaa kiinteistössä olevaa sähköliittymää. Vaihtoehtoja ovat joko Yleissähkö, Yösähkö tai Kausisähkö. Yleisin käytössä oleva mittaustapa on Yleissähkö, ja se kannattaakin valita, mikäli olet epävarma valinnasta.

Lue lisää mittaustavan valinnasta.

Ja voilà – näillä tiedoilla uusi sähkösopimus on tehty!

Muista olla ajoissa! Muuttaessasi tee kanssamme sopimus mielellään viimeistään kaksi arkipäivää ennen muuttoa, jotta saat sähköt muuttopäiväksi.

Sähkösopimuksen valitseminen – 4 kohdan lista

Sähkösopimuksia kannattaa vertailla ennen ostopäätöstä. Uutta sopimusta valitessa kannattaa vertailla paitsi sähkön hintaa myös tuotantotapaa ja sopimustyyppiä.

 • Hinta on monille ykköskriteeri sähkösopimusta valitessa. Muistathan ottaa hintavertailuun mukaan sekä energiamaksun (snt/kWh), joka maksetaan kulutuksen mukaan, ja kiinteän perusmaksun, joka maksetaan kuukausittain.
 • Sopimustyyppi tarkoittaa määräaikaista ja toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta. Voit valita kumman tahansa riippuen siitä, kaipaatko pysyvyyttä vai vapautta.

Perussähkö ja Tuulisähkö ovat toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ja ne sopivat sinulle, mikäli et halua seurailla sähkön hintaa jatkuvasti. Myös Pörssisähkö on voimassa toistaiseksi, ja siinä parhaan edun saat, mikäli voit ajoittaa kulutustasi edullisimmille tunneille. Koska sopimukset ovat voimassa toistaiseksi, voit kilpailuttaa sähköt ja vaihtaa sähkösopimusta niin usein kuin haluat.

 • Tuotantotapa kannattaa valita omien mieltymysten mukaan. Tarjoamme perussähkön lisäksi myös päästötöntä Tuulisähköä.

Jos haluat osaltasi edistää puhtaampien energiantuotantomuotojen käyttöä Suomessa, on Tuulisähkö hyvä valinta. Mitä enemmän tuulisähköä ostetaan, sitä enemmän sitä tuotetaan. Vaasan Sähkön Tuulisähkö tuotetaan tuulipuistoissa Vaasassa, Kristiinankaupungissa, Teuvalla, Torniossa ja Ilmajoella.

 • Asiakaskokemus kannattaa huomioida sähkönmyyjää valitessa. Kukapa ei toivoisi, että sähköasiat hoituvat sujuvasti ja huolettomasti!

Me Vaasan Sähköllä teemme kaikkemme, jotta asiakkaamme olisivat tyytyväisiä. Sijoitummekin jatkuvasti korkealle asiakastyytyväisyystutkimuksissa.

Näin pidämme asiakkaistamme huolta:

 • Panostamme ammattitaitoiseen ja mukavaan asiakaspalveluun.
 • Tarjoamme asiakkaiden käyttöön kätevän mobiilisovelluksen, jossa voi esimerkiksi seurata omaa sähkönkulutusta ja sitä, millainen seuraava sähkölasku on.
 • Halutessaan asiakkaat voivat hoitaa sähköasiat, vaikkapa sopimuksen vaihtamisen toiseen tuotteeseemme, myös Online-palvelussa.
 • Ilahdutamme asiakkaita kolme kertaa vuodessa ilmestyvällä asiakaslehdellä.
 • Meillä on jatkuvasti innostavia asiakasetuja.

Sähköt heti – näin saat sähköt päälle pikaisesti

Tarvitsetko uuden sähkösopimuksen heti? Ehkä unohdit muuttokiireessä tilata sähköt ajoissa?

Ei hätää! Soita Vaasan Sähkön asiakaspalveluun. Voimme auttaa sinua saamaan sähköt kotiin pikaisellakin aikataululla.

Soita meille numeroon 06 324 5750. Vastaamme puheluihin arkisin klo 10–16. Toimistoaikojen ulkopuolella soita paikallisen sähköverkkoyhtiösi vikapalvelunumeroon.

Lue mitä tehdä, jos tarvitset sähköt heti.

Sähkön hinta – näin se muodostuu!

Sähkölaskun loppusumma muodostuu kolmesta osasta: sähköenergian hinnasta, joka käsittää sekä energiamaksun (c/kWh) että kuukausittaisen kiinteän energiamaksun, sähkösiirrosta sekä sähkö- ja arvonlisäveroista.

Sähköenergia on se osa sähkölaskusta, jonka voi kilpailuttaa. Siirtomaksun puolestaan määrittää paikallinen sähköverkkoyhtiö, eikä sitä voi kilpailuttaa.

Joskus verkkoyhtiöt kuuluvat konserniin, joka myös myy sähköä. Jos ostat sähkönsiirron ja sähköt samasta konsernista, veloitetaan sinua yhdellä laskulla. Jos taas ostat sähköä toiselta taholta, saat maksat verkkopalvelusta ja sähköenergiasta eri laskuilla.

Sähkölaskun kokonaissummaan tämä ei kuitenkaan vaikuta. Toisin sanoen: voit huoletta tilata sähköt haluamaltasi sähkönmyyjältä mistä päin Suomea tahansa. Se, mistä sähköt hankit, ei vaikuta verkkopalvelumaksuusi.

Tutustu tarkemmin siihen, miten sähkön hinta muodostuu.

Ydinsähkö – Ydinenergialla tuotettua sähköä

Kysymyksiä sähkösopimuksesta

Ajankohtaista

Helppoja ja kestäviä valintoja yrityksille: Gina Tricot valitsi vihreän sähkön kaikkiin liikkeisiinsä Suomessa

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Kesä 2023

Lue lisää
Havaintoja

Sähkön hintasuojaukset: keinottelua markkinoilla vai systemaattista riskienhallintaa?

Lue lisää
Ajankohtaista

Nostalgia pitää ottaa vakavasti

Lue lisää
Energianeuvonta

Sähkösopimus yritykselle

Lue lisää
Ajankohtaista

Vanhojen autojen lumoissa

Lue lisää
Ajankohtaista

Aurinkosähköä omaan käyttöön nyt myös taloyhtiöissä

Lue lisää
Ajankohtaista

Asiakkaat janoavat tietoa sähköasioista

Lue lisää
Ajankohtaista

Juurileivän asialla

Lue lisää
Ajankohtaista

Hiihdon uusi tuleminen

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Sallittua mättöä

Lue lisää
Havaintoja

Kaukolämpö on avain vihreään siirtymään

Lue lisää
Jaa