Opiskelijan sähkösopimus – edullisesti koko Suomeen

Tilaa sähköt kotiin

Paras ja halvin opiskelijasähkö kotiin? Lue vinkit, kuinka valitset opiskelijalle sopivan sähkösopimuksen ja paljonko opiskelijasähkö maksaa. Ja mikä parasta, tee opiskelijan kukkarolle ystävällinen sähkösopimus netissä vain parissa minuutissa!

Kun koulupaikka aukeaa, muutto uuteen kaupunkiin ja omaan asuntoon tulee usein ajankohtaiseksi. Uuteen elämänvaiheeseen liittyy paljon hoidettavia asioita, ja yksi niistä on opiskelijan sähkösopimus.

Kokosimme tälle sivulle kaiken, mitä opiskelijan täytyy tietää sähkösopimuksesta – jotta löytäisit sinulle sopivat sähköt nopeasti ja pääsisit nauttimaan opiskelijaelämästä!

Vaasan Sähkö toimittaa sähköt opiskelijoille kaikkialle Suomeen, asuitpa sitten Helsingissä tai Rovaniemellä.

Näin valitset opiskelijan sähkösopimuksen

Opiskelijan sähkösopimuksen kesto

Suosittelemme opiskelijoille toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta määräaikaisen sopimuksen sijaan, sillä se antaa vapauden muuttaa mieltä: voit vaihtaa sähkösopimusta milloin haluat ja saat sopimuksen varmasti päättymään esimerkiksi yllättävissä muuttotilanteessa – kun päätät lähteä vaikkapa opiskelijavaihtoon. Siksi toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on paras vaihtoehto opiskelijalle.

Ympäristöystävällinen opiskelijan sähkösopimus

Jos ympäristöasiat ovat sydäntäsi lähellä, tilaa kotiin Tuulisähköä. Kun käytät puhdasta, Suomessa tuotettua energiaa, kannat kortesi kekoon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ympäristöystävällisen sähkön valinta onkin yksi helpoimmista ilmastoteoista, mitä voit omassa arjessasi tehdä! Tuulisähkömme sopii myös opiskelijan budjettiin: se ei tuo sähkölaskuun vuodessa kuin muutaman euron lisää verrattuna hieman edullisempaan Perussähköön, jossa hyödynnetään eri tuotantotapoja monipuolisesti.

Kohtuuhintainen opiskelijan sähkösopimus

Sähköistä on turha maksaa maltaita. Vaasan Sähköllä sähkön hinta on keskimääräistä edullisempi. Pyrimme myös pitämään hintamme vakaina, jolloin et saa yllättäviä sähkölaskuja.

TUTUSTU TUOTTEISIIN JA TEE SÄHKÖSOPIMUS

Paljonko opiskelijan sähkösopimus maksaa?

Opiskelijan kukkaro voi olla välillä tiukoilla: rahat pitäisi jakaa muun muassa vuokran, ruokakulujen, kuntosalimaksun ja viikonlopun rientojen kesken. Siksi sähkölaskun soisi olevan mahdollisimman pieni.

Vaasan Sähkö on opiskelijalle sopiva valinta, sillä sähkösopimustemme hinnat ovat keskimääräistä edullisemmat. Pyrimme myös pitämään hintamme vakaina.

Yksiössä yksin asuvan sähkönkulutus on arviolta 1 400 kWh vuodessa. Perussähkö-asiakkaanamme maksaisit sähköenergiasta alle kympin kuussa. Tuulisähkön valinta tuo laskuun lisää vain muutaman euron vuodessa.

Kaksiossa kämppiksen tai puolison kanssa asuessa kulutatte sähköä yhteensä keskimäärin 1 900 kWh vuodessa. Perussähkö-asiakkaanamme maksaisitte sähköenergiasta alle 150 euroa vuodessa, eli reilu 70 euroa per naama. Tuulisähkön valinta toisi laskuun lisää vain joitain euroja vuodessa.

Kimppakämpässä, esimerkiksi rivitaloasunnossa, jossa asuu kolme kaverusta, sähkönkulutus on noin 4 000 kWh vuodessa. Tällöin Perussähkö-tuotteen sähköenergia kustantaisi vuodessa vähän päälle 250 euroa. Kolmeen pekkaan jaettuna laskusta jäisi kullekin maksettavaksi noin 85 euroa. Tässäkin tapauksessa Tuulisähkön valinta toisi kullekin kämppikselle maksettavaksi vain muutaman euron lisää vuodessa.

Huomaa, että lasketut hinnat ovat arvioita. Voit tarkistaa tämänhetkisen sähkön hintamme tästä.

Muista myös, että maksat sähkön siirrosta erikseen. Siirtomaksu riippuu paikallisen verkkoyhtiösi hinnoittelusta.

TUTUSTU TUOTTEISIIN JA TEE SÄHKÖSOPIMUS

Opiskelija, näin saat sähköt kotiin

  • Tarkista etukäteen, sisältyykö asuntosi vuokraan sähköt vai tarvitsetko oman sähkösopimuksen. Joskus opiskelija-asunnon vuokraan sisältyy sähköt, mutta aina näin ei ole.
  • Tee sähkösopimus hyvissä ajoin, mielellään pari viikkoa ennen muuttoa.
  • Helpointa on tilata sähköt netissä – se vie vain muutaman minuutin, ja me hoidamme loput.
  • Tarvitsetko sähköt heti? Onko muuttoosi alle kaksi arkipäivää? Saat sähköt nopeasti, kun soitat asiakaspalveluumme. Huomaa, että kiireisissä tapauksissa paikallinen sähköverkkoyhtiösi saattaa veloittaa sinulta pikakytkentämaksun. Kun soitat meille, selvitämme asian puolestasi.
  • Tarkistathan ennen sähköjen kytkentää, että kotisi sähkölaitteet ovat irti pistorasioista, eikä esimerkiksi liedellä ole tavaroita. Näin sähköt voidaan kytkeä turvallisesti ilman palovaaraa.

Tilaa tästä sähköt kotiin

Opiskelijan sähkösanasto

Kun teet ensimmäistä sähkösopimustasi, törmäät takuuvarmasti uusiin termeihin. Siksi kokosimme avuksesi sähkösopimukseen ja sähkölaskuun liittyvää sanastoa.

  • Mittaustapa on kiinteistöissä valmiina. Sinun tulisi tietää uuden osoitteesi mittaustapa, jotta voit tehdä sähkösopimuksen. Jos et ole asiasta varma, valitse Yleissähkö – se on kerrostalossa yleisin mittaustapa.
  • Sähkölasku koostuu sähkön energiahinnasta, sähkön siirtopalvelusta, sähköverosta ja arvonlisäverosta. Lisäksi sähkön energiahinnasta ja siirtopalvelusta maksetaan kiinteä perusmaksu, joka ei riipu sähkönkulutuksestasi. Sähköenergian ja siirron voi myös ostaa eri yhtiöiltä. Siinä tapauksessa saat kaksi eri laskua – yhden sähköyhtiöltäsi ja toisen paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä.
  • Sähköenergia on kulutettuun sähkömäärään sidottu maksu. Sen voi kilpailuttaa eri sähköyhtiöiden kesken.
  • Perusmaksu on sähkölaskun kiinteä osa, joka kattaa sähkönmyyjän kiinteitä kustannuksia. Vaasan Sähköllä perusmaksu on 3,5 € kuussa.
  • Sähkön siirtomaksu on sähköverkkoyhtiölle maksettava maksu energian siirrosta. Huomaathan, että sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan siitä vastaa aina paikallinen sähköverkkoyhtiö.

Lue lisää: Eka oma koti? Näin yksinasuva voi säästää sähkölaskussa

Muuttaja: nämä 8 asiaa sinun pitää tietää sähkösopimuksesta.

Kuinka saan sähköt uuteen kotiin? Saako sähköt heti muuttopäivänä? Entä jos unohdin sähkösopimuksen? Sähkösopimus ja sähkölasku voivat tuottaa päänvaivaa ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle. Näillä vinkeillä hoidat sähköasiat sujuvasti!

Lue lisää
Ajankohtaista

Markon ja Welle-koiran välillä on sähköä: ”Data vahvisti, että ihminen ja koira ymmärtävät toisiaan”

Lue lisää
Ajankohtaista

Ihastuminen on sähköä iholla ja sitä voi mitata: ”Data varmisti tunteeni”

Lue lisää
Ajankohtaista

Ekohotelli valitsi uusiutuvan kaukolämmön: ”Ilmastotakuu on yritysasiakkaalle upea lisä”

Lue lisää
Ilmiöt

Vintage-elämä on pukeutumista, leikkiä ja aarteenmetsästystä

Lue lisää
Ajankohtaista

Pekko Vehviläinen: Mittarit opettavat, mitä keho kaipaa

Lue lisää
Vapaalla

Näkökulma: Nyt kyllä tuntuu

Lue lisää
Ajankohtaista

Kokemuksia sähkön kilpailutuksesta: ”Säästimme kilpailuttamalla yli 250 euroa”

Lue lisää
Ilmiöt

Tässä ovat uuden työn trendit

Lue lisää
Ilmiöt

Asiantuntijat paljastavat: Tästä syntyy merkityksellinen työ

Lue lisää
Kotona

Luvassa hyvää sisäilmaa

Lue lisää
Kotona

Muuttaja, kaikki mitä sinun pitää muistaa muutossa

Lue lisää
Ajankohtaista

Sähkösopimuksen kilpailutus – asiantuntijan ykkösvinkit kilpailuttajalle

Lue lisää
Jaa sivu