Muista opiskelijan sähkösopimus ajoissa

Tilaa sähköt kotiin

Onnea uuteen kotiin! Lue vinkit, kuinka valitset opiskelijalle sopivan sähkösopimuksen ja paljonko opiskelijasähkö maksaa. Tee opiskelijan kukkarolle ystävällinen sähkösopimus netissä vain muutamassa minuutissa! Jos tarvitse sähköt heti, tilaa ne soittamalla asiakaspalveluumme.

Kokosimme tälle sivulle kaiken, mitä opiskelijan täytyy tietää sähkösopimuksesta – jotta löytäisit sinulle sopivat sähköt nopeasti ja pääsisit nauttimaan opiskelijaelämästä!

Vaasan Sähkö toimittaa sähköt opiskelijoille kaikkialle Suomeen, asuitpa sitten Helsingissä tai Rovaniemellä.

Tee tästä opiskelijan sähkösopimus

Näin valitset opiskelijan sähkösopimuksen

Opiskelijan sähkösopimuksen kesto

Voit valita joko toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen ilman sitoumuksia tai määräaikaisen sopimuksen, jossa hinta on etukäteen sovittu koko sopimusjaksolle. Sopimuksen valinta onkin makuasia – valitse se, mikä tuntuu sinusta helpommalta. Sähkönhinta muuttuu aika ajoin suuntaan jos toiseen, joten on hankala ennustaa, kumpi sopimus olisi pitkällä tähtäimellä parempi. Molemmissa sopimuksissa hinta määräytyy sähkönkäyttösi mukaan, mikä usein on edullisempi tapa, kuin kiinteästi etukäteen sovittu kuukausihinta.

Ympäristöystävällinen opiskelijan sähkösopimus

Jos ympäristöasiat ovat sydäntäsi lähellä, tilaa kotiisi Tuulisähkösopimus. Kun käytät puhdasta, Suomessa tuotettua energiaa, kannat kortesi kekoon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ympäristöystävällisen sähkön valinta onkin yksi helpoimmista ilmastoteoista, mitä voit omassa arjessasi tehdä! Tuulisähkömme sopii myös opiskelijan budjettiin: se ei tuo sähkölaskuun vuodessa kuin muutamia kymppejä lisää verrattuna hieman edullisempaan Perussähköön, jossa hyödynnetään eri tuotantotapoja monipuolisesti.

Kohtuuhintainen opiskelijan sähkösopimus

Pyrimme myös pitämään hintamme vakaina, jolloin et saa yllättäviä sähkölaskuja.

TUTUSTU TUOTTEISIIN JA TEE SÄHKÖSOPIMUS

Paljonko opiskelijan sähkösopimus maksaa?

Opiskelijan kukkaro voi olla välillä tiukoilla: rahat pitäisi jakaa muun muassa vuokran, ruokakulujen, kuntosalimaksun ja viikonlopun rientojen kesken. Siksi sähkölaskun soisi olevan mahdollisimman pieni.

Vaasan Sähkö on opiskelijalle sopiva valinta, sillä sähkösopimustemme hinnat ovat keskimääräistä edullisemmat. Pyrimme myös pitämään hintamme vakaina.

Yksiössä yksin asuvan sähkönkulutus on arviolta 1 400 kWh vuodessa.

Yksiössä Perussähkö-asiakkaanamme maksaisit sähköenergiasta n. 26 euroa kuussa.

Kaksiossa kämppiksen tai puolison kanssa asuessa kulutatte sähköä yhteensä keskimäärin 1 900 kWh vuodessa.

Kaksiossa Perussähkö-asiakkaanamme maksaisitte sähköenergiasta n 35 euroa kuukaudessa.

Kimppakämpässä, esimerkiksi rivitaloasunnossa, jossa asuu kolme kaverusta, sähkönkulutus on noin 4 000 kWh vuodessa. Tällöin Perussähkö-tuotteen sähköenergia kustantaisi vuodessa vähän päälle 830 euroa. Kolmeen pekkaan jaettuna laskusta jäisi kullekin maksettavaksi noin 280 euroa. Tässäkin tapauksessa Tuulisähkön valinta toisi kullekin kämppikselle maksettavaksi vain muutaman euron lisää vuodessa.

Huomaa, että lasketut hinnat ovat arvioita. Voit tarkistaa tämänhetkisen sähkön hintamme tästä.

Muista myös, että maksat sähkön siirrosta erikseen. Siirtomaksu riippuu paikallisen verkkoyhtiösi hinnoittelusta.

TUTUSTU TUOTTEISIIN JA TEE SÄHKÖSOPIMUS

Opiskelija, näin saat sähköt kotiin

  • Tarkista etukäteen, sisältyykö asuntosi vuokraan sähköt vai tarvitsetko oman sähkösopimuksen. Joskus opiskelija-asunnon vuokraan sisältyy sähköt, mutta aina näin ei ole.
  • Tee sähkösopimus hyvissä ajoin, mielellään pari viikkoa ennen muuttoa.
  • Helpointa on tilata sähköt netissä – se vie vain muutaman minuutin, ja me hoidamme loput.
  • Tarvitsetko sähköt heti? Onko muuttoosi alle kaksi arkipäivää? Saat sähköt nopeasti, kun soitat asiakaspalveluumme. Huomaa, että kiireisissä tapauksissa paikallinen sähköverkkoyhtiösi saattaa veloittaa sinulta pikakytkentämaksun. Kun soitat meille, selvitämme asian puolestasi.
  • Tarkistathan ennen sähköjen kytkentää, että kotisi sähkölaitteet ovat irti pistorasioista, eikä esimerkiksi liedellä ole tavaroita. Näin sähköt voidaan kytkeä turvallisesti ilman palovaaraa.

Tilaa tästä sähköt kotiin

Opiskelijan sähkösanasto

Kun teet ensimmäistä sähkösopimustasi, törmäät takuuvarmasti uusiin termeihin. Siksi kokosimme avuksesi sähkösopimukseen ja sähkölaskuun liittyvää sanastoa.

  • Mittaustapa on kiinteistöissä valmiina. Sinun tulisi tietää uuden osoitteesi mittaustapa, jotta voit tehdä sähkösopimuksen. Jos et ole asiasta varma, valitse Yleissähkö – se on kerrostalossa yleisin mittaustapa.
  • Sähkölasku koostuu sähkön energiahinnasta, sähkön siirtopalvelusta, sähköverosta ja arvonlisäverosta. Lisäksi sähkön energiahinnasta ja siirtopalvelusta maksetaan kiinteä perusmaksu, joka ei riipu sähkönkulutuksestasi. Sähköenergian ja siirron voi myös ostaa eri yhtiöiltä. Siinä tapauksessa saat kaksi eri laskua – yhden sähköyhtiöltäsi ja toisen paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä.
  • Sähköenergia on kulutettuun sähkömäärään sidottu maksu. Sen voi kilpailuttaa eri sähköyhtiöiden kesken.
  • Perusmaksu on sähkölaskun kiinteä osa, joka kattaa sähkönmyyjän kiinteitä kustannuksia. Vaasan Sähköllä perusmaksu on 3,5 € kuussa.
  • Sähkön siirtomaksu on sähköverkkoyhtiölle maksettava maksu energian siirrosta. Huomaathan, että sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan siitä vastaa aina paikallinen sähköverkkoyhtiö.

Sähkösopimus kerrostaloon

Meiltä saat sähköt kerrostaloon kaikkialle Manner-Suomeen!

Lue lisää: Eka oma koti? Näin yksinasuva voi säästää sähkölaskussa

Muuttaja: nämä 8 asiaa sinun pitää tietää sähkösopimuksesta.

Kuinka saan sähköt uuteen kotiin? Saako sähköt heti muuttopäivänä? Entä jos unohdin sähkösopimuksen? Sähkösopimus ja sähkölasku voivat tuottaa päänvaivaa ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle. Näillä vinkeillä hoidat sähköasiat sujuvasti!

Lue lisää
Ajankohtaista

Helppoja ja kestäviä valintoja yrityksille: Gina Tricot valitsi vihreän sähkön kaikkiin liikkeisiinsä Suomessa

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Kesä 2023

Lue lisää
Havaintoja

Sähkön hintasuojaukset: keinottelua markkinoilla vai systemaattista riskienhallintaa?

Lue lisää
Ajankohtaista

Nostalgia pitää ottaa vakavasti

Lue lisää
Energianeuvonta

Sähkösopimus yritykselle

Lue lisää
Ajankohtaista

Vanhojen autojen lumoissa

Lue lisää
Ajankohtaista

Aurinkosähköä omaan käyttöön nyt myös taloyhtiöissä

Lue lisää
Ajankohtaista

Asiakkaat janoavat tietoa sähköasioista

Lue lisää
Ajankohtaista

Juurileivän asialla

Lue lisää
Ajankohtaista

Hiihdon uusi tuleminen

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Sallittua mättöä

Lue lisää
Havaintoja

Kaukolämpö on avain vihreään siirtymään

Lue lisää