Opiskelijan sähkösopimus – edullista sähköä koko Suomeen

Tee opiskelijan kukkarolle ystävällinen sähkösopimus netissä vain muutamassa minuutissa! Jos tarvitset sähköt päälle heti, tilaa ne soittamalla asiakaspalveluumme. Vaasan Sähköltä saat opiskelijasähköä kaikkialle Suomeen, asuitpa sitten Helsingissä tai Rovaniemellä.

Tee tästä opiskelijan sähkösopimus

Opiskelijasähkö 12 kk -sopparin voi tehdä vain kerrostaloasuntoon ja se laskutetaan sähköisesti. Ensimmäisen laskun saat automaattisesti sähköpostiin. Kun olet tehnyt sopimuksen, saatamme vielä tarkistaa opiskelijakorttisi.

Kopioi kampanjakoodi tästä:

VSXSTUD

Miksi valita Vaasan Sähkön opiskelijasähkö?

Edullisempi perusmaksu: Opiskelijasähkön perusmaksu on -50% normaalista perusmaksustamme.
Ilmastolle parempi valinta: Opiskelijasähkön hiilijalanjälki on 0 eli se on ympäristöystävällistä sähköä.
Kiinteä hinta: Opiskelijasähkön tilaamalla saat 12 kuukaudeksi kiinteän sähkön hinnan eikä sinun tarvitse stressata hintojen vaihtelusta.

Näin teet opiskelijan sähkösopimuksen

 1. Kopio kampanjakoodi yläpuolelta
 2. Siirry verkkokauppaamme
 3. Täytä perustiedot
 4. Syötä kampanjakoodi
 5. Valitse opiskelijasähkö 12kk -sopimus
 6. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi
 7. Täytä sopimuksen tiedot
 8. Hyväksy sopimus
 9. Onneksi olkoon, olet tehnyt sähkösopimuksen!

Paljonko opiskelijan sähkösopimus maksaa?

Opiskelijan kukkaro voi olla välillä tiukoilla: rahat pitäisi jakaa muun muassa vuokran, ruokakulujen, kuntosalimaksun ja viikonlopun rientojen kesken. Siksi sähkölaskun soisi olevan mahdollisimman pieni.

Vaasan Sähkö on opiskelijalle sopiva valinta, sillä sähkösopimustemme hinnat ovat keskimääräistä edullisemmat. Pyrimme myös pitämään hintamme vakaina.

Yksiössä yksin asuvan sähkönkulutus on arviolta 1 400 kWh vuodessa.

Yksiössä Opiskelijasähkö 12 kk -tuotteella maksat sähköenergiasta n. 16,50 euroa kuussaPerussähkö-asiakkaanamme maksaisit n. 18 euroa kuussa.

Kaksiossa kämppiksen tai puolison kanssa asuessa kulutatte sähköä yhteensä keskimäärin 1 900 kWh vuodessa.

Kaksiossa Opiskelijasähkö 12 kk maksaa sinulle n. 22 euroa kuussa. Perussähkö-asiakkaanamme maksaisitte sähköenergiasta n. 23 euroa kuukaudessa.

Mitä enemmän sähköä kuluu, sen suurempi merkitys on sähköenergian kilowattituntihinnalla (c/kWh), ja sen pienempi merkitys on sopimuksen perusmaksulla.

Kimppakämpässä, esimerkiksi rivitaloasunnossa, jossa asuu kolme kaverusta, sähkönkulutus on noin 4 000 kWh vuodessa. Tällöin Opiskelijasähkö 12 kk -tuote maksaa koko asunnolle n. 530 euroa vuodessa.  Perussähkö-tuotteen sähköenergia kustantaisi vuodessa vähän päälle 520 euroa nykyisellä hintatasolla. Kolmeen pekkaan jaettuna laskusta jäisi kullekin maksettavaksi noin 175 euroa. Tässäkin tapauksessa Tuulisähkön valinta toisi kullekin kämppikselle maksettavaksi vain muutaman euron lisää vuodessa.

Huomaa, että lasketut hinnat ovat arvioita. Perussähkö- ja Tuulisähkö-sopimuksemme hinnat muuttuvat neljästi vuodessa. Tämän sivun hinnat perustuvat heinäkuun 2023 hintatasoon. Voit tarkistaa tämänhetkiset sähkön hintamme tästä.

Muista myös, että maksat sähkön siirrosta erikseen. Siirtomaksu riippuu paikallisen verkkoyhtiösi hinnoittelusta.

Tee SÄHKÖSOPIMUS helposti täältä

Muut sähkösopimuksemme: näin valitset sähkösopimuksen

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus vai määräaikainen sopimus?

Voit valita joko toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen ilman sitoumuksia tai määräaikaisen sopimuksen, jossa hinta on etukäteen sovittu koko sopimusjaksolle. Sopimuksen valinta onkin makuasia – valitse se, mikä tuntuu sinusta helpommalta. Sähkönhinta muuttuu aika ajoin suuntaan jos toiseen, joten on hankala ennustaa, kumpi sopimus olisi pitkällä tähtäimellä parempi. Molemmissa sopimuksissa hinta määräytyy sähkönkäyttösi mukaan, mikä usein on edullisempi tapa, kuin kiinteästi etukäteen sovittu kuukausihinta.

Sähkösopimus kerrostaloon

Sähkösopimus kerrostaloon

Meiltä saat sähköt kerrostaloon kaikkialle Manner-Suomeen!

Ympäristöystävällinen sähkösopimus

Jos ympäristöasiat ovat sydäntäsi lähellä, voit valita esimerkiksi toistaiseksi voimassa olevien Tuulisähkö-sopimuksen tai määräaikaisen Ilmastosähkö-sopimuksen. Kun käytät puhdasta, Suomessa tuotettua energiaa, kannat kortesi kekoon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ympäristöystävällisen sähkön valinta onkin yksi helpoimmista ilmastoteoista, mitä voit omassa arjessasi tehdä! Tuulisähkömme sopii myös opiskelijan budjettiin: se ei tuo sähkölaskuun vuodessa kuin muutamia kymppejä lisää verrattuna hieman edullisempaan Perussähköön, jossa hyödynnetään eri tuotantotapoja monipuolisesti.

Tutustu muihin sähkösopimuksiin

Muutto edessä? Näin saat sähköt uuteen kotiin

 • Tarkista etukäteen, sisältyykö asuntosi vuokraan sähköt vai tarvitsetko oman sähkösopimuksen. Joskus opiskelija-asunnon vuokraan sisältyy sähköt, mutta aina näin ei ole.
 • Tee sähkösopimus hyvissä ajoin, mielellään pari viikkoa ennen muuttoa.
 • Helpointa on tilata sähköt netissä – se vie vain muutaman minuutin, ja me hoidamme loput.
 • Tarvitsetko sähköt heti? Onko muuttoosi alle kaksi arkipäivää? Saat sähköt nopeasti, kun soitat asiakaspalveluumme.
 • Tarkistathan ennen sähköjen kytkentää, että kotisi sähkölaitteet ovat irti pistorasioista, eikä esimerkiksi liedellä ole tavaroita. Näin sähköt voidaan kytkeä turvallisesti ilman palovaaraa.

Tilaa tästä sähköt kotiin

Opiskelijan sähkösanasto

Kun teet ensimmäistä sähkösopimustasi, törmäät takuuvarmasti uusiin termeihin. Siksi kokosimme avuksesi sähkösopimukseen ja sähkölaskuun liittyvää sanastoa.

 • Mittaustapa on kiinteistöissä valmiina. Sinun tulisi tietää uuden osoitteesi mittaustapa, jotta voit tehdä sähkösopimuksen. Jos et ole asiasta varma, valitse Yleissähkö – se on kerrostalossa yleisin mittaustapa.
 • Sähkölasku koostuu sähkön energiahinnasta, sähkön siirtopalvelusta, sähköverosta ja arvonlisäverosta. Lisäksi sähkön energiahinnasta ja siirtopalvelusta maksetaan kiinteä perusmaksu, joka ei riipu sähkönkulutuksestasi. Sähköenergian ja siirron voi myös ostaa eri yhtiöiltä. Siinä tapauksessa saat kaksi eri laskua – yhden sähköyhtiöltäsi ja toisen paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä.
 • Sähköenergia on kulutettuun sähkömäärään sidottu maksu. Sen voi kilpailuttaa eri sähköyhtiöiden kesken.
 • Perusmaksu on sähkölaskun kiinteä osa, joka kattaa sähkönmyyjän kiinteitä kustannuksia. Vaasan Sähköllä perusmaksu vaihtelee tuotteesta riippuen, Opiskelijasähkö 12 kk -tuotteessa se on 2,25 euroa kuussa.
 • Sähkön siirtomaksu on sähköverkkoyhtiölle maksettava maksu energian siirrosta. Huomaathan, että sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan siitä vastaa aina paikallinen sähköverkkoyhtiö.

Lue lisää: Eka oma koti? Näin yksinasuva voi säästää sähkölaskussa

Muuttaja: nämä 8 asiaa sinun pitää tietää sähkösopimuksesta.

Kuinka saan sähköt uuteen kotiin? Saako sähköt heti muuttopäivänä? Entä jos unohdin sähkösopimuksen? Sähkösopimus ja sähkölasku voivat tuottaa päänvaivaa ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle. Näillä vinkeillä hoidat sähköasiat sujuvasti!

Lue lisää
Vapaalla

Hiljaisuus tekee hyvää

Lue lisää
Ajankohtaista

Purjehduksen konkarit

Lue lisää
Ajankohtaista

Merenkulun päästöt kuriin tekoälyn avulla

Lue lisää
Ajankohtaista

Kahvipöydässä oppii energia-alasta

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän raikkain drinkki

Lue lisää
Havaintoja

Isoja kysymyksiä – pieniä tekoja

Lue lisää
Kotona

Helpot vinkit auton kesäsiivoukseen

Lue lisää
Kotona

Kyläily on nykyään rentoa, mutta ei spontaania

Lue lisää
Ajankohtaista

Seurataanko pörssisähköä kohta tunnin sijaan varttimuodossa?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kesä 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Laki velvoittaa yrityksiä asentamaan sähköauton latauspisteitä

Lue lisää
Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää