Usein kysyttyä aurinkopaneeleista

Kannattaako aurinkosähkö, mitä paneelit vaativat katoltani ja miten tienaan ratkaisulla? Aurinkopaneelien hankinta herättää usein paljon kysymyksiä. Lue alla olevat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tähän vaikuttaa moni asia. Tärkeimpiä ovat järjestelmän mitoitus ja hinta, kulutuspaikan sähkönhinta, auringon säteilymäärä ja paneelien asennus. 

Mitä enemmän tuotetusta sähköstä voit käyttää itse, sitä nopeammin paneelit maksavat itsensä takaisin. 

Kannattavuus paranee, jos voit ohjata sähkön kulutusta hetkiin, jolloin tuotanto on suurinta. 

Parhaan hyödyn saat silloin, kun kattosi on etelän suuntaan. Auringon ei kuitenkaan tarvitse paistaa paneeleihin kaiken aikaa. Kunhan katon suunta ei ole pohjoiseen, suunta ei välttämättä ole ratkaiseva tekijä.

Kyse on ennen kaikkea sähkönkulutusprofiilistasi ja paneelien määrästä, ne pitää mitoittaa sopiviksi.

Aurinkopaneeleja ei voi asentaa mikäli katon kunto/kestävyys on huono. Niitä ei myöskään asenneteta tasakatolle, sillä katon kestävyyttä on lähes mahdoton todentaa.

Tietyt kattomateriaalit estävät asentamisen.  Esimerkiksi mineriittikatoille, asbestikatoille tai erikoiskattotyypeille ei ole olemassa sopivia kiinnikkeitä.

Joskus voi olla, että kunnalta ei saada rakentamislupaa, jos vaikka rakennus on suojeltu.

Paneeleja ei kannata asentaa, jos katon suunta on pohjoiseen.

 

Kyllä, tämä onnistuu!

Paneelien lisäksi, saatat tarvita tehonlisäystä varten uuden invertterin.

Paneelit eivät tarvitse juurikaan huoltoa. Niitä ei esimerkiksi tarvitse pestä siitepölystä.

Mikäli jotain huoltotarpeita ilmenee, invertteri antaa siitä hälytyksen.

Hanki tuotantolaitoksellesi kytkentälupa paikalliseen jakeluverkkoon ja tee paikallisen jakeluverkkoyhtiön kanssa sähköntuotannon verkkopalvelu- ja liittymissopimus. Tätä kautta saat tuotantolaitoksellesi tuotantokäyttöpaikkanumeron, jota tarvitaan sähkön myymiseksi. Asioimista nopeuttaa jos sinulla on tämä numero tiedossa, mutta voimme myös selvittää sen puolestasi. Sopimuksen tekemiseksi ota sähköpostitse tai puhelimitse yhteyttä asiakaspalveluumme. Sopimuksen teon jälkeen, hoidamme kaiken puolestasi ja saat ylimääräisestä sähköstäsi automaattisesti korvauksen sähkölaskullasi.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä.
Ota yhteyttä

Aurinkopaneelit omakotitaloon – usein kysytyt kysymykset ja asiantuntijan vinkit

Mikä on aurinkopaneelien hinta, onnistuuko asennus mille tahansa katolle ja rikastuuko ylijäämäsähköä myymällä? Asiantuntija vastaa yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää
Jaa sivu