Kaukolämpö kotiin

Kaukolämpö on helppo ja ekologinen lämmitysmuoto. Se sopii vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle ja uudisrakennuksiin. Kaukolämpömme on saatavilla Vaasan alueella.

9 syytä valita Vaasan Sähkön kaukolämpö 

 • Edullinen investointi: Kaukolämpöön liittyminen maksaa kaikkine kuluineen noin 10 000–12 000 euroa.
 • Toimintavarma: Kaukolämpö on pitkäikäinen ja toimintavarma järjestelmä.
 • Helppo: Kaukolämpöasiakas nauttii kodin lämmöstä ilman jatkuvia huoltotoimenpiteitä tai pitkiä lämpökatkoksia.
 • Paikallista ja ekologista: Kaukolämpömme tuotetaan pääosin bio- ja jäte-energialla sekä hukkalämmön talteenotolla Vaasassa ja Mustasaaressa.
 • Ilmastotakuu-tuote: Saat 100 % uusiutuvasti tuotettua lähilämpöä, kun valitset Ilmastotakuu-tuotteemme.
 • Henkilökohtaista palvelua: Olemme tavoitettavissa sähköpostilla ja puhelimitse. Tarvittaessa tulemme käymään maksutta paikan päällä.
 • Aina tavoitettavissa: Akuutissa vikatilanteessa palvelemme 24/7
 • Verraten edullinen: Kaukolämpömme on Suomen edullisimpien joukossa.
 • Energiankulutuksen seuranta: Voit seurata energiankulutustasi sovelluksessamme tai Online-palvelussa.

Liity kaukolämpöön

Liity tästä

Tule asiakkaaksemme Vaasan alueella

Kaukolämpöverkkomme sijaitsee Vaasassa, Mustasaaren Sepänkylässä ja Vähänkyrön keskusta-alueella. Katso kartalta, sijaitseeko kiinteistösi kaukolämpöverkkoalueellamme. 

Voit tulla asiakkaaksemme, asuitpa uudisrakennuksessa tai vanhassa kiinteistössä, kunhan asut kaukolämpöverkkomme alueella. Liittymiseen vaikuttaa kiinteistön etäisyys verkkoon. Jos asut kadulla, jonka varrella on kaukolämpölinjamme, on liittyminen helppoa. Jos taas asut kaukolämpöverkon läheisyydessä ja olisit kiinnostunut liittymään siihen, ota yhteyttä

Kaukolämpöliittymän hinta

 • Omakotitalon ja paritalon kaukolämpöliittymän hinta on 4 300 euroa. Siihen sisältyy kaukolämpöputken rakentaminen enintään 40 metrin matkalta.
 • 40 metrin ylittävältä osalta laskutamme 200 euroa metriltä.
 • Kaukolämpölaitteiston asennuksen hoitaa LVI-ammattilainen. Asennuskustannukset sisältäen lämmönvaihtimen ovat noin 6 000 euron

Tilaa Lähilämpöä 

Turvallinen valinta omakotitaloon

Kaukolämpö on turvallinen ratkaisu pientaloon, niin uudiskohteeseen kuin vanhaankin taloon. Se on yleisesti tunnettu ja toimintavarma ratkaisu, joka on syystäkin esimerkiksi kerrostalojen suosituin lämmitysmuoto. 

Kaukolämpöremontit ovat olleet viime vuosina suosittuja vanhoissa öljylämmitteisissä kiinteistöissä. Kaukolämpö on moderni lämmitysratkaisu, jonka tuotantoa kehitetään Vaasassa aktiivisesti. 

Näin liityt kaukolämpöön

Investointeja hiilineutraalimpaan kaukolämpöön Vaasassa

Näin pyrimme tuottamaan kaukolämpöä monipuolisesti kestävillä ratkaisuilla: 

 • Jätteenpolttolaitoksella: Noin puolet kaukolämmöstämme tuotetaan Westenergyn jätteenpolttolaitoksella yhdyskuntajätteestä.
 • Jätevedestä: Otamme lämpöä talteen jätevedestä Påttin jätevedenpuhdistamolla. Vuodessa se voi tuottaa lämpöä 60 gigawattituntia eli noin 2 000 omakotitalon vuosikulutuksen verran. Jäteveteen varastoitunut lämpö lasketaan uusiutuvaksi energiaksi.
 • Lämpövarastossa: Siirrämme Vaskiluodon kalliolämpövarastosta lämpöä kaukolämpöverkkoon tarpeen mukaan. Lämpövaraston ansiosta esimerkiksi tuulisähkö voidaan hyödyntää lämpöenergiana, kun sitä on paljon saatavilla.
 • Sähkökattiloissa: Sähkökattiloiden ja lämpövaraston muodostama kokonaisuus Vaasan Vaskiluodon voimalaitoksella tehostaa energiantuotantoa vähentäen samalla kaukolämpötuotannon päästöjä.

Pyrimme aktiivisesti vähentämään kaukolämmöntuotantoamme päästöjä. Tavoitteemme on, että tuotantomme on hiilineutraalia tämän vuosikymmenen aikana. 

Tule Vaasan Sähkön kaukolämpöasiakkaaksi 

Ilmastotakuu – lämmitä puhtaalla energialla

Haluatko hiilineutraalia kaukolämpöä? Tilaa kaukolämmön Ilmastotakuu-tuote. Pienellä lisämaksulla saat kaukolämpöä, joka tuotetaan ainoastaan uusiutuvilla energiamuodoilla. 

Kaukolämmön avulla kohti ilmastotavoitteita

Pientalojen, taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen lämmityksestä aiheutuvat päästöt on minimoitava, jotta ilmastotavoitteisiin päästään ja ilmastonmuutosta kyetään hidastamaan. Kaukolämpö on tähän oiva keino. Se on keskitetty ratkaisu, jonka avulla usean kiinteistön hiilijalanjälkeä voidaan pienentää yhdellä kertaa. Vaasan alueella kaukolämmitteisiä kiinteistöjä on noin 3 500. 

Tilaa Lähilämpöä 

Usein kysytyt kysymykset