Aurinkosähkön myynti – myy ylijäämäsähkösi meille

Aurinkosähkön myynti mielessä? Myy ylijäämäsähkösi meille! Ostamme aurinkosähköä kaikkialta Suomesta kilpailukykyiseen hintaan. Alla kerromme kaiken, mitä aurinkosähkön myynnistä, hinnasta, siirtomaksusta ja verotuksesta pitää tietää.

Aurinkosähkön hinta – maksamme kilpailukykyisen korvauksen

Aurinkosähköstä sinulle maksettava korvaus vastaa sähkön spot-hintaa. Välityspalkkiota perimme 0,20 snt/kWh. Kuluttajille spot-hinta ja välityspalkkio ovat molemmat arvonlisäverottomia (alv. 0 %).

Sähkön spot-hinta (snt/kWh) tarkoittaa pohjoismaisen sähköpörssin ilmoittamaa tuntikohtaista Suomen aluehintaa. Spot-hinnan kehitystä voit seurata kätevästi Vaasan Sähkön mobiilisovelluksesta. Huomaathan, että sovelluksessa spot-hinta on ilmoitettu arvonlisäverollisena.

Tee pientuotantosopimus sivun lopussa olevalla lomakkeella

Tuotto hyvitetään sähkölaskulla

Myymäsi ylijäämäsähkö hyvitetään sähkölaskullasi: myyntituottosi vähennetään sähkölaskun loppusummasta. Näin voit omalla tuotannollasi pienentää sähkölaskuasi.

Sinun täytyy olla sähköasiakkaamme, jotta voimme ostaa sinulta aurinkosähköä. Jos et ole jo asiakkaamme, tee sähkösopimus helposti ja nopeasti netissä. Me hoidamme nykyisen sähkösopimuksesi irtisanomisen puolestasi.

Jos olet jo asiakkaamme, voit tehdä pientuotantosopimuksen tällä sivulla.

7 syytä valita Vaasan Sähkö

 • Palvelua kaikkialle Suomeen. Sillä, minkä siirtoyhtiön alueella asut, ei ole väliä. Voit tilata sähköt meiltä ja myydä aurinkosähkösi meille asuitpa Utsjoella tai Hangossa.
 • Kilpailukykyiset hinnat. Myymme sähköä ja ostamme aurinkosähköä kilpailukykyiseen hintaan.
 • Laaja sähkösopimusvalikoima. Löydät juuri itsellesi edullisimman sähkötuotteen.
 • Vihreä valinta: Olemme Suomen suurimpia tuulisähkön tuottajia. Investoimme alati päästöttömään energiantuotantoon.
 • Innostavat asiakasedut kuten laadukas asiakaslehti.
 • Sovellus ja Online-palvelu, joissa voit seurata energiankäyttöäsi helposti.
 • Modernit palvelut: Meiltä saat sähköauton latauspisteet avaimet käteen -periaatteella.

Tilaa sähköt ja tee alla sopimus aurinkosähkön myynnistä

Tee pientuotantosopimus

Pientuotannon myyntisopimus tai pientuotantosopimus tehdään, jotta voit myydä ylijäämäsähkösi meille. Jos et tee sopimusta ja siirrät aurinkosähköä verkkoon, et saa sähköstä korvausta.

Pientuotantosopimus kannattaa tehdä heti, kun tiedät laitteistosi käyttöpaikkatunnuksen. Näin se on valmiina odottamassa, kun saat sähköyhtiöltä luvan kytkeä aurinkosähkölaitteiston päälle.

Tilaa Pientuotantosopimus

Tilaa Pientuotantosopimus
* pakolliset tiedot

Aurinkosähkön myynti – näin pääset vauhtiin

Aurinkopaneelit on asennettu ja olet valmiina liittämään aurinkosähkölaitteiston verkkoon? Kun seuraat alla olevia askeleita, pääset myymään sähköäsi meille!

Tarkistathan paikallisen verkkoyhtiön sivuilta, miten oman verkkoyhtiösi kanssa pitää toimia. Vaasan Sähköverkon alueella toimi näin:

 • Tule sähköasiakkaaksemme. Näin voimme ostaa ylijäämäsähkösi ja korvata myymäsi sähkön sähkölaskullasi.
 • Täytä yleistietolomake paikallisen sähköverkkoyhtiön sivuilla. Vaasan Sähköverkon alueella täytä lomake tästä. Pyydä apua tarvittaessa sähköasentajalta tai -urakoitsijalta, joka asensi aurinkopaneelisi.
 • Urakoitsija tekee käyttöönottoilmoituksen paikalliselle sähköverkkoyhtiölle. Odota, että saat tämän jälkeen a) käyttöpaikkatunnuksen ja b) kytkentäluvan.
 • Käyttöönottoilmoituksen vastaanottamisen jälkeen sähköverkkoyhtiö ottaa sinuun yhteyttä ja hoitaa sähkömittarin vaihdon tarvittaessa. Jotta voit myydä sähköä, sinulla pitää olla moderni kaksisuuntainen sähkömittari.
 • Kun sähköverkkoyhtiö lähettää sinulle laitteistosi käyttöpaikkatunnuksen, voit tehdä kanssamme pientuotantosopimuksen, jolla sovitaan ylijäämätuotannon myynnistä. Tee sopimus. (kun tätä klikkaa, skrollaa automaattisesti ylöspäin?)
 • Kun saat kytkentäluvan sähköverkkoyhtiöstä, voit kytkeä aurinkosähkölaitteiston päälle. Muista hoitaa myyntisopimus valmiiksi ennen tätä, jotta voimme maksaa sinulle verkkoon syöttämästäsi ylijäämäsähköstä.

Hyvä muistaa:

Sinulla on jatkossa kaksi käyttöpaikkatunnusta. Aurinkosähköjärjestelmäsi käyttöpaikkatunnus on eri kuin asuinkiinteistösi käyttöpaikkatunnus. Et voi tehdä myyntisopimusta kiinteistösi käyttöpaikkatunnuksella. Siihen tarvitset tuotantolaitteistosi käyttöpaikkatunnuksen.

Kaksisuuntaisen mittarin vaihto on ilmaista. Laki velvoittaa, että kaikissa kiinteistöissä pitää vuoden 2024 loppuun mennessä olla kaksisuuntainen mittari.

Vaasan Sähkö ja Vaasan Sähköverkko ovat kaksi eri toimijaa. Jos mietit esimerkiksi, kauanko kytkentäluvan saaminen kestää, soita Vaasan Sähköverkon Liittymäpalveluihin numeroon 06 324 5760 tai laita viestiä osoitteeseen liittymapalvelut@vaasansahkoverkko.fi.

Aurinkosähkön siirtomaksu ja verotus

Aurinkosähkön siirtomaksu vaihtelee verkkoyhtiökohtaisesti. Vaasan alueella sähköverkon omistava Vaasan Sähköverkko ei peri aurinkosähkön myynnistä siirtomaksua. Muut verkkoyhtiöt voivat periä siirtomaksua, mutta sen suuruus voi olla maksimissaan 0,07 snt/kWh.

Sähköverovelvollisuus ei koske pientuottajia, joiden tuotantolaitteiston teho on alle 100 kVA. Kotitalouksissa tuotantolaitteistot ovat tavallisesti aina tätä pienempitehoisia, eli verotus ei koske tavallisia kotiin asennettavia aurinkosähköjärjestelmiä.

Tuota aurinkosähköä kannattavasti

Aurinkosähköjärjestelmä on suuri hankinta, ja sen kannattavuus oman kiinteistön kohdalla kannattaa pohtia tarkkaan. Tämänhetkisen nyrkkisäännön mukaan saat sitä paremman taloudellisen hyödyn, mitä enemmän pystyt itse käyttämään tuottamastasi energiasta.

Jos olet miettimässä oman pientuotantolaitoksen hankintaa, sinun kannattaa tutustua paikallisen sähköverkkoyhtiösi ohjeisiin pientuotannon liittämisestä verkkoon. Näin voit varmistaa, että tuotantolaitoksesi on mahdollista saada hyötykäyttöön. Vaasan Sähköverkon ohjeet löydät tästä.

Oma pientuotanto suunnitteilla? Lue täältä, mitä hankintavaiheessa pitää muistaa.

Aurinkosähkön hinta pähkinänkuoressa:

 • Maksamme aurinkosähköstä sähkön spot-hinnan, josta vähennämme välityspalkkion 0,20 snt/kWh.
 • Siirtohinta vaihtelee verkkoyhtiöittäin. Vaasan Sähköverkon alueella siirto on ilmaista.
 • Aurinkosähkön myynnistä ei peritä veroa.
 • Voit myydä aurinkosähköä vain sähkönmyyjällesi.
 • Aurinkosähkön myynnistä saamasi tuotto korvataan sinulle sähkölaskullasi.
 • Pyydä urakoitsijalta apua verkkoyhtiön yleistietolomakkeen täyttöön. Tämä hoitaa myös käyttöönottoilmoituksen.
 • Solmi aurinkosähkön myyntisopimus heti https://www.vaasansahko.fi/sahkosopimus/pientuotanto-ja-aurinkosahko/, kun saat tuotantolaitteiston käyttöpaikkatunnuksen.

Kysy lisää  tai tilaa pientuotantosopimus täyttämällä yllä oleva lomake.

Kysymyksiä ylijäämäsähkön myynnistä