Kaukolämpö on ekologista ja kehittyvää lähilämpöä

Tilaa Lähilämpöä

Haluatko lämmittää kiinteistösi vaivattomasti, edullisesti ja ympäristöä kunnioittaen? Tällöin kaukolämpö on tarpeisiisi sopiva ratkaisu. Kaukolämpömme on lähilämpöä, joka tuotetaan pääosin uusiutuvilla energiamuodoilla Vaasassa ja Mustasaaressa. Kaukolämpö on Vaasan suosituin lämmitysmuoto. Kaukolämpö on saatavilla Vaasassa, Mustasaaren Sepänkylässä ja Vähänkyrön keskusta-alueella.

Huoletonta lämmitystä

Helppokäyttöisyys on kaukolämmön ehdoton valtti. Kaukolämpölaitteisto ei nimittäin tarvitse juuri lainkaan huoltoa. Yleensä riittää, kun laitteiston toimivuuden käy tarkistamassa syksyllä, kun lämmityskausi alkaa. Lisäksi lämpö on tasaista ja lämmintä vettä riittää kaikille.

Kaukolämmöllä lämmität edullisesti

Kaukolämmön alkuinvestointi on edullinen suhteessa muihin lämmitysjärjestelmiin. Laitteisto on myös pitkäikäinen, se palvelee sinua 20–40 vuotta. Kiinteistöösi tuleva laitteisto vaatii vain tavanomaisia huoltotoimenpiteitä, joiden kustannukset ovat maltilliset.

Kaukolämpö on myös käyttökustannuksiltaan edullinen ja sen hinnoittelu on vakaata. Lue lisää Lähilämpö-tuotteen hinnoittelusta.

Ekologista ja nykyaikaista lähienergiaa

Lämpö tulee lähialueeltasi Vaasasta ja Mustasaaresta, jossa se tuotetaan pääasiassa bio- ja jäte-energialla. Kesäaikaan kaukolämpö on lähes kokonaan jäte-energialla tuotettua.

Kaukolämpö on kiertotaloutta parhaimmillaan. Meillä Vaasassa tuotamme lämpöä ja sähköä samassa laitoksessa ja yhtä aikaa, jolloin energiaa käytetään mahdollisimman tehokkaasti. Lisäksi avoin kaukolämpöverkkomme mahdollistaa sen, että paikalliset yritykset tai kiinteistöt voivat siirtää toiminnassaan syntyvän hukkalämmön asiakkaillemme.

Kaukolämpö tarjoaa käyttäjilleen jatkuvasti kehittyvän lämmitysmuodon, jonka tuotanto on tulevaisuudessa hiilivapaata.

Reaaliaikainen kaukolämpötuotanto

Katso, kuinka paljon kaukolämpöä tuotetaan Vaasassa juuri nyt.

Ota lämmöllesi Ilmastotakuu

Jos sinulle on tärkeää, että käyttämäsi lämpö on täysin hiilidioksidivapaata, saat meiltä myös lämmön puhtaudesta kertovan ilmastosertifioinnin. Voit siis valita Lähilämpö-tuotteen ja saada sille Ilmastotakuu-lisäpalvelun, joka takaa, että lämpösi on tuotettu ainoastaan uusiutuvilla energialähteillä täysin ilmastoneutraalisti. Lue lisää Lähilämmön Ilmastotakuusta.

Kaukolämpö sopii kaikenlaisiin kiinteistöihin

Kaukolämmön saa sekä vanhoihin että uusiin kiinteistöihin. Se on tehokas vaihtoehto vaativiinkin käyttötarpeisiin, eikä se aseta tontin koolle vaatimuksia.

Laitteisto sopii pieneenkin tilaan ja kaikkiin lämmityksen jakotapoihin, kuten lattia-, patteri- ja ilmalämmitykseen.

Kaukolämpöverkossa kiertää kuuma vesi, jolla lämmitetään sekä kiinteistö että käyttövesi. Kun taloasi lämmittää kaukolämpö, et siis tarvitse erillistä lämminvesivaraajaa. Lue lisää kaukolämmön käytöstä. 

LIITY KAUKOLÄMPÖÖN

Kaikki kaukolämmöstä

Vaasan Sähkön kaukolämpöverkkoon voi liittää kiinteistön, joka sijaitsee kaukolämpöverkkoalueellamme. Katso tarkemmat ohjeet sivulla Tilaa kaukolämpö.

Kaukolämmön kokonaishinta muodostuu vuotuisesta perusmaksusta, energiamaksusta ja veroista. Lue lisää kaukolämmön hinnoittelusta. Lämmön laskutus tapahtuu 12 kertaa vuodessa.

Kun asiakas liittyy kaukolämpöön, asennetaan hänen tiloihinsa vähän tilaa vievä lämmönjakokeskus. Keskus on toimintavarma, eikä juuri kaipaa huoltotoimia. Kaukolämmön toimitusvarmuus on lähes sataprosenttinen.

Lämpömme on pääasiassa bio- ja jäte-energialla tuotettua lähilämpöä. Lisäksi hyödynnämme uutta lämpövarastoa, josta siirretään tarpeen mukaan lämpöenergiaa kaukolämpöverkkoon. Katso, kuinka paljon kaukolämpöä tuotetaan Vaasassa juuri nyt. 

Kaukolämpö on tehokas lämmitystapa, sillä sitä voidaan tuottaa sähkön ja lämmön yhteistuotantona voimalaitoksissamme. Sähkön tuotannossa syntyvä, muutoin ylimääräiseksi jäävä energia otetaan talteen ja hyödynnetään lämmön tuottamisessa.

Kaukolämpö on siksi myös ympäristöystävällinen tapa lämmittää. Tuotannossa käytettävä polttoaine hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti, kun sillä voidaan tuottaa sekä sähköä että lämpöä. Ympäristö kuormittuu vähemmän, kun päästöt ovat alhaisia ja luontoon joutuvan hukkalämmön määrä on vähäistä.

Miksi kaukolämpö on ympäristöystävällinen ja kilpailuetua tuova valinta?

Etsitkö yritykselle ympäristöystävällistä lämmitysratkaisua? Vaasan Sähkön Markus Tuomala listaa seitsemän tärkeää syytä miksi kaukolämpö on tulevaisuuden valinta yrityksille ja miksi se lämmitysmuotona kehittyy jatkuvasti ympäristöystävällisemmäksi!

Lue lisää
Jaa sivu