Valitse kaukolämpö

Kaukolämpö sopii sinulle, joka arvostat vaivatonta ja toimitusvarmaa lämmitysmuotoa.

Kaukolämmöllä lämmität huolettomasti.

Kaukolämpö sopii kaikenlaisten kiinteistöjen lämmittämiseen. Kaupunkioloissa kaukolämpö on energiatehokas tapa kiinteistön lämmittämiseen. Kaukolämpöverkossa kiertää kuuma vesi, jolla lämmitetään sekä koti että käyttövesi.

Kaukolämpö on ympäristöystävällistä lämpöä.

Vaasan Sähkön kaukolämpö tuotetaan pääosin uusiutuvilla energiamuodoilla Vaasassa ja sen lähialueilla.

Kaukolämpö sopii kaikenlaisiin koteihin.

Kaukolämpölaitteisto sopii pieneenkin tilaan ja on riittävän tehokas vaativiinkin käyttötarpeisiin. Laitteisto soveltuu kaikkiin lämmityksen jakotapoihin kuten lattia-, patteri- ja ilmalämmitykseen. Kaukolämmön saa sekä vanhoihin että uusiin kiinteistöihin.

Kaukolämmöllä lämmität edullisesti.

Kaukolämpöjärjestelmä tulee pitkän elinkaarensa aikana sekä investointina että käyttökustannuksiltaan edulliseksi. Kaukolämpölaitteisto ei käytännössä tarvitse juuri lainkaan huoltoa. Yleensä riittää, kun laitteiston toimivuuden käy tarkistamassa syksyllä, kun lämmityskausi alkaa.

Kaikki kaukolämmöstä

Vaasan Sähkön kaukolämpöverkkoon voi liittää kiinteistön, joka sijaitsee kaukolämpöverkkoalueellamme. Katso tarkemmat ohjeet sivulla Tilaa kaukolämpö.

Kaukolämmön kokonaishinta muodostuu vuotuisesta perusmaksusta, energiamaksusta ja veroista. Lue lisää kaukolämmön hinnoittelusta.

Kun asiakas liittyy kaukolämpöön, asennetaan hänen tiloihinsa vähän tilaa vievä lämmönjakokeskus. Keskus on toimintavarma, eikä juuri kaipaa huoltotoimia. Kaukolämmön toimitusvarmuus on lähes sataprosenttinen.

Kaukolämmöstämme valtaosa tuotetaan ympäristöystävällisesti yhteistuotannolla voimalaitoksissa. Polttoaineina käytämme polttokelpoista jätettä, biomassaa ja hiiltä. Kesäkuukausina kaukolämpö toimii lähes pelkästään Westenergyn jätteenpolttolaitoksen avulla.

Kaukolämpö on tehokas lämmitystapa, sillä sitä voidaan tuottaa sähkön ja lämmön yhteistuotantona voimalaitoksissamme. Sähkön tuotannossa syntyvä, muutoin ylimääräiseksi jäävä energia otetaan talteen ja hyödynnetään lämmön tuottamisessa.

Kaukolämpö on siksi myös ympäristöystävällinen tapa lämmittää. Tuotannossa käytettävä polttoaine hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti, kun sillä voidaan tuottaa sekä sähköä että lämpöä. Ympäristö kuormittuu vähemmän, kun päästöt ovat alhaisia ja luontoon joutuvan hukkalämmön määrä on vähäistä.

Jaa sivu