Kaukolämpö – ekologista ja helppoa lähilämpöä

Haluatko lämmittää kiinteistösi helposti, edullisesti ja ympäristöä kunnioittaen? Tällöin kaukolämpö on tarpeisiisi sopiva ratkaisu. Kaukolämpömme on lähilämpöä, joka tuotetaan lähes täysin uusiutuvilla energiamuodoilla Vaasassa ja Mustasaaressa. Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto. Kaukolämpö on saatavilla Vaasassa, Mustasaaren Sepänkylässä ja Vähänkyrön keskusta-alueella.

Kaukolämpöä erilaisiin tarpeisiin

Kaukolämmön asiakaspalvelu auttaa

Tarvitsetko apua kaukolämpöasioissa? Kaukolämmön asiakaspalvelu auttaa sinua arkisin klo 8-16.
06 324 5340

Kaukolämpöliittymän omistajan vaihtaminen

Voit siirtää kaukolämpösopimuksen uudelle omistajalle tekemällä meille ilmoituksen siirrosta. Asiointi onnistuu sähköisesti. Toimita liitteenä kopio kiinteistön kauppakirjasta tai muusta luovutusasiakirjasta, jossa on maininta kaukolämpöliittymän siirrosta. Tarkemmat ohjeet kaukolämpöliittymän siirrosta löydät täältä.

Vaihda kaukolämpöliittymän omistajaa

Seuraa kaukolämmön kulutustasi helposti

Kaukolämpöasiakkaanamme voit kätevästi seurata energiankulutustasi Vaasan Sähkön sovelluksesta tai Online-palvelustamme. Palvelu näyttää energiankulutuksen jopa tuntitasolla. Voit myös verrata kulutuskäyriä vaikkapa vuoden tai kuukauden takaiseen tilanteeseen. Seuraamalla kaukolämmön kulutusta kotona tai yrityksessäsi, on myös helpompi suunnitella ja tarvittaessa vähentää energiankäyttöä.

Huomaathan, että kaukolämmön käyttöönoton jälkeen kestää noin viikon ennen kuin kulutustiedot päivittyvät seurantapalveluihin.

Tilaa kaukolämpöä

Etsitkö apua kaukolämmön huoltotöihin?

Täältä löydät paikallisten kaukolämpöurakoitsijoiden yhteystiedot.
Katso yhteystiedot

Miksi valita kaukolämpö?

Helppokäyttöisyys: Kaukolämpölaitteisto ei tarvitse juuri lainkaan huoltoa. Yleensä riittää, kun laitteiston toimivuuden tarkistaa syksyllä, kun lämmityskausi alkaa. Lisäksi lämpö on tasaista ja lämmintä vettä riittää kaikille.
Edullisuus: Kaukolämmön alkuinvestointi on edullinen suhteessa muihin lämmitysjärjestelmiin. Laitteisto on myös pitkäikäinen, noin 20–40 vuotta. Myös tavanomaisten huoltotoimenpiteiden kustannukset ovat maltilliset.
Ekologisuus: Lämpö tulee lähialueeltasi Vaasasta ja Mustasaaresta, jossa se tuotetaan pääasiassa bio- ja jäte-energialla. Kesäaikaan kaukolämpö on lähes kokonaan jäte-energialla tuotettua.

Näin liityt kaukolämpöön:

  1. Täytä tarjouspyyntölomake.
  2. Me tarkistamme, onko kiinteistösi mahdollista liittää kaukolämpöverkkoon.
  3. Allekirjoita lämpösopimus. Saat sen sähköpostiisi.
  4. Tulemme käymään kiinteistöllä. Käydään yhdessä läpi kaukolämpöliittymän rakennustöiden eteneminen ja aikataulu.
  5. Tilaa kiinteistön kaukolämpölaitteisto ja lämmönvaihtimen asennus LVI-urakoitsijan kautta.
  6. Me rakennamme kaukolämpöputken kaukolämpöverkolta mittakeskukselle asti. 
  7. LVI-asentaja asentaa kaukolämpölaitteiston.
  8. Me asennamme kaukolämpömittarin.
  9. Valmista! On aika nauttia lämpimästä kodista ja käyttövedestä! Voit seurata energiankulutustasi Vaasan Sähkön sovelluksesta tai Online-palvelustamme.

Sijaitseeko kiinteistösi kaukolämpöverkon alueella?

Voit tarkistaa myös itse, sijaitseeko kiinteistösi kaukolämpöverkon alueella.
Kaukolämpöverkon sijainti

Reaaliaikainen kaukolämpötuotanto

Lämpömme on pääasiassa bio- ja jäte-energialla tuotettua lähilämpöä. Lisäksi hyödynnämme uutta lämpövarastoa, josta siirretään tarpeen mukaan lämpöenergiaa kaukolämpöverkkoon. Voit lukea lisää kaukolämmön tuotannosta täältä.

Tältä kaukolämmön tuotantomme näyttää juuri nyt:

Kaukolämpöverkostoon tuotettava kokonaisteho

MW

Lämpövaraston varaustilanne

MWh

Usein kysyttyä kaukolämmöstä