Isoja kysymyksiä – pieniä tekoja

Vaasan Sähkö -konsernin monimuotoisuussuunnitelma päivitettiin tänä keväänä. Henkilöstöjohtaja Sanna Rantala avaa nyt ajatuksiaan työyhteisön hyvinvoinnin kehittämisestä.

Vastuullisuus on tullut vahvasti osaksi meidän kaikkien arkea. Osaamme kuluttajina miettiä valintojemme vaikutusta niin ympäristöön kuin yhteiskuntaan. Samoin monet yritykset ovat pitkään tehneet toimia kestävän ja vastuullisen toiminnan eteen. Yhteisenä ajurina ja päämääränä meillä kaikilla on luoda parempi huominen.

Myös Vaasan Sähkö -konsernissa olemme miettineet ja työstäneet vastuullisuusteemaa eri näkökulmista. Näissä keskusteluissa hyvinvoivan työyhteisön merkitys on noussut esiin yhtenä tärkeänä teemana.

Se mistä hyvinvoiva työyhteisö muodostuu, vaihtelee sen mukaan, mitä kukin arvostaa ja kokee tärkeäksi. Toiselle tärkeä tekijä on rento tunnelma ja toiselle toimivat prosessit. Toinen arvostaa suoraa palautetta ja toinen tarvitsee kannustusta ja rohkaisua.

Olemme erilaisia ja hyvä niin. Mutta ehkä kaikkia yhdistävänä tekijänä hyvinvoivan työyhteisön määrittelyssä on kuitenkin se, että voimme kukin tulla töihin sellaisena kuin olemme.

Hyvinvoivan työyhteisön rakentaminen on meidän kaikkien vastuulla, olimme sitten pienen tai suuremman yhteisön jäseniä. Monimuotoinen, yhdenvertainen ja osallistava työyhteisö ovat tärkeitä tavoitteita, joihin pyrkiä.

Siksi on hyvä pysähtyä välillä miettimään, mitä minä tuon työyhteisöön. Miten minä mahdollistan omalla toiminnallani, että kukin voi olla siellä turvallisesti omana itsenään? Isoja kysymyksiä, joihin vastaus voi löytyä pienillä teoilla. Kannattaa kokeilla.

Sovitaanko, että pidetään yhteisenä ajurina ja päämääränä luoda turvallinen ja siten entistä parempi yhteisö, on se sitten työpaikalla, koulussa tai vapaa-ajalla? Yhteisö, jossa voimme kaikki olla sellaisina kuin olemme.

Sanna Rantala
Henkilöstöjohtaja

Vapaalla

Hiljaisuus tekee hyvää

Lue lisää
Ajankohtaista

Purjehduksen konkarit

Lue lisää
Ajankohtaista

Merenkulun päästöt kuriin tekoälyn avulla

Lue lisää
Ajankohtaista

Kahvipöydässä oppii energia-alasta

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän raikkain drinkki

Lue lisää
Havaintoja

Isoja kysymyksiä – pieniä tekoja

Lue lisää
Kotona

Helpot vinkit auton kesäsiivoukseen

Lue lisää
Kotona

Kyläily on nykyään rentoa, mutta ei spontaania

Lue lisää
Ajankohtaista

Seurataanko pörssisähköä kohta tunnin sijaan varttimuodossa?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kesä 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Laki velvoittaa yrityksiä asentamaan sähköauton latauspisteitä

Lue lisää
Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää