Kaukolämpö yritykseen

Kaukolämpö on toimintavarma ja edullinen lämmitysratkaisu yritykselle. Meiltä saat 100-prosenttisesti hiilineutraalia kaukolämpöä, jonka valinnasta voit viestiä asiakkaillesi sertifikaatilla.

11 syytä valita Vaasan Sähkön kaukolämpö 

 • Lämpöä luotettavasti: Kaukolämmön toimitusvarmuus on lähes 100 %.
 • Pienet investointikulut: Liittyminen kaukolämpöön on verraten edullista.
 • Ekologinen ja sertifioitu: Valitse Ilmastotakuu-lisäpalvelu, niin saat hiilineutraalia kaukolämpöä. Kerro siitä asiakkaillesi sertifikaatilla.
 • Lämmitämme yli 80 %:sti uusiutuvalla energialla, jäte-energialla ja hukkalämmöllä.
 • Kaukolämpö uudistuu kaiken aikaa ja osa tulevaisuuden energiaratkaisuja. Kaukolämpö voi olla myös joustava osa kiinteistön kokonaisenergiratkaisua.
 • Kaukolämpöasiakkaana olet osa kiertotaloutta. Esimerkiksi teollisuudessa syntynyttä hukkalämpöä voidaan kerätä talteen ja siirtää sinne, missä sitä tarvitaan – siis vaikkapa yritykseesi.
 • Pitkäikäinen ratkaisu: Kaukolämpölaitteisto palvelee yli 20 vuotta.
 • Helppo huoltaa: Kaukolämpölaitteisto on helppo hoitaa ja huoltaa tarvittaessa.
 • Henkilökohtainen asiakaspalvelu: Asiakaspalvelumme on nopeasti tavoitettavissasi. Tarvittaessa tulemme paikan päälle auttamaan.
 • Lisää kiinteistön arvoa: Kaukolämpö on haluttu lämmitysratkaisu, joka voidaan toteuttaa uudiskohteisiin ja vanhempiin liikekiinteistöihin.
 • Energiaseuranta: Online-palvelussamme seuraat yrityksen energiankulutusta jopa tunnin tarkkuudella. Data voi auttaa yritystä tekemään parempia päätöksiä energiankulutuksen suhteen.

Liity kaukolämpöön

Edullisilla liittymiskustannuksilla energiaa pitkäksi aikaa

Kaukolämmön liittymiskulut ovat esimerkiksi maalämpöön verrattuna hyvin maltilliset. Kaukolämpöliittymän hinta yritykseen tai taloyhtiöön riippuu kiinteistön lämmöntarpeesta. Katso hinnasto.

Kaukolämmön hinta on kilpailukykyinen ja laitteiston käyttöikä pitkä, tavallisesti 20-30 vuotta.

Kaukolämpö vs. maalämpö – Kumpi lämmitysratkaisu yritykseen?

Tässä 4 pointtia, joita kannattaa miettiä lämmitysratkaisua valitessa.

Lähellä tuotettua ja ekologista lämpöä

Vaasan alueella kaukolämpö tuotetaan 80-prosenttisesti uusiutuvalla energialla ja jäte-energialla. Isoin osa myymästämme kaukolämmöstä tuotetaan paikallisesti bio-energialla eli metsähakkeella, jäte-energialla sekä hukkalämmöllä.

Uudistamme tuotantoa jatkuvasti. Tavoitteemme on hiilineutraalius kaikessa toiminnassamme vuosikymmenen loppuun mennessä.

Näin tuotamme kaukolämpöä vihreästi:

 • Jätteestä: noin puolet myymästämme kaukolämmöstä tuotetaan West Energyn jätteenpolttolaitoksella Mustasaaressa.
 • Jätevedestä: Otamme lämpöä talteen jätevedestä Påttin jätevedenpuhdistamolla. Vuodessa se voi tuottaa lämpöä 60 gigawattituntia eli noin 2 000 omakotitalon vuosikulutuksen verran. Jäteveteen varastoitunut lämpö lasketaan uusiutuvaksi energiaksi.
 • Lämpövarastosta: Kun halpaa tuulisähköä on tarjolla paljon, voidaan sillä lämmittää Vaasan Vaskiluodon kalliolämpövarastoon varastoitua vettä ja ohjata vesi lämmittämään kaukolämmitteisiä kiinteistöjä.

Valitse Ilmastotakuu – saat sertifikaatin

Tilaa Ilmastotakuu-lisäpalvelu kaukolämmölle, niin lämpöenergiasi tuotetaan 100-prosenttisetsi hiilineutraalisti bio- ja jäte-energialla. Saat sertifikaatin, jonka avulla voit viestiä asiakkaillesi vihreästä valinnasta.

Näin kiinteistö liitetään kaukolämpöön

 1. Täytä tarjouspyyntölomake yllä tai ota yhteyttä kaukolämmön asiakaspalveluumme.
 2. Varmistamme, että kiinteistösi voidaan liittää kaukolämpöverkkoon.
 3. Saat meiltä tarjouksen hyväksyttäväksi.
 4. Lähetämme lämpösopimuksen sähköisesti allekirjoitettavaksi.
 5. Pidetään suunnittelupalaveri: sovitaan lämpöputken sijoituksesta ja rakennusajankohdasta.
 6. Asennamme kaukolämpöputken.
 7. LVI-asentaja asentaa lämmönvaihtimen.
 8. Valmista!

Katso kaukolämpöverkon sijainti kartalta. Jos yritys sijaitsee verkkoalueen ulkopuolella mutta kuitenkin sen läheisyydessä, tiedustele mahdollisuutta liittyä kaukolämpöön asiakaspalvelustamme.

Usein kysytyt kysymykset