Asiakaspalvelu

access_time

Soita meille
arkisin klo 8-16

location_on

Käy meillä
tiistaisin ja torstaisin
Kirkkopuistikko 0, 65100 Vaasa

hello

Palvelemme toistaiseksi Kirkkopuistikko 0:ssa tiistaisin klo 8–11 ja torstaisin klo 13–16.
Muistathan, että voit asioida myös verkossa ja puhelimitse.

Torstaina 24. kesäkuuta palvelemme klo 13-14.

Puhelusi maksaa vain paikallisverkkomaksun/matkapuhelinmaksun verran.


​Sähkösopimuksiin liittyvät asiat ovat henkilökohtaisia, mutta jos sopimuksen haltija on estynyt tekemään sopimuksen, voit tehdä sopimuksen hänen puolestaan valtakirjalla. Alle 18-vuotiaalle sähkösopimus tehdään huoltajan nimiin.

Laskun suuruus riippuu sähkönkulutuksesta ja myös siitä, minkä hintaista sähköenergiaa ostat.

Sähkönkäyttöön vaikuttavat muun muassa kiinteistön lämmitystapa, koko ja ikä, asunnon sähköinen varustetaso sekä asukkaiden lukumäärä, sähkönkäyttötottumukset ja kiinteistön lämmöneristys.

Sähkölämmitteisissä talouksissa sähköä kuluu talvella yleensä reilusti enemmän kuin kesällä, joten laskut ovat silloin isommat kuin kesäaikaan.

Ostamasi sähkön hinnan näet sähkölaskusta. Voit kilpailuttaa energiahinnan ja valita mieleisesi sähkösopimuksen ja sähkönmyyjän.

Lue lisää: Sähkön kilpailutus kannattaa – opas sähkön kilpailuttajalle

Jos olet muuttamassa pois nykyisestä asunnostasi, etkä tarvitse sinne enää sähkösopimusta, voit irtisanoa sopimuksesi helposti Online-palvelussamme ”Tee muutto” –kohdassa. Samalla voit tehdä uuden sopimuksen uuteen osoitteeseen.

Saatat kuitenkin tarvita sähköjä kahdessa paikassa samaan aikaan, jos muutat uuteen asuntoon jo aikaisemmin ja siivoilet vielä vanhassa asunnossa. Sinulla voikin olla voimassa useampi sopimus samanaikaisesti. Uusi sopimuksesi voi alkaa aikaisemmin ja vanhan sopimuksen voit päättää tarpeesi mukaan vaikka samana arkipäivänä.

Mikäli olet vaihtamassa sähkönmyyjää nykyiseen osoitteeseen, sinun ei itse tarvitse irtisanoa sopimusta. Uusi sähkönmyyjä hoitaa irtisanomisen puolestasi. Irtisanomisaika on tällöin kaksi viikkoa.

Asut Vaasan Sähköverkon jakelualueella. Riippumatta sähkönmyyjäyhtiöstä, sähkön siirrosta ja sen laskutuksesta huolehtii edelleen paikallinen sähköverkkoyhtiö. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa.

Perusmaksulla katetaan sähkönmyyjän kiinteitä kustannuksia. Nämä eivät ne riipu käytetyn energian määrästä vaan perusmaksu on sama paljon ja vähän kuluttavalle.

Sähkönsiirrossa perusmaksu on sähköverkon ylläpitämiseen liittyvä maksu, joka ei juurikaan liity sähkönkäytön määrään. Sähköverkon huolloilla ja kehittämisellä varmistetaan, että asiakkailla on aina tarvittaessa sähköt käytössään.

Voit siirtää laskun eräpäivää näppärästi Online-palvelussa. Mikäli eräpäivän siirto onnistuu, se näkyy automaattisesti avoinna olevan laskun kohdalla.

Voit vaihtaa laskun eräpäivää jos toimit ennen eräpäivää, sinulla ei ole muita erääntyneitä laskuja avoinna etkä ole siirtänyt kyseisen laskun eräpäivää aikaisemmin.

Jos käytössäsi on e-lasku, muistathan tehdä muutoksen eräpäivään myös verkkopankissasi.

​Käytäntönä on, että nimellänne oleva sopimus päätetään, loppulaskun osoite päivitetään, tehdään tarvittaessa uusi sähkösopimus uuteen osoitteeseen ja asuntoon jäävän täytyy tehdä uusi sopimus omalla nimellään.

Tätä varten hänen tulisi olla henkilökohtaisesti yhteydessä meihin joko puhelimitse tai kotisivujemme kautta hyvissä ajoin ennen sopimuksesi päättymistä.

Mikäli voimassaolevaa sopimusta ei ole, kohteesta katkaistaan sähköt, kun edellinen sopimus päättyy. Siksi on tärkeää että, asuntoon jäävä henkilö tekee uuden sopimuksen.

Sähköliittymä voidaan siirtää nimellesi jos sinä tai aikaisempi omistaja toimittaa meille kopion kauppakirjasta, jossa on mainittu sähköliittymän siirtyminen kaupan mukana. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joten se ei siirry automaattisesti uudelle omistajalle.

Sähköliittymän siirto tulee ajankohtaiseksi aina, kun kiinteistö, kuten omakotitalo tai vapaa-ajan asunto vaihtaa omistajaa. Kerros- ja rivitalohuoneistoissa sähköliittymä on kiinteistön yhteinen eli taloyhtiön omistuksessa.

Muistathan myös tehdä sähkösopimuksen mahdollisimman pian sähköntoimituksen varmistamiseksi uuteen kiinteistöön.

Kopion kauppakirjasta voi lähettää:
asiakaspalvelu@vaasansahko.fi
tai
Vaasan Sähköverkko Oy
Tunnus 5015420
65003 Vastauslähetys
(Vaasan Sähköverkko Oy maksaa postimaksun)

Yösähkön aikajako riippuu paikallisesta jakeluverkkoyhtiöstäsi. Yleinen suositus alalla on, että asiakkaan yösähköä käyttävät varaavat sähkölaitteet kytketään päälle portaittain. Näin pyritään keventämään verkon kuormittumista ja vähentämään sähkönkulutuspiikkejä. Tällä valtakunnallisella suosituksella pyritään edesauttamaan häiriötöntä sähkön toimitusta.

Vaasan Sähköverkon alueella esimerkiksi lämminvesivaraajan päälle ohjaus tapahtuu nykyään klo 22–23. Tämä ei kuitenkaan vaikuta yösähköä käyttävien laitteiden toimintaan, eikä yösähköhintaan, joka alkaa edelleen klo 22 ja päättyy klo 07.

Halutessasi voit kytkeä käyttövesivaraajan ja lämmityksen päälle omasta sähkötaulustasi.

Ota yhteyttä

Palaute
Asiani koskee
Jaa sivu