Välj den här webbplatsen till Finlands bästa!

Vi deltar i årets Finnish Web Awards-tävling, där Finlands bästa webbsajter väljs. Nu kan också du rösta och hjälpa denna rosa sajt att komma till final! På tävlingssidan hittar du samtliga 40 deltagare. Finalisterna röstas fram av publiken, och vinnaren väljs av en jury. Rösta på vår sajt här!  

De kraftiga vindbyarna har orsakat elavbrott

(uppdaterad 7.6 kl. 22.35) Reparationerna i elnätet har framskridit och för tillfället är 319 kunder utan el. Av dessa är 91 fritidsbostäder i Vasa skärgård. Vi uppskattar att all fast bosättning får elektriciteten tillbaka under kvällens lopp. En del av fritidsbostäder får elen tillbaka under morgondagen. (uppdaterad 7.6 kl. 17.00) Vinden har orsakat ännu mera

Simulering av vindens effekter på elnätet i Sundom, Vasa

Vasa Elnät har under våren simulerat vindens effekter på elnätet som en del av ett pilotprojekt. Simuleringen gjordes på sammanlagt 60 kilometer luftledningar i Sundom skärgård. Projektet resulterade i en beskrivning över var elnätet är speciellt utsatt för vindrelaterade skador.

Vårt kontors öppethållningstider från 2.6.2020

Vårt kontors öppethållningstider från 2.6.2020 på Kyrkoesplanaden 0 är tisdag kl. 8-11 och torsdag kl. 13-16. Under coronavirusepidemin tar vi särskild hänsyn till hygien i enlighet med anvisningar från hälsomyndigheterna. Kom ihåg att du kan sköta alla dina ärenden också framöver i Onlinetjänsten, per e-post eller telefon. Så här når du vår kundjänst.

Banbrytande projekt ska göra Vasa stad klimatneutralt

Med målet att skapa säkra och globalt applicerbara modeller för effektiva klimatåtgärder i städer, samlas just nu data i ett internationellt banbrytande klimatprojekt i Vasa. Bakom initiativet står Vasa stad tillsammans med Vasa Elektriska, Wärtsilä och TietoEVRY. Städer har ett gemensamt problem: koldioxidutsläppen måste minska, och det snabbt. Mycket av den information som behövs för