Sähkön markkinahinta laski, tulos parani

Vuonna 2023 Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 198,7 miljoonaa euroa (329,9 M€). Siitä huolimatta, että liikevaihto tippui lähes 40 prosenttia edellisvuodesta, onnistui konserni parantamaan liikevoittoaan, joka nousi 13,6 miljoonaan euroon (6,1 M€). Konsernin liikevoittoprosentti jäi kuitenkin vaatimattomalle tasolle (6,8 %). Yhtiön omavaraisuusaste nousi 49 prosenttiin (40,8 %).

Verkkopalvelumaksu nousee 4,5 prosenttia Vaasan Sähköverkon alueella

Huhtikuun alusta verkkopalvelumaksu nousee noin 4,5 prosenttia Vaasan Sähköverkon alueella. Korotus on ensimmäinen viiteen vuoteen, ja se kohdistuu kaikkiin verkkopalvelumaksuihin. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa hintavaikutus on keskimäärin 2,50 euroa kuukaudessa.

Emme käytä byMetis-palvelua

Tietoomme on tullut tapauksia, joissa byMetis-niminen palvelu on lähettänyt viestejä perittävistä maksuista. Emme käytä kyseistä palvelua, minkä vuoksi sieltä mahdollisesti Vaasan Sähkön tai Vaasan Sähköverkon nimissä tulevat maksuviestit eivät ole meidän tekemiä toimeksiantoja. Poistathan sellaiset viestit viipymättä. Palvelun kautta ei myöskään pysty päättämään Vaasan Sähkön tai Vaasan Sähköverkon sopimuksia tai palveluita. Näissä tapauksissa tulee aina

Lakot viivästyttävät laskujen saapumista

Torstaina 1. helmikuuta Suomessa alkavat lakot vaikuttavat myös meidän toimintaamme, ja viivästyttävät näin ollen laskujen saapumista asiakkaillemme. Laskut lähetetään lakkojen päätytyttyä, jolloin myös laskun eräpäivä määräytyy myöhäisemmän lähetysajankohdan mukaan.

Kireä pakkanen haastaa sähkötehon riittävyyttä – joustathan sähkönkulutuksessasi!

Lähivuorokausina tilanne sähkömarkkinoilla on kireä. Pyydämme kaikkia asiakkaitamme vähentämään sähkönkäyttöä erityisesti huippukulutustunteina klo 8 – 10 ja klo 17 – 22. Pitkittynyt pakkasjakso on nostanut sähkön kulutuksen korkealle tasolle. Kaikkien on syytä siirtää sähkönkäyttöä pois huippukulutustunneilta, kehottaa kantaverkkoyhtiö Fingrid. Motiva taas luettelee vinkit, miten kaikki voivat omassa kulutuksessaan joustaa ja auttaa tilannetta huipputuntien aikana: Sulje