Suomen vaasalaisinta sähköä

Suomen vaasalaisinta sähköä on saatavilla maan joka kolkkaan. Tee sähkösopimus helposti verkossa. Jos olet muuttamassa ja tarvitset sähköt parin arkipäivän sisällä tai jopa tänä päivänä, kannattaa sopimus tehdä soittamalla asiakaspalveluumme.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimuksemme ei vaadi sitoutumista ja me huolehdimme siitä, että hinta pysyy edullisena pitkälläkin aikavälillä.

Tee sähkösopimus

info_outline

Perussähkö

Voimassaolo: toistaiseksi
info_outline

Tuulisähkö

Voimassaolo: toistaiseksi

Mikä yleissähkö, yösähkö ja kausisähkö?

Nämä ovat kiinteistöissä käytössä olevia erilaisia mittaustapoja. Päätös mittaustavasta on yleensä tehty silloin, kun kiinteistö on rakennettu, joten sähkösopimus tehdään aina sille mittaustavalle, joka käytössä on. Yleissähkö on yleisimmin käytetty mittaustapa, joka sinunkin kannattaa valita sopimusta tehdessäsi, mikäli olet epävarma mittaustavasta. Mittaustavoista käytetään myös erilaisia nimityksiä: yösähköä voidaan kutsua esimerkiksi aikasähköksi ja kausisähköä vuodenaikasähköksi.

Tavallista sähköä vai tuulisähköä?

Perussähkö ja Tuulisähkö eroavat toisistaan tuotantotavan ja hinnan osalta. Molempia voi kuitenkin ostaa kaikkiin kiinteistöissä käytössä oleviin mittaustapoihin. Tuulisähkö kannattaa valita silloin, kun haluat osaltasi olla vaikuttamassa uusiutuvien energiamuotojen käyttöön. Tuulisähkön tuotannossa on käytetty pelkästään tuulivoimalla tuotettua sähköä. Vaasan Sähkön Tuulisähkö tuotetaan tällä hetkellä Vaasan, Tornion, Kristiinankaupungin ja Ilmajoen tuulipuistoissa. Perussähkö on suosituin tuotteemme, jonka tuotanto on alkuperältään vaihteleva.

Miksi kannattaa valita Vaasan Sähkö?

Vaasan Sähkön hinta on keskimääräistä edullisempi verrattuna yleiseen hintatasoon. Tarjoamme saman reilun hinnan kaikille asiakkaillemme, ja pyrimme pitämään hinnat vakaina.  Ilmoitamme aina ajantasaisen sähkön hinnan, ja kerromme mahdollisista muutoksista hyvissä ajoin, sillä haluamme hinnoittelumme olevan läpinäkyvää ja selkeää.

Reilun hinnoittelun lisäksi tarjoamme asiakkaillemme asiakaslehden, myös täysin ruotsinkielisen palvelun, energianseurantapalvelun sekä hyvin tavoitettavissa olevan asiakaspalvelun ja myyntitiimin.

Kysymyksiä sähkösopimuksesta

Toivotamme kaikki ympäri Suomen lämpimästi tervetulleiksi asiakkaaksemme! Voit ostaa sähköenergian meiltä asuit sitten missä tahansa Manner-Suomessa.

Sähkösopimuksen tekeminen kanssamme on verkkosivuillamme helppoa. Varaa vierellesi verkkopankkitunnukset, jotta saat sopimuksen tehtyä. Kun olet vahvistanut tilauksen, saat meiltä tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Kun sopimuksesi on käsitelty ja olemme saaneet sille vahvistuksen sähköverkkoyhtiöltäsi, saat vielä postitse sopimusvahvistuksen ehtoineen.

Jos teet sopimusta uuteen osoitteeseen, voi se alkaa jopa kuluvana arkipäivänä. Tällaisessa pikatilanteessa sopimuksen voi tehdä vain puhelimitse.  Mikäli kyseessä on myyjänvaihto, uusi sopimus voi alkaa kahden viikon kuluttua tilauksesta. Huomaathan, että jos sinulla on määräaikainen sopimus toisen sähkönmyyjän kanssa, voit siirtyä asiakkaaksemme vasta määräajan päätyttyä. Tällöin uusi sähkösopimus kannattaa tehdä kaksi viikkoa ennen määräaikaisen sopimuksesi päättymistä, jotta uusi sopimus voi alkaa heti määräajan umpeuduttua.

Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus, voit vaihtaa uuteen sähkönmyyjään sopimusjakson päätyttyä.

Mikäli sopimusjaksosi on jo päättynyt, voit vaihtaa uuteen myyjään kahden viikon irtisanomisajan jälkeen. Tämä suojaa sinua sähköjen katkeamiselta, jos uutta sopimusta ei jostain syystä synny.  Määräaikainen sopimuksesi vanhan sähkönmyyjän kanssa jatkuu yleensä irtisanomisajan verran toistaiseksi voimassa olevana, kunnes se siirtyy uudelle myyjälle.

Vaasan Sähkö Oy:n myymän sähkön alkuperä jakaantui vuonna 2017 eri energialähteiden kesken seuraavasti:

  • ​uusiutuvia energialähteitä 38,5 %,
  • ydinvoimaa 33,3 %
  • fossiilisia energialähteitä 28,2 %.​

Vuonna 2016 Vaasan Sähkön myymän sähkön hiilidioksidin ominaispäästöt olivat 149 g/kWh. Myydyn sähkön tuottamisessa syntyi käytettyä ydinpolttoainetta 0,8 mg/kWh.

Sähkön hinta koostuu sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta sekä sähkö- ja arvonlisäverosta.

Energiahinnan maksat sähkönmyyjälle sähkölaskussasi. Sähkön siirtohinnan puolestaan määrittelee ja laskuttaa sähköverkkoyhtiösi. Molempiin laskuihin sisältyy myös veroja: sähköveroa maksat oman sähkönkulutuksesi mukaan ja osana sähkön siirtolaskua. Arvonlisäveroa peritään sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja huoltovarmuusmaksusta.

Sähkön kokonaishinnasta sähköenergia, sähkönsiirto ja verot muodostavat kaikki noin kolmanneksen.
Jaa sivu