Elpriset stiger fortfarande

Marknadspriset på elenergi har fortsatt stiga under slutet av året. I början av november hade landets medelpris nått toppen från fem och ett halvt år tillbaka. Lägst under ifrågavarande period sjönk priset år 2016.

Novembernumret av kundtidningen Nette är här

Vår kundtidning Nette söker sig i november till värmen och gör en djupdykning i en av våra största folktraditioner: bastun. Vad är det som gör bastubadandet så modernt igen? Vi bjöd också in Antti Merilehto för att babbla om artificiell intelligens. Passionen står mannen på pärmbilden, Kauko Heikkinen, för. Nette 03/2018

Vi söker nu en utvecklingsdirektör och en direktör för fjärrvärmeenheten

Är energi din passion? Vi förstärker nu vårt team med en utvecklingsdirektör och en direktör för fjärrvärmeenheten! Utvecklingsdirektören är en dynamisk typ med stark kompetens. Vi söker dig som är innovativ och har öga för nya vinklar och ett sinne för utveckling. Du kommer att förbättra våra processer och samarbeta tätt med övriga aktörer i energiklustret. Läs mer. Direktören

Sensommarens elförsäljning gav ökning i Vasa Elektriskas resultat

Koncernen Vasa Elektriskas omsättning uppgick till 103,5 M€ under de tre första kvartalen 2018. Rörelsevinsten var 12,1 M€. Omsättningen steg med 11,5 % i jämförelse med motsvarande period året innan. Självförsörjningsgraden steg med 2,2 procentenheter till 56 % och var på en fortsatt bra nivå.

Vasa får sin första målade transformatorstation

Under pågående vecka har ett nytt stadskonstverk börjat ta form i Vasa. Transformatorstationen i hörnet av Formansgatan och Bangatan ska få ett motiv som påminner om en sagovärld. Målningen av transformatorstationen är resultatet av ett samarbete mellan Vasa Elnät och illustratören Päivi Arenius.

Minnen för livet med Vasa Elektriska på Harvest Event

Fredagen den 21 september spränger studentevenemanget Harvest Event 2018 upp dörrarna på Vasa stadshus kl. 13. Det här är eventet som varje år lyckas överraska sina besökare med en rad verkliga talarnamn. Vasa Elektriska är i år igen på plats för att bjuda deltagarna på nya upplevelser. Skapa ett minne för livet i vår Photobooth!