Stormen Topi orsakade elavbrott

(uppdaterad 6.11 kl. 8.40) Felen orsakade av stormen har reparerats, de sista kunderna fick elektriciteten tillbaka på torsdag eftermiddag. Inom Vasa Elnäts distributionsområde finns för tillfället inga avbrott som är förorsakade av stormen. Arbetet med att reparera skador som stormen har förorsakat i eldistributionsnätet fortsätter.

(uppdaterad 3.11 kl. 16.45) För tillfället är 741 fritidsbostäder utan elektricitet. All fast bosättning har fått elen tillbaka. Reparationsarbetet i elnätet fortsätter. Vi uppskattar att det kan ta flera dagar innan alla fritidsbostäder har fått sin ström tillbaka.

(uppdaterad 3.11 kl. 8) Felreparationerna i elnätet har framskridit och den största delen av våra fast bosatta kunder har fått elektriciteten tillbaka. För tillfället är 1 823 kunder utan elektricitet, av dessa är en stor del fritidsbostäder. Vårt mål är att den fasta bosättningen skall få elen tillbaka under tisdagen.

(uppdaterad 2.11 kl. 17.45) Den kraftiga vinden har blåst hela dagen och har fällt mera träd på ellinjer. Som mest har över 5 700 av Vasa Elnäts kunder varit utan elektricitet. Antalet strömlösa kunder är för tillfället ca 4 500. Enligt väderprognosen kommer det att fortsätta att blåsa hårt ända till kvällen, vilket kan förorsaka mera elavbrott. Vi uppskattar att största delen av våra fast bosatta kunder får elektriciteten tillbaka under kvällens lopp. En del av kunderna kommer att få elen tillbaka först på tisdagen.

(publicerad 2.11 kl. 12) Kraftiga vindbyar har fällt träd på ellinjer och orsakat elavbrott från måndag förmiddag. För tillfället är 1 277 kunder utan elektricitet. I Gerby skärgård finns 28 kunder utan el från natten till måndagen. Felreparationer i elnätet pågår, reparationen i Gerby skärgård lämnar till morgondagen.

Man får inte röra i träd som har fallit och inte heller själv börja röjningen. Både röjnings och reparationsarbetena är ur säkerhetssynpunkt arbete av en yrkesman. Ta kontakt med Vasa Elnäts felanmälan, tfn 06 324 5710. Säkerhetsavståndet till ett träd på ellinjen bör vara 20 meter.