Du är så söt, sötast av alla, mammas lilla sötnos! Är du bäst på att gulla med ditt keldjur?

Kallar du din djurvän för fåniga smeknamn? Sjunger du kärleksvisor för ögonstenen? Svamlar du gulligheter som en utomstående skulle behöva ett keldjur-ägare-keldjur-lexikon för? Nu kan du avslöja din talang för hela folket, när Vasa Elektriska arrangerar vårens lustigaste tävling i sociala medier: FM i daltande med keldjur!

Nu om någonsin finns det behov av avkopplande underhållning och varm gemenskapskänsla.

“Vi har alla upplevt en mycket exceptionell vår, så vi ville skapa ett upplyftande jippo som alla kan delta i från sina hem. Finland är ett galet land, här arrangeras alla möjliga tävlingar, till exempel i att kasta olika prylar. Här om någonstans kan man arrangera ett FM i att dalta med sitt husdjur”, säger Mikaela Jussila, kommunikationschef vid Vasa Elektriska.

Mästerskapen äger rum på sociala medier, och delta kan alla myndiga personer som är bosatta i Finland med sina husdjur – vilket djur det än rör sig om.

Tävlingen är en fortsättning på Vasa Elektriskas kampanj Kärlek är elektricitet, där man med hjälp av hudens elektriska ledningsförmåga och elektriska signaler har mätt t.ex. känslor mellan hund och ägare. Mätningarna visade bland annat att när ägaren kommer hem förhöjs bådas emotionella nivåer markant.

“Det var en stor överraskning för oss att elektricitet är kopplad till en så stor sak som känsla och rentav kärlek.”

Bli inspirerad av fyra daltande kändisar!

Tävlingen startas av fyra bekanta ansikten och deras keldjur. Arttu Wiskari och hunden Bonzo, Jutta Larm och Katten Pätkis, Arttu Lindeman och hunden Freddie samt Eevi Teittinen och hunden Taaki.

Dessa influencers publicerar sina videor på Instagram. På videorna använder de också smarta ringar, och husdjuren har fårr ett smart halsband för att mäta känslor.

På basen av data från ringen och halsbandet kan doktor i mätvetenskap Pekko Vehviläinen berätta vad gullande åstadkommer – tycker till exempel keldjuret lika mycket om det som ägaren?

“Det är intressant att se en kändis gulla med sitt keldjur, eftersom det är en sida av en person som man sällan får se. Många av oss har säkert under distansarbetet tack vare videomöten fått se hur deras kollegor gullar med sina husdjur. Vi har också haft hundar med på möten ibland, och det har ju hänt att folk mitt i allt annat gullat med dem”, säger Jussila.

Du vill inte missa finalen med Janne Kataja!

Det är lätt att göra en tävlingsvideo. De enda kriterierna är att den måste visa hur du daltar med ditt keldjur och hur keldjuret reagerar. I övrigt får du låta kreativiteten blomma!

Delta i tävlingen via Instagram eller Facebook. Dessutom samlar vi och visar tävlingsvideor på webbplatsen Kärlek är elektricitet.

De bästa av videorna väljs ut till finalen, som sänds live på Vasa Elektriskas Facebooksida 24.6.2020. Konferencier för distansfinalen är hela folkets muntergök Janne Kataja, som utlyser Finlands bästa vinnare.

Vinnaren belönas med ett års mat åt sitt keldjur, med andra ord ett presentkort till Musti och Mirri värt 500 €. Därtill lottar vi ut fem presentkort värda 30 € bland alla deltagare.

Vilken typ av videor väntar vi oss på Vasa Elektriska?

“En stark reaktion hos keldjuret eller ett originellt gullande sticker säkert ut. Och ju fler olika djur, desto roligare!”, säger Jussila ivrigt.

Läs om hur du deltar här

Läs mer:

Kärlek är elektricitet

Det finns elektricitet mellan Marko och hunden Welle: “Data bekräftade att människor och hundar förstår varandra”

Aktuellt

Skeppet som blev världens snackis

Läs mer
Aktuellt

Stugan för fyra årstider: 5 tips för stuglivet året runt!

Läs mer
Aktuellt

Fjärrvärmen lever och andas i takt med invånarna

Läs mer
Mat & recept

Av kärlek till kallrökt lax

Läs mer
Aktuellt

Vasa är en lysande möjlighet för batteriindustrin

Läs mer
Aktuellt

Alpackor som passion: “De har en mystisk kraft som är svår att förklara”

Läs mer
Aktuellt

Fånga nuet, tolerera osäkerheten: Positiv realism kan hjälpa!

Läs mer
Aktuellt

Johan Eriksson: En värld i förändring inspirerar till hållbara lösningar

Läs mer
Aktuellt

Grön el är ett lönsamt val för företag: LokalTapiola Österbotten valde vindel

Läs mer
Hållbarhet

En smidig vardag och klimatbesparingar som mål

Läs mer
Aktuellt

Elprisjämförelse – 3 frågor avslöjar om du gör som andra

Läs mer
Aktuellt

Ekologisk el och 20 tips för en grönare livsstil

Läs mer
Dela