Hellanlettas sentään, mikä söpönassu! Oletko sinä Lemmikille lässyttämisen Suomen mestari?

Kutsutko eläinystävääsi hupsuilla lempinimillä? Keksitkö sille lauluja? Höpötätkö päättömyyksiä, joihin ulkopuolinen tarvitsisi lemmikki-omistaja-lemmikki-sanakirjan? Nyt voit paljastaa talenttisi koko kansalle, sillä Vaasan Sähkö järjestää somessa kevään hulvattomimman tempauksen: Lemmikille lässyttämisen SM-kilpailut!

Nyt jos koskaan on tarvetta rentouttavalle viihteelle ja lämminhenkiselle yhteisöllisyydelle.

”Olemme kaikki kokeneet hyvin poikkeuksellisen kevään, joten halusimme keksiä hyvän mielen tempauksen, johon suomalaiset voisivat osallistua kotoaan. Suomi on SM- ja MM-kisojen hullu maa, jossa järjestetään milloin minkäkin tavaran heittämiskilpailuja. Lemmikille lässyttämisen SM-kilpailu sopii siihenkin hyvin”, Vaasan Sähkön viestintäpäällikkö Mikaela Jussila sanoo.

Lässytyskisat tapahtuvat Vaasan Sähkön sosiaalisessa mediassa, ja niihin voivat osallistua videoillaan kaikki Suomessa asuvat täysi-ikäiset ihmiset ja kaikenkarvaiset – miksei karvattomatkin ­– lemmikit.

Kilpailu on jatkoa Vaasan Sähkön Rakkaus on sähköä -kampanjalle, jossa mitataan ihon sähkönjohtavuuden ja sähkösignaalien avulla tunnetasoa esimerkiksi koiran ja omistajan välillä. Mittauksissa huomattiin muun muassa, että omistajan palatessa kotiin molempien tunnetaso nousi selvästi.

”Meille oli mahtava yllätys, että sähkö liittyy näin isoon asiaan kuin tunne – ja jopa rakkaus.”

Inspiroidu neljän julkkiksen lässytyksestä!

Kilpailun keulakuvina nähdään neljä tuttua kasvoa lemmikkeineen. Lässytysmallia näyttävät Arttu Wiskari ja Bonzo-koira, Jutta Larm ja Pätkis-kissa, Arttu Lindeman ja Freddie-koira sekä Eevi Teittinen ja Taaki-koira.

Vaikuttajat julkaisevat lässytysvideot omilla Instagram-tileillään. Videoilla heillä on älysormukset ja lemmikeillä älypannat, jotka mittaavat tunnetiloja.

Datan avulla mittaustieteen tohtori Pekko Vehviläinen kertoo vaikuttajille, mitä lässytys sai aikaan – onko lässytyshetki esimerkiksi lemmikin mielestä yhtä huippujuttu kuin omistajasta?

”On kiinnostavaa nähdä, miten julkkis lässyttää lemmikilleen, sillä se on ihmisestä jännä puoli, jota harvoin pääsee todistamaan. Moni on varmasti etätyöaikana tutustunut kollegojensa lässytystapoihin, kun videopalavereissa on mukana lemmikkejä. Meilläkin on välillä koiria kokouksissa, ja niille saatetaan lässyttää kesken kaiken muun”, Jussila kertoo.

Janne Katajan juontamaa finaalia et halua missata

Kilpailuvideon tekeminen on helppoa. Ainoat kriteerit ovat, että siinä täytyy kuulua lässytys ja näkyä lemmikin reaktio – muuten saa antaa luovuuden kukkia!

Kilpailuun osallistutaan Instagramin tai Facebookin kautta. Lisäksi lässytysvideoita kerätään katseltavaksi rakkausmittaus.fi-sivuston someseinälle.

Videoista parhaat valitaan finaaliin, joka järjestetään livelähetyksessä Vaasan Sähkön Facebookissa 24.6.2020. Etäfinaalin juontaa ja Suomen parhaan lässyttäjän julistaa koko kansan hauskuuttaja Janne Kataja.

Voittaja saa palkinnoksi lemmikilleen murkinat vuodeksi eli 500 euron arvoisen lahjakortin Mustiin ja Mirriin. Lisäksi osallistuneiden kesken arvotaan viisi 30 euron lahjakorttia.

Minkälaisia videoita Vaasan Sähköllä jäädään odottamaan?

”Videot, joissa lemmikin reaktio on suuri tai lässytyksen tyyli omaperäinen, varmasti erottuvat. Ja mitä enemmän erilaisia eläimiä, sen hauskempaa!” Jussila intoilee.

Katso tarkat ohjeet osallistumiseen täältä

Lue lisää:

Rakkaus on sähköä

Markon ja Welle-koiran välillä on sähköä: ”Data vahvisti, että ihminen ja koira ymmärtävän toisiaan”

Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää
Ilmiöt

Avaruuskeskus auttaa yrityksiä

Lue lisää
Vastuullisuus

Tuulivoimaloiden lapojen kierrätys kehittyy

Lue lisää
Ajankohtaista

Finanssiala haluaa suojella luontoa: ”Kun luonto voi hyvin, bisneskin kukoistaa”

Lue lisää
Ajankohtaista

Purjo-perunasosekeitto lämmittää talven keskellä

Lue lisää
Ajankohtaista

Energiatehokkuutta vanhaan taloon: 4 keinoa vaikuttaa laskuun!

Lue lisää
Ajankohtaista

Uteliaisuus vie eteenpäin

Lue lisää
Vapaalla

Vöyrin mäkikotkat: ”Parasta on lentää!”

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kevät 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Tehokasta säästöä

Lue lisää
Energianeuvonta

Kodin sähkönkulutus – mistä se muodostuu

Lue lisää
Ajankohtaista

Kaukolämpöä hukkalämmöstä

Lue lisää