Topi-myrsky aiheutti sähkökatkoja

(päivitetty 6.11. klo 8.40) Myrskyn aiheuttamat viat on saatu korjattua ja sähköt saatiin palautettua viimeisille asiakkaille torstaina iltapäivällä. Vaasan Sähköverkon jakelualueella ei ole tällä hetkellä myrskystä aiheutuneita keskeytyksiä. Yhtiö jatkaa myrskyn aiheuttamien vaurioiden korjaamista sähkönjakeluverkossa.

(päivitetty 3.11. klo 16.45) Tällä hetkellä on 741 vapaa-ajan asuntoa ilman sähköä. Kaikille kiinteän asutuksen asiakkaille on saatu sähköt palautettua. Korjaustyöt sähköverkossa jatkuvat. Arviomme mukaan voi kestää vielä päiviä, ennen kuin kaikille vapaa-ajan asunnoille on saatu sähköt palautettua.

(päivitetty 3.11. klo 8) Sähköverkon viankorjaukset ovat edenneet ja sähköjä on saatu palautettua suurimmalle osalle jakelualueemme kiinteästä asutuksesta. Sähköttä on tällä hetkellä 1 823 asiakasta, joista suuri osa on vapaa-ajan asuntoja. Tavoitteenamme on saada sähköt palautettua kaikille kiinteän asutuksen asiakkaille tiistain aikana.

(päivitetty 2.11. klo 17.45) Voimakas tuuli on puhaltanut koko päivän ja kaatanut lisää puita sähkölinjoille. Ilman sähköä on ollut enimmillään yli 5 700 Vaasan Sähköverkon asiakasta. Sähköttömiä asiakkaita on tällä hetkellä noin 4 500. Sääennusteen mukaan voimakas tuuli puhaltaa iltaan saakka, mikä saattaa aiheuttaa lisää sähkökatkoja. Tämän hetkisen arvion mukaan saamme suurimmalle osalle kiinteän asutuksen asiakkaistamme sähköt palautettua tämän illan aikana. Osalle asiakkaistamme saadaan sähköt palautettua vasta tiistaina.

(julkaistu 2.11. klo 12) Voimakas puuskittainen tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille ja aiheuttanut sähkökatkoja maanantaina aamupäivästä alkaen. Tällä hetkellä sähköttömien asiakkaiden määrä on 1 277. Sähköttä on myös 28 asiakasta maanantain vastaisesta yöstä lähtien Gerbyn saaristossa. Viankorjaukset sähköverkossa ovat käynnissä, Gerbyn saariston viankorjaus jää huomiselle.

Johdoille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ota yhteyttä Vaasan Sähköverkon vikapäivystykseen, puh. 06 324 5700. Turvaetäisyys sähkölinjaan nojaavaan puuhun on 20 metriä.