Ohjeita kaukolämmön käyttäjälle

Kaukolämpötalossa voit säästää energiaa ilman suuria investointeja. Energiaa säästyy, kun käytät kaukolämpölaitteita oikein, eikä sinun tarvitse tinkiä mukavan asumisen vaatimuksista. Laitteiden hyvä kunto takaa miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan ja sopivan lämmintä vettä aina riittävästi.​

Tutustu kulutustietoihin

Kaukolämpöasiakkaana voit tarkastella omia kulutustietojasi kätevästi Online-palvelumme kautta. Tarkkailemalla kaukolämmön kulutusta kotona tai yrityksessäsi, on myös helpompi suunnitella ja tarvittaessa vähentää energiankäyttöä.

Tilaa häiriötiedote

Saat tiedon kaukolämmön jakelukeskeytyksistä, niiden syistä ja kestosta suoraan matkapuhelimeen maksuttoman tekstiviestipalvelun kautta. Tilaa palvelu koskemaan kotia, yritystä ja muita käyttöpaikkoja. Tilaa tästä.

Opas kaukolämmön käyttäjälle

Sähköinen opas auttaa sinua käyttämään kaukolämpöä oikein ja energiatehokkaasti. Oppaassa kerrotaan mm. lämmityksen seurannasta, laitteiden toiminnasta ja käytöstä sekä lämmitysverkon säädöstä. Tutustu kaukolämmön abc-oppaaseen.

Lämmityskausi alkaa – muista tarkistukset

Ennen lämmityskauden alkua voit tehdä seuraavat toimenpiteet, joilla varmistat, että kaikki on kunnossa:

  • tarkista lämmitysjärjestelmän painetaso ja tee tarvittaessa täyttö ja ilmaus
  • tarkista säätöventtiilien ja pumppujen toiminta
  • tarkista säätölaitteiden toimivuus sekä lämmityksen että lämpöisen käyttöveden osalta.

Muista myös tasaisin väliajoin tarkistaa lämmönjakohuoneessa, ettei lämmityslaitteistojen putkissa tai liitännöissä ole vuotoja.