Pinkki kohtasi vihreän: yhteistyö Osuuskauppa KPO:n kanssa tuo latauspisteitä sinne, missä kuluttajat ovat

Osuuskauppa KPO rakentaa kymmeniä sähköautojen latauspisteitä asiakaskäyttöön toimipaikkojensa yhteyteen. Latauspisteitä on jo avattu Kokkolan, Vaasan ja Ylivieskan Prismojen parkkialueille. Vaasassa ABC Kiitokaaren, Kalajoella ABC Hiekkasärkkien sekä Oravaisten ABC:n latausasemat ovat myös käytössä. Toukokuun aikana latauspisteet avataan vielä Pietarsaaren Prismaan ja ABC Heinolankaareen Kokkolaan. Vaasassa ABC Kivihaan yhteydessä on ollut latausasema jo useita vuosia. Latausasemat toteutetaan

Vaasan kaupungista hiilineutraali datan avulla

Suomessa on rakenteilla yksi maailman ensimmäisistä kaupungin hiilineutraaliksi auttavista ratkaisuista Vaasan kaupungin, Vaasan Sähkön, Wärtsilän ja TietoEVRYn yhteistyönä. Kokeilussa tutkitaan ilmastonmuutosta jarruttavia toimenpiteitä Vaasan kaupungin muodostamassa pilottiympäristössä. Kaupungeilla on ongelma: hiilidioksidipäästöjä pitäisi leikata paljon ja nopeasti. Päätöksentekoon tarvittava tieto esimerkiksi sairaaloiden, koulujen, liikenteen ja lämmityksen päästöistä sekä niihin vaikuttavista tekijöistä on hajallaan eri toimijoiden järjestelmissä.

Yli 10 000 euroa edistämään kiinnostusta energia-alaan

Vaasan Sähkö jakaa tänäkin keväänä stipendejä yhteensä yli 10 000 euron arvosta oppilaille ja opiskelijoille, jotka ovat innostuneet energia-alasta. Stipendirahaa jaetaan yhteensä lähes kolmellekymmenelle Vaasan seudun yläkoululle, lukiolle, korkeakoululle ja muulle oppilaitokselle.

Energianmyynti selkeässä laskussa alkuvuodesta

Vuosi 2020 alkoi energiayhtiöille haastavissa merkeissä, kun lauha, tuulinen ja sateinen talvi yhdistyi matalaan energiankulutukseen, mikä myös painoi sähkön markkinahintaa alas. Tammi-maaliskuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 34,8 M€ liikevoiton ollessa 10,6 M€. Liikevaihto tippui 26,1 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Omavaraisuusaste laski pysyen hyvällä tasolla (51,8 %).