Uusi käytäntö: Sähköt päälle, kun rakennustyömaa niitä kaipaa

Vaasan Sähköverkko käynnisti vuonna 2020 kokeilun, jossa uudella asuinalueella asennettiin mittauskeskus valmiiksi tontin rajalle kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä. Kokeilu johtaa nyt vakiokäytäntöön. Uusi käytäntö helpottaa rakennusprosessia ja tuo rakentajille säästöjä noin 100 kohteessa vuositasolla.

Sähkön tuotannon ja varastoinnin vetyratkaisulle 14 miljoonan tuki

Vaasaan suunnitteilla oleva uusiutuvan vedyn tuotantoon perustuva sähkön varastointi- ja tuotantoratkaisu sai sysäyksen eteenpäin, kun työ- ja elinkeinoministeriö joulukuussa myönsi hankkeelle reilun 14 miljoonan euron investointituen. Vaasan Sähkön, EPV Energian ja Wärtsilän tavoitteena on rakentaa Power-to-X-to-Power -järjestelmä, joka mahdollistaa uudenlaisen tavan varastoida uusiutuvaa energiaa. Samalla aukeaa mahdollisuus pilotoida globaaleille vientimarkkinoille soveltuva, vetyä hyödyntävä energiantuotantoratkaisu. –

Viestipalvelu kaukolämmön häiriöistä on otettu käyttöön

Vaasan Sähkön kaukolämmön asiakkaana saat jatkossa tiedon kaukolämmön keskeytyksistä matkapuhelimeesi ja/tai sähköpostiisi. Palvelu on automaattisesti käytössä asiakastietojärjestelmässämme olevissa yhteystiedoissa. Mikäli haluat rekisteröidä lisää yhteystietoja, voit tehdä sen joko Online-palvelussamme tai lähettämällä matkapuhelimellasi rekisteröintiviestin. Lisätietoja löydät täältä. Palvelu on asiakkaillemme maksuton.