Vaasan kaupungista hiilineutraali datan avulla

Suomessa on rakenteilla yksi maailman ensimmäisistä kaupungin hiilineutraaliksi auttavista ratkaisuista Vaasan kaupungin, Vaasan Sähkön, Wärtsilän ja TietoEVRYn yhteistyönä. Kokeilussa tutkitaan ilmastonmuutosta jarruttavia toimenpiteitä Vaasan kaupungin muodostamassa pilottiympäristössä. Kaupungeilla on ongelma: hiilidioksidipäästöjä pitäisi leikata paljon ja nopeasti. Päätöksentekoon tarvittava tieto esimerkiksi sairaaloiden, koulujen, liikenteen ja lämmityksen päästöistä sekä niihin vaikuttavista tekijöistä on hajallaan eri toimijoiden järjestelmissä.

Yli 10 000 euroa edistämään kiinnostusta energia-alaan

Vaasan Sähkö jakaa tänäkin keväänä stipendejä yhteensä yli 10 000 euron arvosta oppilaille ja opiskelijoille, jotka ovat innostuneet energia-alasta. Stipendirahaa jaetaan yhteensä lähes kolmellekymmenelle Vaasan seudun yläkoululle, lukiolle, korkeakoululle ja muulle oppilaitokselle.

Energianmyynti selkeässä laskussa alkuvuodesta

Vuosi 2020 alkoi energiayhtiöille haastavissa merkeissä, kun lauha, tuulinen ja sateinen talvi yhdistyi matalaan energiankulutukseen, mikä myös painoi sähkön markkinahintaa alas. Tammi-maaliskuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 34,8 M€ liikevoiton ollessa 10,6 M€. Liikevaihto tippui 26,1 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Omavaraisuusaste laski pysyen hyvällä tasolla (51,8 %).

Iloisia uutisia! Alempi sähköenergian hinta syyskuuhun saakka

Haluamme helpottaa asiakkaidemme arkea ja laskemme sähköenergian hintaa 10 % toukokuusta syyskuuhun. Hinnanalennus koskee kaikkia toistaiseksi voimassa olevia sähkönmyyntisopimuksia. Uusi hinta astuu voimaan automaattisesti, eikä se vaadi sinulta toimenpiteitä. Huomaathan, että palaamme normaalihintaan ilman erillistä hintailmoitusta. Alennetut hinnat 1.5.2020 – 30.9.2020 (sis. alv. 24 %), suluissa normaalihinta. Perusmaksu: 3,50 €/kk Perussähkö Yleissähkö Energia 4,67 snt/kWh

Energiakonsernilta ennätyksellinen tulos myrskyistä huolimatta: Menestyksen taustalla etenkin omistusosuudet ja energianhankinta

Vaasan Sähkö -konserni onnistui vuonna 2019 tekemään ennätyksellisen tuloksen vuoden alussa riehuneesta Aapeli-myrskystä huolimatta. Edellisvuodesta yli tuplaantunut tulos oli ennen kaikkea seurausta omistusten tuottamista tuotoista sekä onnistuneesta energian hankinnasta. Myös asiakasmäärän valtakunnallinen kasvu vaikutti konsernin positiiviseen vireeseen.