Massiivinen maanalainen energiavarasto Vaasan Vaskiluotoon

Ensi vuonna Vaasassa otetaan käyttöön lämpöenergian varastointiratkaisu, joka valmistuessaan on Suomen suurin. EPV Energian ja Vaasan Sähkön investointi Vaskiluodon voimalaitoksen alla olevaan luolastoon mahdollistaa yli 30 prosentin laskun kivihiilen käytössä sekä siirtymisen uusiutuvien ja hiilineutraalien energialähteiden käyttöön kaukolämmön tuotannossa.

Energiayhtiöltä vahva tulos alkuvuoden myrskystä huolimatta

Vuoden 2019 kahden ensimmäisen kvartaalin aikana Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 78,7 M€ liikevoiton ollessa 12,3 M€. Liikevaihto nousi hiukan yli 9 prosenttia ja liikevoitto peräti 37 prosenttia edellisvuoden samaan jaksoon verrattuna. Omavaraisuusaste pysyi aikaisemmalla hyvällä tasollaan ollen 55,6 prosenttia.

Vaasan Sähköverkon rakennuttamassa kotkanpesässä tilaa pesueelle

Viime vuoden lopulla Vaasan Sähköverkko Oy rakennutti merikotkille tarkoitetun pesän Sundomin saaristoon. Pesä on näin ollen ollut ensimmäistä kesää tarjolla alueella pesiville kotkille. Tekopesän rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun uuden sähkölinjan kulkureitti suunniteltiin alueelle, jossa on viime vuosina havaittu joitakin merikotkan pesintöjä. Pesän rakennuksesta vastasi Pohjanmaan Merikotkat ry.

Asiakasetu: Nextoryn ääni- ja e-kirjat 30 päivää

Kesä on parasta aikaa kirjojen lukemiseen! Hyödynnä sinäkin uusi ja upea asiakasetumme! Nauti Nextoryn ääni- ja e-kirjoista maksutta 30 päivän ajan. Valikoimassa on tuhansia kirjoja, jotka pysyvät kesälomareissussa kätevästi mukana tabletissa tai kännykässä. Lue missä ja milloin vain haluat! Lue ja kuuntele e- ja äänikirjoja ilmaiseksi 30 päivän ajan! Tarjoamme sinulle 30 päivän maksuttoman tilausjakson

Sähkölämmittäjälle ilmainen älylaitteisto kodin energianohjaukseen – ilmoittaudu mukaan pilottiin nyt!

Vaasan Sähkö hakee nyt omakotitalossa tai paritalossa asuvia sähkölämmittäjiä vuoden kestävään pilottiin, jossa tutkitaan kuluttajien osallistamista energiajärjestelmään ja mahdollisuuksia tasata kulutuspiikkejä. Mukaan valitut kuluttajat saavat vuodeksi täysin maksutta käyttöönsä laitteiston kodin älykkääseen energianohjaukseen. Samalla he pystyvät pienentämään omaa kulutustaan ja hiilijalanjälkeään.

Haemme nyt kaukolämmön asiakkuuspäällikköä

Onko energia sinun intohimosi? Etsimme nyt sinua, tuleva kaukolämmön asiakkuuspäällikkömme! Työyhteisömme kehittyy ja tarvitsemme lisää osaajia! Tämä haku kestää juhannukseen saakka. Lue lisää paikasta.