Kärnel – El som produceras ur kärnenergi

Kärnel är kolfri energi. Teckna ett elavtal och anslut dig till våra nöjda kunder. Från Vasa Elektriska får du el till hela finska fastlandet till ett schysst pris.

Beställ el

För den som vill ha kärnkraft är vårt elavtal ett utmärkt val, då kärnkraft är en viktig del av vår produktionspalett och på så sätt del av energikällorna för Börsel och Basel.

Kärnel är ett bra val eftersom dess produktion är

 • central för Finlands energisjälvförsörjning
 • kolfri
 • driftsäker
 • kostnadseffektiv
 • effektiv.

Fixa elavtalet på några rosa minuter

Välj hållbar kärnel från Vasa Elektriska

Vasa Elektriska äger produktionsandelar i Finlands nyaste kärnkraftverksenhet, Olkiluoto 3. Vi har också produktionsandelar de tidigare byggda kärnkraftverken Olkiluoto 1 och 2. Vid Olkiluoto produceras kärnkraften ansvarsfullt, under strikt myndighetsövervakning. Våra kunders kärnel produceras alltid med ursprungscertifierad kärnkraft.

Bli vår kund! Här är orsakerna varför det är värt det:

 1. Nöjda kunder: vi har redan i flera år placerat oss i toppen av EPSI Ratings kundnöjdhetsundersökningar på energiområdet.
 2. El till hela Finland: hos oss får du el till samma konkurrenskraftiga priser överallt i Finland, förutom på Åland.
 3. Gröna investeringar: vi investerar ständigt i grön produktion. Vi är bland annat en av Finlands största producenter av vindkraft. De nya produktionsanläggningarna inte bara renar energiproduktionen utan stärker också Finlands energisjälvförsörjning.
 4. Mobilapp: som vår kund kan du smidigt följa din elförbrukning i Vasa Elektriskas mobilapp eller i Online-tjänsten.
 5. Kundförmåner: du får den tryckta kundtidningen Nette och njuter av våra andra varierande kundförmåner.
 6. Mångsidigt utbud: hos oss får du inte bara el utan även högklassiga solpaneler och en smart laddare till elbilen.

Teckna elavtal

Grön omställning och kärnkraft

Kärnkraft är ett effektivt och pålitligt sätt att producera el. Det behövs för att säkra finländarnas elförsörjning när man slutar använda fossila bränslen i energiproduktionen.

Förnybara energiformer, såsom vind- och solkraft, kan inte ensamma möta framtidens elbehov, då deras produktion varierar beroende på vädret. När solen skiner och vinden blåser är energin lättillgänglig, men i molnigt och vindstilla väder produceras ingen sol- eller vindel.

Därför behöver den gröna produktionspaletten ett pålitligt paket i form av kärnkraft, som producerar el dag och natt oavsett väder. Kärnkraftens produktionskraft är också oslagbar. Exempelvis producerar Olkiluoto 3, när anläggningen når sin fulla produktionskraft, mer energi under ett år än alla finska vindkraftverk år 2021.

Det betyder förstås inte att förnybar energi inte behövs. På Vasa Elektriska tror vi starkt på den förnybara energins roll i den gröna omställningen och investerar även kontinuerligt i förnybar energi. I framtiden bildar kärnkraft, förnybara energiformer och andra rena produktionsformer tillsammans energiproduktionspaletten för ett fossilfritt samhälle.

Beställ el

Vanliga frågor