Mittaustavan valinta

Tee sähkösopimus

Päätös siitä, minkälainen mittaustapa kiinteistöösi on valittu, on tehty silloin, kun siihen on tilattu sähköliittymä. Kyseessä onkin sähkönsiirtoon liittyvä asia, joka vaikuttaa myös sähkösopimuksesi hinnoitteluun. Osoitteessasi olevan mittaustavan voit selvittää verkkoyhtiösi sähkönsiirtolaskulta, kysyä suoraan verkkoyhtiöltäsi tai päätellä näillä yleisohjeilla.

Hinnastomme perustuu kolmeen mittaustapaan: yleissähköön, yösähköön ja kausisähköön. Sähkönmyyjillä ja verkkoyhtiöillä voi olla käytössä myös muita nimityksiä, jotka kuitenkin tarkoittavat samaa asiaa. Esimerkiksi yösähköstä saatetaan käyttää nimitystä aikasähkö.

Yleissähkö on tyypillisesti kerros- ja rivitaloasunnoissa, öljyllä, puulla, maalämmöllä tai kaukolämmöllä lämpiävissä omakotitaloissa sekä vapaa-ajan asunnoissa. Se soveltuu asuntoihin, joissa ei ole sähkölämmitystä tai sähkönkäyttö on vähäistä ja ajoittuu päiväajalle. Sähkön hinta yleissähköllä on sama vuorokauden- tai vuodenajasta riippumatta.

Jos sinulla ei ole tietoa osoitteesi mittaustavasta, suosittelemme valitsemaan yleissähkön. Tämä kun on tyypillisin mittaustapa.

Yösähköä käyttävät yleensä sähkölämmittäjät ja kiinteistöt, joissa yöaikainen sähkönkäyttö on suurta. Yösähkössä on kaksi energiahintaa: päivä- ja yösähkön hinta, joista yösähkö on edullisempaa. Yösähkö on tarkoitettu asiakkaille, joiden nykyinen mittaustapa perustuu yö/päivä-aikajakoon. Meillä yösähköhinta on voimassa kello 22-07 välisenä aikana.

Kausisähkö puolestaan on käytössä kohteissa, joissa sähkön käyttö on suurta ja painottuu kesäaikaan. Kausisähkössä on kaksi energiahintaa: talviarkipäivän ja muun ajan hinta, joista muun ajan hinta on edullisempi. Kausisähkö on tarkoitettu asiakkaille, joiden nykyinen mittaustapa perustuu talviarkipäivä/muu aika -aikajakoon. Meillä talviarkipäivän hinta on voimassa 1.11.-31.3. ma-la klo 7-22.

Sähkösopimus kerrostaloon

Sähkösopimus kerrostaloon

Meiltä saat sähköt kerrostaloon kaikkialle Manner-Suomeen!

Sähkösopimus rivitaloon

Sähkösopimus rivitaloon

Meiltä saat sähköt rivitaloon kaikkialle Manner-Suomeen!

Kodinkoneiden sähkönkulutus

Sähkösopimus omakotitaloon

Tilaa sähkösopimus omakotitaloon muutamassa minuutissa kaikkialle Manner-Suomeen!

Lue myös: Pörssisähkö – valinta aktiiviselle sähkönkäyttäjälle