Sähkösopimus heti voimaan

Ensimmäiset muuttolaatikot on kannettu uuteen kotiin, mutta sähköt eivät olekaan päällä? Jos unohdit muuttokiireessä tehdä sähkösopimuksen, ei hätää. Sähköt on mahdollista saada päälle jopa samana päivänä.

Sähköt heti! Jos uudessa kodissasi ei ole ollenkaan sähköjä ja tarvitset sähkösopimuksen kuluvalle päivälle, soita pikaisesti meille. Kun soitat ennen klo 12.00, on suurempi mahdollisuus, että saat sähköt päälle vielä saman päivän aikana.

Tee sähkösopimus heti! Soita meille numeroon 06 324 5750.
Olemme tavoitettavissa maanantaista perjantaihin klo 10–18 välillä.

Se, kuinka nopeasti saat sähköt, riippuu paikallisesta sähköverkkoyhtiöstäsi, joka varsinaisesti kytkee sähköt päälle. Alueesi sähköverkkoyhtiö saattaa veloittaa pikakytkentämaksun nopeista kytkennöistä, yleensä maksu on 50 € ja 150 € välillä. Sähköjen pikakytkentä ei aina välttämättä onnistu, koska se riippuu myös paikallisen verkkoyhtiön aukioloajoista.

Jos kodissasi on sähköt päällä, mutta sopimus ei ole sinun omissa nimissäsi, sinulta ei veloiteta pikakytkentämaksua. Soita kuitenkin tässäkin tapauksessa asiakaspalveluumme.

Ei kiirettä? Tee sähkösopimus verkossa

Jos on viikonloppu tai sähkösopimuksella ei ole kiire, voit tehdä sähkösopimuksen helposti netissä 24/7. Sopimuksen teko vie vain muutaman minuutin. Sähkösopimus tulee tehdä hyvissä ajoin, mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa tai viimeistään paria päivää ennen muuttopäivää. Näin sähköt ehditään kytkeä päälle rauhassa, ja vältyt varmasti verkkoyhtiön pikakytkentämaksulta.

Sähkösopimuksen tekeminen

Uuden sähkösopimuksen tekeminen uuteen asuntoon onnistuu vaivattomasti verkkosivuillamme. Verkkopalvelua on helppo käyttää: kirjaudu sisään pankkitunnuksillasi ja syötä perustietosi, uusi osoitteesi sekä päivämäärä, jolloin toivot sähköjen olevan päällä uudessa asunnossa. Palvelussa kysytään myös uuden asuntosi mittaustapaa. Täältä saat apua mittaustavan valintaan.

Jos tarvitset sähköt samalle päivälle, on nopea sähköjen kytkentä mahdollista puhelinpalvelumme kautta ma–pe. Asiakaspalvelijamme kysyy sinulta tarvittavat tiedot sähkösopimuksen tekemiseen.

Sähköt on hyvä kilpailuttaa muuton yhteydessä. Tutustu rauhassa sähkösopimuksiin ja tilaa sähköt uuteen osoitteeseen meiltä. Myyjänvaihto on helppoa, sillä voimme voi irtisanoa vanhan sähkösopimuksen puolestasi.

Tuulisähkö ja hiilivapaa sähkö

Jos olet huolissasi ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä, valitse Tuulisähkö. Se on uusiutuvaa energiaa, jonka tuotannossa ei synny ilmastopäästöjä. Tuulisähkön alkuperä on suomalaisella tuulivoimalla todennettua. 

Tuulisähkö-sopimus on voimassa toistaiseksi, joten voit päättää sen, kun haluat. Päivitämme sähkön hinnan neljä kertaa vuodessa. Ilmoitamme hinnan muutoksista, joko nousuista tai laskuista, hyvissä ajoin. Voit myös valita Pörssisähkö Tuulen, joka sopii aktiiviselle sähkönkäyttäjälle tai pieneen kulutukseen. 

Sähkön hinta – toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen sähkösopimus?

Sähkösopimuksia kannattaa vertailla, jotta löytää itselle varmasti parhaimman sopimuksen. Yksi tärkeimmistä valintaperusteista on sopiva sähkön hinta.

Jos haluat lyödä lukkoon yhden ja saman sähkön hinnan koko sopimuskauden ajaksi, valitse määräaikainen sähkösopimus. Voit tehdä sen 24 kuukauden ajaksi. Se on helppo vaihtoehto: sinun ei tarvitse miettiä sähköasioita pitkään aikaan. Muuttotilanteessa sopimus on mahdollista päättää ennen määräajan loppumista.

Toinen vaihtoehto on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Se antaa sinulle vapauden vaihtaa sähkösopimusta milloin tahansa. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa sähkösi hinta voi vaihdella. Vaasan Sähköllä Perussähkön ja Tuulisähkön hinnat tarkistetaan neljästi vuodessa ja niiden muutoksista kerrotaan kuukautta aikaisemmin. Pörssisähkön hinta puolestaan vaihtelee tunneittain, mikä mahdollistaa säästöt aktiiviselle sähkönkäyttäjälle.

Näin sähkön hinta muodostuu

Sähkön hinnat vaihtelevat myyjittäin ja sähkösopimuksittain ja niihin vaikuttaa vahvasti sähkön markkinahinta. Eroja voi olla paitsi sähkön energiahinnassa (c/kWh) myös perusmaksuissa (e/kk). Energiahinnasta maksat sähkön kulutuksen mukaan, kun taas perusmaksu on kiinteä maksu, joka maksetaan sähkönmyyjälle kuukausittain.

Jos törmäät kilpailutussivustolla todella edulliseen sähkötarjoukseen, kannattaa sopimusehdot lukea tarkkaan. Joskus kyseessä voi olla niin sanottu sisäänheittotuote, jossa hinta nousee lyhyen ajan jälkeen reilusti.

Meillä Vaasan Sähköllä hinnat ovat  keskimääräistä edullisempia. Tarjoamme myös kiinteähintaista sähkösopimusta.

Muistathan, että sähkölaskusi loppusumma ei koostu ainoastaan sähköenergiasta (sisältää sekä energiahinnan että perusmaksun). Lisäksi maksat veroja sekä verkkopalvelumaksun sähkön siirtoyhtiölle. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan palvelu tulee aina automaattisesti paikalliselta verkkoyhtiöltä, joka omistaa alueen sähköverkon.

Toisin sanoen se osa sähkölaskusta, jonka voit kilpailuttaa, kattaa vain noin kolmasosan sähkölaskustasi.

 

Kysymyksiä sähkösopimuksesta muuttotilanteessa

Minulla on määräaikainen sähkösopimus ja muutan. Miten toimin?

Määräaikainen sähkösopimus on mahdollista päättää ennen määräajan loppumista, kun kyseessä on muuttotilanne. Et siis jää kahden sopimuksen loukkuun. Ilmoita muutosta meille ja tee uusi sähkösopimus uuteen kotiin.

Pitääkö minun irtisanoa edellinen sähkösopimukseni, kun vaihdan sähkösopimusta?

Halutessasi me voimme hoitaa vanhan sähkösopimuksesi irtisanomisen puolestasi. Näin säästyt vaivalta. Muista kuitenkin, ettei vanha sopimuksesi pääty automaattisesti, sillä sinulla voi olla voimassa useampi sähkösopimus samaan aikaan.

Voinko tilata sähköt Vaasasta, vaikka asun Etelä-Suomessa?

Voit tilata sähköt mistä päin Suomea tahansa. Esimerkiksi Vaasan Sähköllä on asiakkaita lähes kaikissa Suomen kunnissa. Etäisyys sähköasiakkaan ja myyjän välillä ei vaikuta sähkön hintaan.

Etelä-Karjala Etelä-Pohjanmaa Etelä-Savo Kainuu Kanta-Häme Keski-Pohjanmaa Keski-Suomi Kymenlaakso Lappi Pirkanmaa Pohjanmaa Pohjois-Karjala Pohjois-Pohjanmaa Pohjois-Savo Päijät-Häme Satakunta Uusimaa Varsinais-Suomi

sahkosopimus-heti-voimaan.jpg

Kumpi on edullisempi – toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen sähkösopimus?

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta lyödään lukkoon sopimusta tehtäessä. Hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

Toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa sähkön hinta voi joko nousta tai laskea. Vaasan Sähköllä muutoksia tehdään mahdollisimman harvoin ja maltillisesti.

Tavallisesti määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tulevat lopulta suunnilleen saman hintaisiksi.

 Lue lisää: Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus? Asiantuntija neuvoo

Miten saan sähköisen sähkölaskun?

  • Voit tilata e-laskun verkkopankkiisi. Tilaa lasku pankkisi ohjeita noudattaen. Voit valita e-laskulle kätevän automaattisen maksaminen, jolloin sinun ei tarvitse hyväksyä laskua erikseen, vaan maksu siirtyy meille automaattisesti.
  • Vaasan Sähkön laskut on mahdollista saada myös OmaPostiin tai Kivra-sovellukseen. Molemmat palvelut lähettävät sinulle sähköpostiin ilmoituksen saapuneista laskuista. Jos käytät Kivran tai OmaPostin sovelluksia, saat lisäksi push-ilmoituksen älypuhelimeesi saapuneesta laskusta.
  • Myös sähköpostilasku on mahdollinen. Ota meihin yhteys, niin muutetaan paperilaskusi sähköpostilaskuksi.

sahkosopimus-heti-voimaan.jpg

Muutto edessä? Nämä 8 asiaa sinun pitää tietää sähkösopimuksesta

Kuinka saan sähköt uuteen kotiin? Saako sähköt heti muuttopäivänä? Entä jos unohdin sähkösopimuksen? Näillä Vaasan Sähkön vinkeillä hoidat sähköasiat sujuvasti!

Lue lisää