Vaikuttaja – pörssisähkön hyödyt, perussähkön turva

Vaikuttaja-sähkösopimus tarjoaa sekä vakautta sähkölaskuun että mahdollisuuden hyötyä sähkönkäytön fiksummasta ajoittamisesta. Sähköenergian hinta muodostuu kiinteästä osasta ja pörssihintaan perustuvasta omavaikutuksesta. Sopimus on toistaiseksi voimassa, eikä se vaadi määräaikaista sitoutumista. Tilaa tästä Vaikuttaja-soppari.

Vaikuttaja-sähkösopimuksen hinta koostuu perusmaksusta ja energiamaksusta sekä asiakaskohtaisesta omavaikutuksesta. Energiamaksun hinnoittelu muuttuu neljännesvuosittain.

Omavaikutus mahdollistaa sinulle edullisemman energiamaksun. Jos käytät eniten sähköä silloin kun pörssisähkö on halpaa (tyypillisisesti öisin ja viikonloppuisin), omavaikutus alenee ja saat laskuun säästöä. Jos taas käytät energiaa eniten silloin kun pörssisähkö on kallista (tyypillisesti arkiaamuisin ja -iltaisin) tulee laskuun lisäystä korkeamman omavaikutuksen kautta.

Suurimmalla osalla omavaikutus muuttaa energiamaksua +/- 2 c/kWh.

Seuraa helposti sovelluksessa

Omavaikutuksen muodostumista, ja siihen vaikuttavia pörssisähköhintoja seuraat helposti Vaasan Sähkön sovelluksessa.

Monin tavoin vastuullinen valinta

Vaikuttaja-sähkösopimuksessa käyttämäsi sähkö on päästötöntä, sillä se on tuotettu tuuli- ja ydinvoimalla.

Kulutustasi siirtämällä vaikutat osaltasi sekä sähkön riittävyyteen että tuotannon päästöttömyyteen yleisesti. Kulutuspiikkien aikana sähköntuotannossa joudutaan hyödyntämään enemmän fossiilia polttoaineita. Kun kulustasta ajoitetaan hetkiin, jolloin sähkö on edullisinta, kattaa päästötön tuotanto kulutustarpeen parhaiten.

Tilaa Vaikuttaja-sähkösopimus tästä

Kysymyksiä Vaikuttajasta