Nio nya laddplatser för elbilar i Vasa Torgparkering

Vasa Torgparkering Ab har i samarbete med oss förnyat sina laddningspunkter för elbilar. Nu finns sammanlagt nio laddplatser, varav en med möjlighet till snabbladdning. De nya laddningspunkterna tas i bruk 17.5. Torgparkeringens centrala läge och antalet nya laddplatser är ett viktigt tillskott till laddningsmöjligheterna i Vasa centrum och hela området.

– Effektivare och snabba laddningspunkter har önskats länge, och det är fint att äntligen få svara på elbilisternas önskemål. Det centrala läget samt antalet laddningspunkter ännu till inomhus uppskattas säkert av elbilisterna, berättar Torgparkeringens VD Susanna Spak.

– Vi hoppas att dessa nio laddplatser ska betjäna centrums besökare väl, men vi har redan i byggnadsskedet förberett oss på ett växande behov, konstaterar Vasa Elektriskas projektledare Jyrki Rajala.

– Samarbetet med Vasa Elektriska var ett naturligt val för Torgparkeringen, vi ville såklart ha el från Vasa i våra laddningspunkter, fortsätter Spak.

Öppningserbjudande: Ladda bilen gratis

För att fira de nya laddstationerna bjuder vi Torgparkeringens elbilskunder på gratis laddning fredag och lördag 21 – 22.5.

Läs också Vasa Torgparkerings meddelande.