
Ugnsbakade saftiga päron
Ugnsbakade saftiga päron får en trevlig knaprighet av granola och en mild kick av ingefärssirap. Lättlagat och läckert! Besegra vintermörkret med hjälp av detta recept.
Tillred ingefärssirapen
Skölj ingefäran och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter. Sila bort bitarna och låt svalna.
Gör i ordning päronen
Skölj päronen och skär dem i halvor. Kärna ur med en sked. Lägg päronhalvorna i en ugnsform och lägg en liten smörklick på var och en av dem. Strö över socker och kanel. Tillred i 175 grader i en halvtimme.
Sätt samman portioner
Sätt päronen i serveringsskålar och skeda på yoghurt. Strö över rikligt med granola och toppa med ingefärssirap och citronmelissblad.
För fyra personer behöver du
- 4 små päron
- En klick smör
- 1 ½ tsk socker
- ¼ tsk kanel
- Turkisk yoghurt
- Granola
- Några blad citronmeliss
Till ingefärssirapen
- 25 g ingefära
- 1 ½ dl socker
- 1 ½ dl vatten
Njut av varje droppe! Använd resten av ingefärssirapen i mocktails eller med glass.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Annat intressant för dig
- Iakttagelser
Förändring skapar nya möjligheter – strategiarbete sätter kursen
Koncernen Vasa Elektriska har i år jobbat med att ta fram en ny strategi. Vår direktör med ansvarsområdet strategi och…
- Aktuellt
Många bostadsbolags värmestolpar är i slutet av sin livslängd – husbolag i Vasa tog i bruk Vasa Elektriskas laddnings- och motorvärmningslösning
När hösten fortskrider och det så småningom blir kallare, blir motorvärmning aktuellt igen. En bekant syn på husbolagens gårdar är…
- Aktuellt
Vasa Elektriska Smarthem – realtidsuppföljning och besparingar
Vasa Elektriskas nya Smarthem-tjänst finns nu tillgänglig! Vår senaste kundförmån ger dig möjligheten att använda el smartare och spara på…