
Ugnsbakade saftiga päron
Ugnsbakade saftiga päron får en trevlig knaprighet av granola och en mild kick av ingefärssirap. Lättlagat och läckert! Besegra vintermörkret med hjälp av detta recept.
Tillred ingefärssirapen
Skölj ingefäran och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter. Sila bort bitarna och låt svalna.
Gör i ordning päronen
Skölj päronen och skär dem i halvor. Kärna ur med en sked. Lägg päronhalvorna i en ugnsform och lägg en liten smörklick på var och en av dem. Strö över socker och kanel. Tillred i 175 grader i en halvtimme.
Sätt samman portioner
Sätt päronen i serveringsskålar och skeda på yoghurt. Strö över rikligt med granola och toppa med ingefärssirap och citronmelissblad.
För fyra personer behöver du
- 4 små päron
- En klick smör
- 1 ½ tsk socker
- ¼ tsk kanel
- Turkisk yoghurt
- Granola
- Några blad citronmeliss
Till ingefärssirapen
- 25 g ingefära
- 1 ½ dl socker
- 1 ½ dl vatten
Njut av varje droppe! Använd resten av ingefärssirapen i mocktails eller med glass.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Annat intressant för dig
- Iakttagelser
5 skäl till varför det inte ligger i någons intresse att sälja elproduktion direkt till konsumenter
Ibland hör vi frågan varför en elproducent inte säljer el direkt till sina kunder. I den här artikeln kommer vi…
- Aktuellt
Vilken nytta för kvartsmarknaden med sig?
Elhandeln går över till kvartsmätning, och samtidigt börjar prissättningen på börsel följa kvarttimmespriser. Detta möjliggör att elpriserna håller sig på…