
Ugnsbakade saftiga päron
Ugnsbakade saftiga päron får en trevlig knaprighet av granola och en mild kick av ingefärssirap. Lättlagat och läckert! Besegra vintermörkret med hjälp av detta recept.
Tillred ingefärssirapen
Skölj ingefäran och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter. Sila bort bitarna och låt svalna.
Gör i ordning päronen
Skölj päronen och skär dem i halvor. Kärna ur med en sked. Lägg päronhalvorna i en ugnsform och lägg en liten smörklick på var och en av dem. Strö över socker och kanel. Tillred i 175 grader i en halvtimme.
Sätt samman portioner
Sätt päronen i serveringsskålar och skeda på yoghurt. Strö över rikligt med granola och toppa med ingefärssirap och citronmelissblad.
För fyra personer behöver du
- 4 små päron
- En klick smör
- 1 ½ tsk socker
- ¼ tsk kanel
- Turkisk yoghurt
- Granola
- Några blad citronmeliss
Till ingefärssirapen
- 25 g ingefära
- 1 ½ dl socker
- 1 ½ dl vatten
Njut av varje droppe! Använd resten av ingefärssirapen i mocktails eller med glass.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Annat intressant för dig
-
MarknadsöversiktElmarknadsöversikt: Vintern 2025–2026
Hösten har varit varmare, regnigare och blåsigare än normalt i Finland och de övriga nordiska länderna, vilket också har återspeglats…
-
Mat & receptHöstens godaste svamppasta
Kantareller eller trattkantareller kan enkelt förvandlas till en aningen finare svamppasta. Grönkål och timjan sätter pricken över i:et.
-
På fritidenEn paus från vardagen med likasinnade
Föreningen för terrängcykling och downhill Trail Riders Vaasa kombinerar cyklandets glädje med byggande och underhåll av cykelstigar. Gemenskapen håller huvudet…