Uunissa paahdetut mehevät päärynät

Uunissa paahdetut mehevät päärynät saavat granolasta mukavaa rousketta ja inkiväärisiirapista lempeää potkua. Helppo ja herkullinen vastaisku kaamokselle!

Valmista inkiväärisiirappi

Pese inkivääri ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljakseen poreillen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.

Käsittele päärynät

Pese hedelmät ja halkaise ne. Koverra lusikalla siemenet pois. Aseta päärynät uunivuokaan ja laita jokaiselle nokare voita. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paahda päärynöitä 175 asteessa puoli tuntia.

Rakenna annokset

Siirrä päärynät tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle jogurttia. Ripottele päälle runsaasti granolaa ja viimeistele inkiväärisiirapilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Tarvitset neljän hengen annokseen

  • 4 pientä päärynää
  • Nokareen voita
  • 1 ½ tl sokeria
  • ¼ tl kanelia
  • Turkkilaista jogurttia
  • Granolaa
  • Sitruunamelissan lehtiä

Inkiväärisiirappiin

  • 25 g inkivääriä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä

Hyödynnä jämät! Nauti loppu inkiväärisiirappi mocktaileissa tai jäätelön kera.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Energianeuvonta

Näin sähkö riittää talven yli – 5 vinkkiä sähkön käytön ajoittamiseen

Lue lisää
Energianeuvonta

5 + 1 tapaa säästää sähkölaskussa

Lue lisää
Ajankohtaista

Eelis Rousu, yksi Vaasan Sähkö -stipendin saajista

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Kesän viilein mocktail

Lue lisää
Vastuullisuus

Kodit kertaheitolla lämpimiksi puhtaalla lämmöllä

Lue lisää
Vapaalla

Viereisissä työhuoneissa kaksikymmentä vuotta

Lue lisää
Vapaalla

Veneilijät jakavat vastuuta

Lue lisää
Ajankohtaista

Innovaatiot synnyttävät hyvän kierrettä

Lue lisää
Kotona

Villinä kasveihin

Lue lisää
Energianeuvonta

Muuttunut markkina tuo muutoksia sähkösopimuksiin

Lue lisää
Vastuullisuus

Sujuvaa arkea ja ilmastosäästöjä

Lue lisää
Energianeuvonta

Omakotitalon opas – vältä kalliit mokat omakotiasumisessa

Lue lisää