Uunissa paahdetut mehevät päärynät

Uunissa paahdetut mehevät päärynät saavat granolasta mukavaa rousketta ja inkiväärisiirapista lempeää potkua. Helppo ja herkullinen vastaisku kaamokselle!

Valmista inkiväärisiirappi

Pese inkivääri ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljakseen poreillen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.

Käsittele päärynät

Pese hedelmät ja halkaise ne. Koverra lusikalla siemenet pois. Aseta päärynät uunivuokaan ja laita jokaiselle nokare voita. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paahda päärynöitä 175 asteessa puoli tuntia.

Rakenna annokset

Siirrä päärynät tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle jogurttia. Ripottele päälle runsaasti granolaa ja viimeistele inkiväärisiirapilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Tarvitset neljän hengen annokseen

  • 4 pientä päärynää
  • Nokareen voita
  • 1 ½ tl sokeria
  • ¼ tl kanelia
  • Turkkilaista jogurttia
  • Granolaa
  • Sitruunamelissan lehtiä

Inkiväärisiirappiin

  • 25 g inkivääriä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä

Hyödynnä jämät! Nauti loppu inkiväärisiirappi mocktaileissa tai jäätelön kera.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Energianeuvonta

Omakotitalon opas – vältä kalliit mokat omakotiasumisessa

Lue lisää
Vastuullisuus

Vastuullinen sähköauton latauslaite on kehitetty ekologisuus edellä

Lue lisää
Energianeuvonta

Energiayhtiöt mukautuvat muuttuvan markkinatilanteen ehdoilla

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Oispa pullaa!

Lue lisää
Ajankohtaista

Arboristi ymmärtää puita: ”Mieluummin hoito kuin kaato”

Lue lisää
Ajankohtaista

Terveys on turvattu sähkökatkon aikanakin

Lue lisää
Vapaalla

Ammattijalkapalloilija taitaa asiakaspalvelun

Lue lisää
Vapaalla

Kännykkä ei korvaa kirjoja

Lue lisää
Ilmiöt

Kaupunki, joka tekee hyvää

Lue lisää
Ajankohtaista

Näkökulma: Virstanpylvääsi vuonna 2022

Lue lisää
Vapaalla

Kimpassa: Avannon yhdistämät

Lue lisää
Ajankohtaista

Datahub: Energia-alan toimijat yhteistyössä kohti sujuvampaa tiedonvaihtoa

Lue lisää