
Mockarutor + rocky road = ett drömpar
Alla kommer att bli förtjusta! Mockarutorna är en fyllig delikatess som passar utmärkt att serveras på en julfest eller nyårsbjudning.
När två klassiker möts är resten mumsig historia. Rocky roadglasyren höjer de traditionella mockarutorna till en ny nivå.
För en bakplåt med mumsiga mockarutor behöver du:
200 g smör
4 ägg
2 ½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl mörkt kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
½ dl kaffe
60 g smör
4 dl florsocker
3 msk mörkt kakaopulver
Garnering:
små marshmallower
salta nötter
torkade tranbär
nonpareller
Salta nötter och sötsaker är en fängslande god kombination.
Börja med bottnen: Smält smöret. Vispa upp äggen och sockret till skum. Blanda ihop vetemjölet, kakaopulvret och bakpulvret. Tillsätt de torra ingredienserna, mjölken och smöret i ägg-sockerskummet. Klä en cirka 30 x 40 cm stor bakplåt med bakplåtspapper och häll på smeten. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills kakan är färdig.
Fortsätt med glasyren: Mät upp kaffet och smöret i en kastrull och värm upp tills smöret har smält. Låt svalna. Rör i florsockret och kakaopulvret. Bred glasyren över kakan.
Fullborda med garnering: Strö marshmallower, salta nötter, torkade tranbär och nonpareller på kakan. Ställ den i kylskåpet i minst en kvart för att glasyren ska stelna. Skär kakan i rutor och servera.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti
Annat intressant för dig
- Aktuellt
Torgparlamentet är ett andra hem
Ett tiotal män samlas varje dag på kaféet vid Vasa torg. Det är en tradition som föddes redan för 40…
- Aktuellt
Så planerar du en lyckad naturutflykt
Sommaren bjuder in till att vandra i skogar och nationalparker. Med en experts tips får även en nybörjare en lyckad…
- Aktuellt
Vassröjning ska hjälpa Östersjön
Genom att slå och samla in vassen från stränderna kan övergödningen av Östersjön minskas. Samtidigt skapas nya jobb.