
Fajitas i finsk stil
Att fylla tortillor efter egen smak är ett kul matpyssel för hela familjen.
Ugnsbakade inhemska rotfrukter och trendig texmex passar perfekt ihop. Den här fajitasen är så enkel att det inte går att misslyckas.
För fyra personer behöver du:
500 g rotfrukter (morötter, palsternacka, kålrot)
1 rödlök
250–300 g okryddad tofu
2 msk olja
2 msk tacokrydda
1 tsk salt
8 små tortillor
(havre-)gräddfil
tomatsalsa
sallad
koriander
limeklyftor
Tofun kan bytas ut mot stekt kycklingfilé i strimlor.
Förbered fyllningen:
Skala rotfrukterna och skär dem till fingertjocka och -långa bitar. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Pressa överflödig vätska ur tofun och skär den i strimlor.
Krydda och stek:
Blanda oljan och tacokryddan med rotfrukterna och tofustrimlorna och bred ut dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Krydda med salt.
Värm ugnen till 225 grader och stek rotfrukterna i cirka 15 minuter. Slå in tortillorna i folie och låt dem värmas upp i ugnen med rotfrukterna i fem minuter.
Sätt samman portioner:
Fyll tortillorna med rotfrukter och tofu och toppa med gräddfil, tomatsalsa, koriander och limeklyftor.
Recept: Hanna Hurtta, Riikka Kaila
Bild: Kirsi-Marja Savola
Annat intressant för dig
- Iakttagelser
5 skäl till varför det inte ligger i någons intresse att sälja elproduktion direkt till konsumenter
Ibland hör vi frågan varför en elproducent inte säljer el direkt till sina kunder. I den här artikeln kommer vi…
- Aktuellt
Vilken nytta för kvartsmarknaden med sig?
Elhandeln går över till kvartsmätning, och samtidigt börjar prissättningen på börsel följa kvarttimmespriser. Detta möjliggör att elpriserna håller sig på…