
Av kärlek till kallrökt lax
Otroligt enkelt och ofattbart gott! Vi är ganska säkra på att den lättlagade carpaccion på kallrökt lax blir en av dina favoritdelikatesser!
Carpaccio på kallrökt lax passar utmärkt som förrätt eller tilltugg på kvällsbjudningen.
För fyra personer behöver du:
200 g kallrökt lax
3 rädisor
2 msk kapris
svartpeppar
färsk dill
Till citronmarinerad rödlök:
1 rödlök
saften av ½ citron
1 msk rybsolja
Rädisan ger rätten en härlig knaprighet.
Börja med löken:
Skala rödlöken och skiva den i tunna ringar. Blanda i citronsaften och oljan. Låt stå i en halv timme. Rör om en gång emellan.
Sätt samman portioner:
Lägg ut laxen på ett serveringsfat. Skär rädisorna till tunna skivor och lägg dem på laxen tillsammans med rödlöksringarna.
Sista finishen:
Lägg till kaprisen och den färska dillen. Krydda med svartpeppar. Servera med färskt bröd.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Annat intressant för dig
- Iakttagelser
5 skäl till varför det inte ligger i någons intresse att sälja elproduktion direkt till konsumenter
Ibland hör vi frågan varför en elproducent inte säljer el direkt till sina kunder. I den här artikeln kommer vi…
- Aktuellt
Vilken nytta för kvartsmarknaden med sig?
Elhandeln går över till kvartsmätning, och samtidigt börjar prissättningen på börsel följa kvarttimmespriser. Detta möjliggör att elpriserna håller sig på…