
Av kärlek till kallrökt lax
Otroligt enkelt och ofattbart gott! Vi är ganska säkra på att den lättlagade carpaccion på kallrökt lax blir en av dina favoritdelikatesser!
Carpaccio på kallrökt lax passar utmärkt som förrätt eller tilltugg på kvällsbjudningen.
För fyra personer behöver du:
200 g kallrökt lax
3 rädisor
2 msk kapris
svartpeppar
färsk dill
Till citronmarinerad rödlök:
1 rödlök
saften av ½ citron
1 msk rybsolja
Rädisan ger rätten en härlig knaprighet.
Börja med löken:
Skala rödlöken och skiva den i tunna ringar. Blanda i citronsaften och oljan. Låt stå i en halv timme. Rör om en gång emellan.
Sätt samman portioner:
Lägg ut laxen på ett serveringsfat. Skär rädisorna till tunna skivor och lägg dem på laxen tillsammans med rödlöksringarna.
Sista finishen:
Lägg till kaprisen och den färska dillen. Krydda med svartpeppar. Servera med färskt bröd.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Annat intressant för dig
-
På fritidenBra fråga: Varför känns eld lugnande?
Under mörka vinter- och höstkvällar är det mysigt att sätta sig framför brasan. Var och en som tittat på en…
-
MarknadsöversiktElmarknadsöversikt: Vintern 2025–2026
Hösten har varit varmare, regnigare och blåsigare än normalt i Finland och de övriga nordiska länderna, vilket också har återspeglats…
-
Mat & receptHöstens godaste svamppasta
Kantareller eller trattkantareller kan enkelt förvandlas till en aningen finare svamppasta. Grönkål och timjan sätter pricken över i:et.