Gör flyttanmälan

Du gör elavtalet för din nya adress smidigt på webben. På samma gång kan du avsluta avtalet för din gamla adress, om du inte längre behöver el där. Ring vår kundtjänst om du ska flytta med ett par vardagars varsel.

Du som är ny kund hos oss
gör ett elavtal
Du som är vår kund sedan tidigare
gör en flyttanmälan


Ska du flytta men behöver inget elavtal till den nya adressen?
Du kan avsluta ditt nuvarande avtal i Onlinetjänsten.

Ska ditt fjärrvärmeuppvärmda hem byta ägare?
Om du har beställt din fjärrvärme av oss kan du här också anmäla om ägarbyte av värmeanslutningen.

Komihåglista för dig som ska flytta

Minska på stressen i samband med en flytten genom att planera och att göra saker i god tid.

  • Teckna nytt elavtal på webben, det är snabbt och smidigt.
  • Kom även ihåg att ordna med nätuppkoppling och försäkringar för den nya adressen.
  • Gör flyttanmälan till posten och magistraten ett par veckor innan flytten.
  • Om du ska anlita en flyttfirma, kontakta dem i god tid. Beställ tillräckligt många flyttlådor i olika storlekar. Packa ned de saker som används sällan först och gå så småningom över till de som används dagligen.
  • Skydda golven och andra känsliga ytor i det nya hemmet med skyddspapp och bubbelplast innan flyttlasset anländer.
  • Skicka adressändringskort till släktingar och bekanta.

Lycka till med det nya hemmet!

 

Frågor om flytten? Läs våra tips!

Det här beror på det lokala elnätsbolaget. Ring oss så snart du kan, så tar vi reda på saken. Samtidigt får du svar på frågan om elnätsbolaget uppbär någon avgift för en snabb inkoppling. Vår rekommendation är alltså att du kontaktar oss och tecknar ett nytt elavtal i god tid.

Gör det i god tid, gärna så snart du vet om behovet – det är det bästa sättet att få elen inkopplad i tid. Den allmänna rekommendationen inom branschen är två veckors varsel, men givetvis gör vi vårt bästa för att betjäna dig som kund också med snabbare tidtabell.

När du gör elavtalet för ditt nya hem, kom samtidigt ihåg att avsluta avtalet för den gamla adressen, det sker inte automatiskt.

 

Praxis är att avtalet som är tecknat i ditt namn sägs upp, adressen för slutfakturan uppdateras och vid behov tecknas ett nytt avtal för den nya adressen. Den person som bor kvar ska göra ett nytt avtal i sitt eget namn.

Avtalet kan fixas genom att personligen kontakta oss antingen per telefon eller här på webben, i god tid före ditt avtal har brutits.

Om ett gällande avtal saknas kopplas elen bort då det tidigare avtalet går ut. Därför är det viktigt att den person som bor kvar tecknar ett nytt avtal.

Är vindkraft din grej?

Om du vill kan du köpa alla våra elprodukter som vindkraft. Vindelen är helt koldioxidfri och är därför också ett lätt  sätt för dig att själv påverka användningen av förnybar energi.

Läs mer
Dela