Gör flyttanmälan

Gör elavtalet för din nya adress hos oss, var du än planerar bo i Finland. Vi ser till att lamporna tänds när det behövs. Du kan smidigt fixa avtalet på webben, men om flyttlasset går med ett par dagars varsel bör du ta tag i telefonen och ringa vår kundtjänst.

För att avsluta avtalet för din gamla adress behöver du inte göra något. Vi ser till att avsluta det i samband med att du gör ditt avtal för den nya adressen. Ibland behöver man ha tillgång till el på två adresser samtidigt och inget hindrar att du har två parallella elavtal. Meddela oss i samband med att du gör elavtalet för den nya adressen, om du fortfarande behöver el på den tidigare adressen.

Du som är vår kund sedan tidigare, gör flyttanmälan i vår Onlinetjänst.

Du som ska flytta – gör elavtal till din nya adress

Ska du flytta men behöver inget elavtal till den nya adressen?
Du kan avsluta ditt nuvarande avtal i Onlinetjänsten.

Ska ditt fjärrvärmeuppvärmda hem byta ägare?
Om du har beställt din fjärrvärme av oss kan du här också anmäla om ägarbyte av värmeanslutningen.

Komihåglista för dig som ska flytta

Minska på stressen i samband med en flytten genom att planera och att göra saker i god tid.

  • Teckna nytt elavtal på webben, det är snabbt och smidigt.
  • Kom även ihåg att ordna med nätuppkoppling och försäkringar för den nya adressen.
  • Gör flyttanmälan till posten och magistraten ett par veckor innan flytten.
  • Om du ska anlita en flyttfirma, kontakta dem i god tid. Beställ tillräckligt många flyttlådor i olika storlekar. Packa ned de saker som används sällan först och gå så småningom över till de som används dagligen.
  • Skydda golven och andra känsliga ytor i det nya hemmet med skyddspapp och bubbelplast innan flyttlasset anländer.
  • Skicka adressändringskort till släktingar och bekanta.

Lycka till med det nya hemmet!

Frågor om flytten? Läs våra tips!

Det här beror på det lokala elnätsbolaget. Ring oss så snart du kan, så tar vi reda på saken. Samtidigt får du svar på frågan om elnätsbolaget uppbär någon avgift för en snabb inkoppling. Vår rekommendation är alltså att du kontaktar oss och tecknar ett nytt elavtal i god tid. Mer info om snabba elavtal hittar du här.

Gör det i god tid, gärna så snart du vet om behovet – det är det bästa sättet att få elen inkopplad i tid. Den allmänna rekommendationen inom branschen är två veckors varsel, men givetvis gör vi vårt bästa för att betjäna dig som kund också med snabbare tidtabell.

När du gör elavtalet för ditt nya hem, kom samtidigt ihåg att avsluta avtalet för den gamla adressen, det sker inte automatiskt.

 

Praxis är att avtalet som är tecknat i ditt namn sägs upp, adressen för slutfakturan uppdateras och vid behov tecknas ett nytt avtal för den nya adressen. Den person som bor kvar ska göra ett nytt avtal i sitt eget namn.

Avtalet kan fixas genom att personligen kontakta oss antingen per telefon eller här på webben, i god tid före ditt avtal har brutits.

Om ett gällande avtal saknas kopplas elen bort då det tidigare avtalet går ut. Därför är det viktigt att den person som bor kvar tecknar ett nytt avtal.

Om du är i färd med att flytta från din nuvarande bostad som inte längre kräver elavtal kan du enkelt säga upp ditt elavtal via vår Online-tjänst. Logga in på tjänsten och säg upp ditt avtal under rubriken ”Gör flyttanmälan” Samtidigt kan du teckna ett nytt avtal för den nya adressen.

Du kan behöva el till två olika bostäder samtidigt om du flyttar till den nya bostaden men fortfarande städar ur den gamla. Man kan ha flera avtal i kraft samtidigt. Ditt nya avtal kan träda i kraft tidigare och du kan säga upp ditt gamla enligt behov, till exempel samma vardag.

Om du tänker byta elförsäljare i och med flytten behöver du inte säga upp avtalet. Det sköter den nya elförsäljaren i ditt ställe. Uppsägningstiden är i sådant fall två veckor.

Ska du flytta? Följande 8 saker bör du veta om elavtalet

Hur får jag el till det nya hemmet? Kan man få elen inkopplad samma dag som man flyttar in? Vad gör jag om jag har glömt att teckna elavtal? För den som flyttar till sitt första egna hem är det inte alltid så lätt det där med elavtal och elräkningar. Med följande tips från Vasa Elektriska lyckas du!

Läs mer
Dela