Sähkönkäyttäjän lisätiedot

Sähkönkäyttäjänä sinulla on sähkömarkkinalain mukaan oikeus saada lisätietoja muun muassa sähkösopimusten vertailusta, energianeuvonnasta, käyttöpaikkasi kulutuksesta verrattuna muihin vastaavanlaisiin käyttöpaikkoihin tai siitä, mitä voit tehdä, jos emme pääse sopimusasioista yhteisymmärrykseen. Olemme keränneet tietoa näistä tälle sivulle.

Vaihda paperilasku sähköiseen maksutapaan

Suosittelemme kaikille asiakkaillemme sähköistä laskua. Valittavana on useita sähköisiä maksutapoja. Lue lisää ja valitse itsellesi parhaiten sopiva!

Energianeuvontaa kuluttajille

Kaipaatko apuja siihen, miten voit vähentää kulutustasi ja säästää? Olemme keränneet artikkeleita aiheesta verkkosivuillemme, lisäksi kuluttajien energianeuvontaa on tarjolla koko Suomessa maakunnittain. Lue lisää tarjolla olevasta energianeuvonnasta Motivan verkkosivuilta ja löydä oma alueellinen energianeuvojasi.

Seuraa kulutustasi

Seuraat omaa kulutustasi todella kätevästi Vaasan Sähkö -sovelluksella. Jos haluat päästä käsittelemään dataa esimerkiksi Excelissä, suosittelemme kirjautumista verkkopalveluumme. Myös valtakunnallisesta Datahub-palvelusta voit ladata kulutustietojasi.

Vertaile kulutustasi vastaavanlaisiin kohteisiin

Valtakunnalliseen Datahub-palveluun on tulossa mahollisuus verrata omaa kulutusta vastaavanlaisten kohteiden kulutukseen. Lisäksi voit lukea verkkosivuiltamme erilaisten asumismuotojen tyypillisestä sähkönkulutuksesta ja siitä, miten voit vaikuttaa omaasi.

Sähkönkulutus omakotitalossa
Sähkönkulutus rivitalossa
Sähkönkulutus kerrostalossa
Sähkönkulutus kesämökillä

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

Sähkösopimustyyppejä on markkinoilla erilaisia, ja on tärkeää, että löytää itselleen sopivan sopimusmuodon. Sähkösopimuksen kannattaa kilpailuttaa esimerkiksi, kun muuttaa uuteen osoitteeseen tai kun määräaikainen sopimus päättyy. Silloin kannattaa vierailla sähkönmyyjien verkkosivuilla tai vertailla sopimusta kilpailutukseen keskittyvissä verkkopalveluissa, kuten Energiaviraston ylläpitämällä puolueettomalla sivustolla sahkonhinta.fi. Lue lisää sähkösopimuksen kilpailuttamisesta.

Sopimusta koskeva erimielisyys

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet keskustelemalla asioista. Jos sopimusta koskien syntyy tilanne, jossa emme pääse yhteisymmärrykseen, voit kuluttajana viedä asian kuIuttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Ennen sitä sinun tulee kuitenkin olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan.