Ydinsähkö – Ydinenergialla tuotettua sähköä

Ydinsähkö on hiilivapaata energiaa. Tee sähkösopimus tästä ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. Vaasan Sähköltä saat sähköä kaikkialle Manner-Suomeen reiluun hintaan.

Tilaa sähköä

Ydinsähköä haluavalle sähkösopimuksemme on oiva valinta, sillä ydinvoima on tärkeä osa tuotantopalettiamme ja siten yhtenä osana Pörssisähkön ja Perussähkön energialähteitä.

Ydinsähkön valinta kannattaa, sillä sen tuotanto on

 • keskeinen osa Suomen energiaomavaraisuutta
 • hiilivapaata
 • toimintavarmaa
 • kustannustehokasta
 • tehokas tapa tuottaa sähköä.

Tee sähkösoppari muutamassa minuutissa

Valitse Vaasan Sähkön vastuullinen ydinsähkö

Vaasan Sähkö omistaa tuotanto-osuuksia Suomen uusimmasta ydinvoimalaitosyksiköstä, Olkiluoto 3:sta. Lisäksi Vaasan Sähköllä on tuotanto-osuuksia saman alueen aiemmin valmistuneista Olkiluoto 1- ja 2 -voimalaitoksista. Ydinsähköä tuotetaan Olkiluodossa vastuullisesti, tarkan viranomaisvalvonnan alla. Asiakkaidemme ydinsähkö tuotetaan aina alkuperätodennetulla ydinvoimalla.

Tule asiakkaaksemme! Tässä syitä, miksi se kannattaa:

 1. Tyytyväiset asiakkaat: jo vuosia olemme olleet EPSI Ratingin energia-alan asiakastyytyväisyyskyselyiden kärkisijoilla.
 2. Sähköä kaikkialle Suomeen: meiltä saat sähköä samaan kilpailukykyiseen hintaan kaikkialle Suomeen, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
 3. Vihreät investoinnit: panostamme jatkuvasti vihreään tuotantoon. Olemme muun muassa yksi Suomen suurimmista tuulisähkön tuottajista. Uudet tuotantolaitokset paitsi puhdistavat energiantuotantoa myös vahvistavat Suomen energiaomavaraisuutta.
 4. Mobiilisovellus: asiakkaamme voivat seurata sähkönkulutustaan kätevästi Vaasan Sähkön mobiilisovelluksessa tai Online-palvelussa.
 5. Asiakasedut: saat painetun Nette-lehden ja nautit muista vaihtuvista asiakaseduistamme.
 6. Monipuolinen tarjonta: meiltä saat paitsi sähköt, myös laadukkaat aurinkopaneelit ja älykkään sähköauton latauslaitteen.

Tee sähkösoppari

Vihreä siirtymä ja ydinsähkö

Ydinvoima on tehokas ja toimintavarma tapa tuottaa sähköä. Sitä tarvitaan turvaamaan suomalaisten sähkönsaanti, kun fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa luovutaan.

Uusiutuvat energiamuodot, kuten tuuli- ja aurinkovoima, eivät yksistään pysty vastaamaan sähköntarpeeseen tulevaisuudessa, sillä niiden tuotanto vaihtelee säästä riippuen. Kun aurinko paistaa ja tuulee, energiaa on hyvin saatavissa, mutta pilvisellä ja tuulettomalla säällä aurinkovoima ja tuulivoima eivät tuota sähköä.

Tästä syystä vihreään tuotantopalettiin tarvitaan yksi luottopakki, ydinvoima, joka tuottaa sähköä yötä päivää säästä riippumatta. Ydinvoiman tuotantoteho on myös vertaansa vailla. Esimerkiksi Olkiluoto 3 tuottaa täyteen tuotantoon päästyään vuodessa enemmän energiaa kuin Suomen kaikki tuulivoimalat vuonna 2021.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö uusiutuvaa energiaa tarvittaisi. Me Vaasan Sähköllä uskomme vahvasti myös uusiutuvan energian rooliin vihreässä siirtymässä ja investoimmekin jatkuvasti myös uusiutuvaan energiaan. Ydinvoima, uusiutuvat energiamuodot ja tulevaisuuden muut puhtaat tuotantomuodot yhdessä muodostavat fossiilittoman yhteiskunnan energiantuotantopaletin.

Tilaa sähköä

Usein kysytyt kysymykset