Vaasan Sundomissa mallinnettiin tuulen vaikutuksia sähkölinjoihin

Vaasan Sähköverkko on kevään aikana mallintanut tuulen vaikutuksia sähkölinjoihin osana pilottihanketta. Pilotti kohdistui 60 kilometriin ilmajohtoja Sundomin saaristossa. Hankkeen tulokset kertovat, mitkä kohdat sähköverkosta ovat erityisen haavoittuvaisia tuulen aiheuttamille vaurioille.

Toimipisteemme aukioloajat 2.6.2020 alkaen

Toimipisteemme aukioloajat 2.6.2020 alkaen Kirkkopuistikko 0:ssa ovat tiistai klo 8-11 ja torstai klo 13-16. Kiinnitämme koronavirusepidemian aikana erityistä huomiota hygieniaan terveysviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Muistathan, että voit asioida jatkossakin Online-palvelussamme, sähköpostitse ja puhelimitse. Katso asiakaspalvelumme yhteystiedot.  

Pinkki kohtasi vihreän: yhteistyö Osuuskauppa KPO:n kanssa tuo latauspisteitä sinne, missä kuluttajat ovat

Osuuskauppa KPO rakentaa kymmeniä sähköautojen latauspisteitä asiakaskäyttöön toimipaikkojensa yhteyteen. Latauspisteitä on jo avattu Kokkolan, Vaasan ja Ylivieskan Prismojen parkkialueille. Vaasassa ABC Kiitokaaren, Kalajoella ABC Hiekkasärkkien sekä Oravaisten ABC:n latausasemat ovat myös käytössä. Toukokuun aikana latauspisteet avataan vielä Pietarsaaren Prismaan ja ABC Heinolankaareen Kokkolaan. Vaasassa ABC Kivihaan yhteydessä on ollut latausasema jo useita vuosia. Latausasemat toteutetaan

Vaasan kaupungista hiilineutraali datan avulla

Suomessa on rakenteilla yksi maailman ensimmäisistä kaupungin hiilineutraaliksi auttavista ratkaisuista Vaasan kaupungin, Vaasan Sähkön, Wärtsilän ja TietoEVRYn yhteistyönä. Kokeilussa tutkitaan ilmastonmuutosta jarruttavia toimenpiteitä Vaasan kaupungin muodostamassa pilottiympäristössä. Kaupungeilla on ongelma: hiilidioksidipäästöjä pitäisi leikata paljon ja nopeasti. Päätöksentekoon tarvittava tieto esimerkiksi sairaaloiden, koulujen, liikenteen ja lämmityksen päästöistä sekä niihin vaikuttavista tekijöistä on hajallaan eri toimijoiden järjestelmissä.

Yli 10 000 euroa edistämään kiinnostusta energia-alaan

Vaasan Sähkö jakaa tänäkin keväänä stipendejä yhteensä yli 10 000 euron arvosta oppilaille ja opiskelijoille, jotka ovat innostuneet energia-alasta. Stipendirahaa jaetaan yhteensä lähes kolmellekymmenelle Vaasan seudun yläkoululle, lukiolle, korkeakoululle ja muulle oppilaitokselle.