Medvind

ÅRETS HÖJDPUNKTER

År 2019 önskade vi medvind i olika samband. Önskan spred glädje bland både kunder och andra, till exempel i form av våra rosa medvindsspårvagn i Helsingfors samt i våra kampanjer i sociala kanaler. Medvind kändes också som rätt typ av vind efter stormen Aapeli i början av året. Läs mer om dessa samt om många andra höjdpunkter i koncernens år 2019!

Stormen Aapeli

Stormen Aapeli härjade på kusten och orsakade som värst elavbrott för 14 000 hushåll inom vårt distributionsområde.

”Den värsta stormen någonsin på Vasa Elnäts distributionsområde.”
– Vasa Elnäts driftchef Petter Södergran

Läs mer

Vindens tal by Paleface

Vi bestämde oss för att tala för klimatet på ett annorlunda sätt. Vindens tal skrevs av artisten Paleface.

Se Vindens tal

10 000 euro till passion för energi

Vi donerade mer än 10 000 euro i form av stipendier till studerande och elever i Vasa regionen.

Läs mer

Medvindsspårvagnen

De som rörde sig i Helsingfors kunde ta del av en hel del goda skratt, när vår rosa medvindsspårvagn fylld med roliga historier förgyllde gatubilden.

Läs mer

Plask och plums – reklamfilmen som gav glada miner

Den sista delen i vår reklamfilmstrilogi gav upphov till många glada miner tack vare bekanta vyer och ett humoristiskt grepp. En av scenerna i filmen lockade överraskande många frivilliga – kan du gissa vilken?

Se reklamfilmen

Finlands största energilager

Vi beslöt oss för att dra nytta av grottorna i Vasklot, Vasa och möjliggöra en mer flexibel användning av förnybar energi i fjärrvärmeproduktionen. Lösningen som uppstod är det största av sitt slag i Finland när den står klar.

Läs mer

Vasaenergi som bäst – inom kort från Östermark

För oss är investeringar i förnybar energi en viktig del av hållbar utveckling. Därför valde vi att investera cirka 20 miljoner euro i den vindpark som byggs i Paskoonharju, Östermark.

Läs mer

Vasa Elektriskas kunder upplever sig få mest valuta för pengarna

Epsi Rating undersökte aktörer inom eldetaljhandeln och kom fram till att våra kunder upplever sig få mest valuta för pengarna. Fantastiskt goda nyheter! I helhetsundersökningen kom vi på en andra plats.

Läs mer (på finska)

Ren fjärrvärme – inga koldioxidutsläpp med Klimatgarantin

För oss är ren energi en viktig sak, och så tänker också många av våra kunder. Vi lanserade en ny tillvalstjänst som minimerar våra fjärrvärmekunders koldioxidutsläpp.

Läs mer