Ljusglimtar

Kärlek är elektricitet

Året 2020 var annorlunda på många sätt. Därför ville vi pigga upp alla som bunkrat upp där hemma med ljusglimtar på distans. Läs här mer om dem samt om årets övriga höjdpunkter!

Är kärlek elektricitet?

Vår passion för elektricitet ledde våra tankar till en stor fråga: hur syns och känns elektriciteten i människans kropp när vi förälskar oss, njuter av vår favoritmusik eller visar ömhet mot ett husdjur?

Läs mer

Vi sänkte priset på elenergi

Coronan prövade oss alla. Därför sänkte vi priset på elenergi med 10 procent från maj till september. Rabatten uppgick till sammanlagt cirka 1 miljon euro. Prissänkningen gällde elenergikunder med tillsvidareavtal.

Läs meddelandet

Vasa Elektriska sålde sitt dotterbolag Ravera

Vi sålde vårt dotterbolag Oy RAVERA Ab till Elvera Oy. Bolaget, och med det många långvariga kolleger, blev en del av koncernen Elvera i maj.

Läs meddelandet

Så här sökte vi Finlands mästare i att dalta med husdjur

Är du den där typen som daltar dudde-dudd-dudd med ditt husdjur? Du är i gott sällskap! År 2020 arrangerade vi – så vitt vi vet – den första FM-kampen på distans i daltande med husdjur!

Läs mer

Mer än 10 000 euro i stipendier för att främja intresset för energibranschen

Också år 2020 delade Vasa Elektriska ut stipendier för sammanlagt mer än 10 000 euro till elever och studerande som inspireras av samma sak som vi – energibranschen.

Läs meddelandet

Smedsbyborna fick ny fjärrvärmeleverantör och billigare pris

I slutet av juni övergick fjärrvärmebolaget Smedsby Värmeservice i Vasa Elektriskas ägo. Affären sänkte också priset på fjärrvärme i Smedsby med cirka 6,5 procent.

Läs meddelandet

Konstnären Teemu Keisteris Kärlekscontainer reste i 12 sommardagar runt i Finland

Den var rosa och fastnade på näthinnan, den stack ut på ett positivt sätt, den överraskade och lyste i mörkret. Vi skickade ut en kärlekscontainer på turné, och sommaren 2020 kunde den ses i 12 dagar på fem orter.

Kolla videon

Framtidens värmeenergilager togs ibruk i Vasa

I Vasklot, Vasa invigdes 29.9 det värmeenergilager, som ska bredda stadens värmeproduktion. Förutom att andelen stenkol i produktionen tack vare lösningen omgående blev allt mindre, tillför lagret även stor flexibilitet vad gäller framtida produktionssätt.

Läs meddelandet

Vi tog hjälp av AI för att hitta den mest rörande kärlekslåten

Vilken är den bästa kärlekslåten genom tiderna? Vi tog hjälp av artificiell intelligens och gav oss ut för att mäta känslor.

Läs mer

Vasa Elektriska har Finlands – och Nordens – nöjdaste kunder

En undersökning gjord av EPSI Rating i slutet av hösten avslöjade: Vasa Elektriska har landets nöjdaste kunder. Bolaget placerade sig på första plats i undersökningen Eldetaljhandeln 2020 (Sähkön vähittäismyynti 2020) både vad gäller konsumentkunder och företagskunder. Samtidigt kom Vasa Elektriska etta i den nordiska branschjämförelsen, och spurtade således förbi de bästa också i Norge, Sverige och Danmark.

Läs meddelandet