Reparationerna av elnätet framskrider-vid reparationerna prioriteras den fasta bosättningen (uppdaterad 19.9 kl. 14.45)

(uppdaterad 19.9 kl. 14.45) Reparation av felen som berör fast bosättning har fortsatt med hjälp av tilläggsresurser. På lördagen kl. 13.45 var 1 875 kunder utan el. Av dessa är ca 100 fast bosatta kunder. Vårt mål är att den fasta bosättningen skall få elen tillbaka under veckoslutet.

(uppdaterad 18.9 kl. 20.40) Reparation av felen som berör fast bosättning har fortsatt hela fredagen. På fredagen kl. 20.35 var 2 137 kunder utan el. Av dessa är ca 1 900 fritidsbostäder. Felreparationen har varit ställvis mycket krävande, eftersom att det kan ligga tiotals träd vid ett felställe och ellinjen kan vara svårt skadad. Vi uppskattar att det tar flera veckor innan vi får elen tillbaka till alla fritidsbostäder.  Vi fortsätter att reparera stormskadorna i morgon bitti med hjälp av tilläggsresurser. Vårt mål är att den fasta bosättningen skall få elen tillbaka under veckoslutet.

(publicerad 18.9 kl. 13.30) Reparationerna i elnätet har framskridit och vi har också haft hjälp av tilläggsresurser. På fredagen kl. 13.30 var antalet kunder utan el cirka 3 000. Vi strävar efter att den fasta bosättningen får elen tillbaka under fredagen, men en del av reparationerna lämnar till veckoslutet. Vi uppskattar att det tar ungefär en vecka innan vi får elen tillbaka till fritidsbostäderna. Vi fortsätter att reparera stormskadorna under veckoslutet. Vi kommer att i veckor få fortsätta med att plocka bort träd från ellinjerna.