Ugnsbakade saftiga päron

Ugnsbakade saftiga päron får en trevlig knaprighet av granola och en mild kick av ingefärssirap. Lättlagat och läckert! Besegra vintermörkret med hjälp av detta recept.

Tillred ingefärssirapen

Skölj ingefäran och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter. Sila bort bitarna och låt svalna.

Gör i ordning päronen

Skölj päronen och skär dem i halvor. Kärna ur med en sked. Lägg päronhalvorna i en ugnsform och lägg en liten smörklick på var och en av dem. Strö över socker och kanel. Tillred i 175 grader i en halvtimme.

Sätt samman portioner

Sätt päronen i serveringsskålar och skeda på yoghurt. Strö över rikligt med granola och toppa med ingefärssirap och citronmelissblad.

För fyra personer behöver du

  • 4 små päron
  • En klick smör
  • 1 ½ tsk socker
  • ¼ tsk kanel
  • Turkisk yoghurt
  • Granola
  • Några blad citronmeliss

Till ingefärssirapen

  • 25 g ingefära
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vatten

Njut av varje droppe! Använd resten av ingefärssirapen i mocktails eller med glass.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola

Aktuellt

Vad betyder profilkostnad och hur påverkar det elpriset?

Läs mer
Aktuellt

Nelli och Saku är vårens Vasa Elektriska-stipendiater

Läs mer
Energitips

Vad är det för skillnad på olika mätningssätt och vilket lönar sig mest?

Läs mer
Aktuellt

Laddplats för elbilen till egnahemshuset – fyra tips för ett lyckat köp

Läs mer
Aktuellt

Enkla och hållbara val för företag: Alla Gina Tricots affärer i Finland använder grön el

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsanalys: Sommaren 2023

Läs mer
Iakttagelser

Att skydda elpriser: spel på marknaden eller systematisk riskhantering?

Läs mer
Aktuellt

Timpriset på börsel varierar. När är elen förmånligast?

Läs mer
Aktuellt

Ta nostalgin på allvar

Läs mer
Energitips

Elavtal för ditt företag

Läs mer
Aktuellt

Bedårade av gamla bilar

Läs mer
Aktuellt

Egen solel nu även för boende i husbolag

Läs mer