Sommarens coolaste mocktail

Rabarbershrub är sommarens trendigaste mocktail och dessutom superlätt att göra. Den passar lika väl till att skåla i som till förfriskning en varm sommardag.

Vad då shrub? Shrub betyder en slags sirap gjord på vinäger, socker och bär eller frukt, eller en dryck gjord av den.

För en rabarbershrubsirap för fyra personer behöver du:
500 g rabarber
1 kvist rosmarin
1 ½ dl socker
1 ½ dl äppelvinäger

För fyra rabarbershrubmocktails behöver du:
1 sats rabarbershrubsirap
2 burkar ginger ale (à 3,3 dl)
5 dl mineralvatten isbitar rabarberbitar, jordgubbsskivor och rosmarinkvistar till dekoration

Börja med att tillaga sirapen. Skär upp rabarbern i bitar och lägg dem i en kastrull med rosmarinkvisten, sockret och äppelvinägern. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Sila och låt svalna.

Gör i ordning mocktailsen. Fyll fyra glas med is, rabarberbitar och jordgubbsskivor. Fördela sirapen, ginger ale och mineralvattnet i glasen. Pynta med rosmarinkvistar.

Recept: Hanna Hurtta
Foto: Kirsi-Marja Savola

Aktuellt

Många företag är skyldiga att installera laddplats för elbilar ännu i år

Läs mer
Fenomen

Ett hem för många generationer

Läs mer
Fenomen

Rymdcenter hjälper företag

Läs mer
Hållbarhet

Återvinning av rotorblad från vindkraftverk går framåt

Läs mer
Aktuellt

Finansbranschen vill skydda naturen: “När naturen mår bra blomstrar även affärerna”

Läs mer
Aktuellt

Potatis- och purjolökssoppan värmer mitt i vintern

Läs mer
Aktuellt

Energieffektivitet i gamla hus: 4 tips för ett energisnålare hus!

Läs mer
Aktuellt

Nyfikenhet för framåt

Läs mer
På fritiden

Backörnarna från Vörå: “Det bästa är att flyga!”

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsöversikt: våren 2024

Läs mer
Aktuellt

Effektivt sparande

Läs mer
Aktuellt

Fjärrvärme ur spillvärme

Läs mer