Sommarens coolaste mocktail

Rabarbershrub är sommarens trendigaste mocktail och dessutom superlätt att göra. Den passar lika väl till att skåla i som till förfriskning en varm sommardag.

Vad då shrub? Shrub betyder en slags sirap gjord på vinäger, socker och bär eller frukt, eller en dryck gjord av den.

För en rabarbershrubsirap för fyra personer behöver du:
500 g rabarber
1 kvist rosmarin
1 ½ dl socker
1 ½ dl äppelvinäger

För fyra rabarbershrubmocktails behöver du:
1 sats rabarbershrubsirap
2 burkar ginger ale (à 3,3 dl)
5 dl mineralvatten isbitar rabarberbitar, jordgubbsskivor och rosmarinkvistar till dekoration

Börja med att tillaga sirapen. Skär upp rabarbern i bitar och lägg dem i en kastrull med rosmarinkvisten, sockret och äppelvinägern. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Sila och låt svalna.

Gör i ordning mocktailsen. Fyll fyra glas med is, rabarberbitar och jordgubbsskivor. Fördela sirapen, ginger ale och mineralvattnet i glasen. Pynta med rosmarinkvistar.

Recept: Hanna Hurtta
Foto: Kirsi-Marja Savola

Aktuellt

Marknadsöversikt

Läs mer
Mat & recept

Kålroten i rampljuset

Läs mer
Aktuellt

Sommarjobbaren blev sugen på utveckling

Läs mer
Aktuellt

Vi måste lära AI att göra hållbara val

Läs mer
Aktuellt

Musik som en del av varumärket

Läs mer
Aktuellt

Synpunkten: Gemensam oro för elpriset

Läs mer
Aktuellt

Ilag: Hjälparna drar åt samma håll

Läs mer
Aktuellt

Musikens kraft

Läs mer
Energitips

Så här räcker elektriciteten över vintern – 5 tips för att använda el vid rätt tidpunkt

Läs mer
Energitips

5 + 1 sätt att spara på elräkningen

Läs mer
Mat & recept

Sommarens coolaste mocktail

Läs mer
Hållbarhet

Varma hem med ren värme

Läs mer