Kesän viilein mocktail

Superhelppo raparperishrub on kesän trendikkäin mocktail. Se sopii niin juhlamaljaksi kuin hellepäivien raikastajaksi.

Mikä ihmeen shrub? Shrub tarkoittaa sekä viinietikasta, sokerista ja marjoista tai hedelmistä keitettyä siirappia että siitä tehtyä juomaa.

Neljän hengen raparperishrubsiirappiin tarvitset:
500 g raparperia
1 oksan rosmariinia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl omenaviinietikkaa

Neljään raparperishrubmocktailiin tarvitset:
1 annoksen raparperishrubsiirappia
2 tlk ginger alea (à 3,3 dl)
5 dl kivennäisvettä jäitä koristeeksi raparperipaloja, mansikkasiivuja ja rosmariinin oksia

Valmista ensin siirappi. Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan yhdessä rosmariinin oksan, sokerin ja omenaviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.

Kokoa mocktailit. Täytä neljä lasia jäillä, raparperipaloilla ja mansikkasiivuilla. Jaa laseihin shrub, ginger ale ja kivennäisvesi. Koristele rosmariinin oksalla.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Ajankohtaista

Comsel Systems: Järkeä energiankäyttöön

Lue lisää
Ajankohtaista

Sähkö vähentää liikenteen päästöjä

Lue lisää
Ajankohtaista

Vastuullista sähkönsiirtoa

Lue lisää
Ajankohtaista

Analogian kaipuu: Harrastuksena filmikuvaus

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Talvi 2023-2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Tervetuloa takaisin, vinyylilevy

Lue lisää
Ajankohtaista

Vastuullisuus elää ja kehittyy ajassa

Lue lisää
Ajankohtaista

Yhdenvertaisuus vaatii tekoja

Lue lisää
Ajankohtaista

Sesongin suosikkipasta

Lue lisää
Ajankohtaista

Kanihypyn sanansaattajat: ”Kanitkin kaipaavat elämäänsä liikettä!”

Lue lisää
Ajankohtaista

Energiatehokkuus – mitä se tarkoittaa ja miten käyttää energiaa mahdollisimman tehokkaasti?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: Syksy 2023

Lue lisää