Kesän viilein mocktail

Superhelppo raparperishrub on kesän trendikkäin mocktail. Se sopii niin juhlamaljaksi kuin hellepäivien raikastajaksi.

Mikä ihmeen shrub? Shrub tarkoittaa sekä viinietikasta, sokerista ja marjoista tai hedelmistä keitettyä siirappia että siitä tehtyä juomaa.

Neljän hengen raparperishrubsiirappiin tarvitset:
500 g raparperia
1 oksan rosmariinia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl omenaviinietikkaa

Neljään raparperishrubmocktailiin tarvitset:
1 annoksen raparperishrubsiirappia
2 tlk ginger alea (à 3,3 dl)
5 dl kivennäisvettä jäitä koristeeksi raparperipaloja, mansikkasiivuja ja rosmariinin oksia

Valmista ensin siirappi. Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan yhdessä rosmariinin oksan, sokerin ja omenaviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.

Kokoa mocktailit. Täytä neljä lasia jäillä, raparperipaloilla ja mansikkasiivuilla. Jaa laseihin shrub, ginger ale ja kivennäisvesi. Koristele rosmariinin oksalla.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Ilmiöt

Monen sukupolven koti

Lue lisää
Ilmiöt

Avaruuskeskus auttaa yrityksiä

Lue lisää
Vastuullisuus

Tuulivoimaloiden lapojen kierrätys kehittyy

Lue lisää
Ajankohtaista

Finanssiala haluaa suojella luontoa: ”Kun luonto voi hyvin, bisneskin kukoistaa”

Lue lisää
Ajankohtaista

Purjo-perunasosekeitto lämmittää talven keskellä

Lue lisää
Ajankohtaista

Energiatehokkuutta vanhaan taloon: 4 keinoa vaikuttaa laskuun!

Lue lisää
Ajankohtaista

Uteliaisuus vie eteenpäin

Lue lisää
Vapaalla

Vöyrin mäkikotkat: ”Parasta on lentää!”

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: kevät 2024

Lue lisää
Ajankohtaista

Tehokasta säästöä

Lue lisää
Energianeuvonta

Kodin sähkönkulutus – mistä se muodostuu

Lue lisää
Ajankohtaista

Kaukolämpöä hukkalämmöstä

Lue lisää