
Kesän viilein mocktail
Superhelppo raparperishrub on kesän trendikkäin mocktail. Se sopii niin juhlamaljaksi kuin hellepäivien raikastajaksi.
Mikä ihmeen shrub? Shrub tarkoittaa sekä viinietikasta, sokerista ja marjoista tai hedelmistä keitettyä siirappia että siitä tehtyä juomaa.
Neljän hengen raparperishrubsiirappiin tarvitset:
500 g raparperia
1 oksan rosmariinia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl omenaviinietikkaa
Neljään raparperishrubmocktailiin tarvitset:
1 annoksen raparperishrubsiirappia
2 tlk ginger alea (à 3,3 dl)
5 dl kivennäisvettä jäitä koristeeksi raparperipaloja, mansikkasiivuja ja rosmariinin oksia
Valmista ensin siirappi. Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan yhdessä rosmariinin oksan, sokerin ja omenaviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Kokoa mocktailit. Täytä neljä lasia jäillä, raparperipaloilla ja mansikkasiivuilla. Jaa laseihin shrub, ginger ale ja kivennäisvesi. Koristele rosmariinin oksalla.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Havaintoja
5 syytä miksi sähköntuotannon myynti suoraan kuluttajalle ei ole kenenkään etu
Toisinaan kuulemme kysymyksen, miksi sähköntuottaja ei myy sähköä suoraan asiakkailleen. Tässä artikkelissa avaamme taustoja sille, miten yksittäinen tuottaja muodostaa tärkeän…
- Ajankohtaista
Mitä hyötyä on varttimarkkinasta?
Sähkömarkkina siirtyy varttimittaukseen, ja samalla pörssisähkön hinnoittelu vaihtuu varttihintoihin. Tämä mahdollistaa sen, että sähkön hintataso pysyy edullisena myös tulevaisuudessa, pohtii…
- Ajankohtaista
Toriparlamentti on toinen koti
Reilu kymmenkunta miestä kokoontuu päivittäin Vaasan torikahvilaan. Perinne alkoi rakentua jo 40 vuotta sitten. Pöydissä heitetään huulta ja ollaan toisille…